16Mbps İnternet hız testi

@cagriisik ADSL denen şey 2008-2009 yıllarından bile eski. Var olan kötü kabloya internet verildi diye gelişilmiyor. Düzgün, internet için olan kablo kullanılınca oluyor. O kablolar kaç yıllık haberiniz yok galiba.
Ben ADSL o yılda çıktı tarzında bir muhabbet yapmadım. ADSL zaten bakır kablo üzerinden hizmet veriliyor. Yani şuan derdiniz ne onu anlayamadım?

ADSL hizmetlerde altyapı iyi olmadığında genel olarak abonelikte vaat edilen hızın tamamı verilmez. Verildiği durumlarda sık sık bağlantı kopması görülür. Daha stabil hizmet alabilmeniz adına hızınızı olması gerekenden daha düşük bir değere sabitlerler.

Ayrıca sadece ADSL'de bu şekilde değil, VDSL'de de böyle bir durum var. 50 Mbps internetinizde hız testi yaptığınızda genelde 47-48 Mbps olarak görürsünüz.

Güncelleme: "Altyapı iyi olmadığında" demiştim de zaten altyapı iyi olsaydı ADSL hizmet almak zorunda olmazdınız. Altyapıyla da bitmiyor. Kablolama, santrale olan uzaklığınız ve daha niceleri. Aldığınız hızda hepsinin ayrı bir rolü var.

Son düzenleme:
13 mbps lik internete çokta kötü değil diyorsunuz ben size zaten şuan bişey anlatamam, teşekkür ederim.
Firmalar insanlara interneti satarken mesela ''24 MBPS'' internet diye değil de ''24 MBPS'ye kadar internet'' diye satıyorlar. Yani 16 MBPS internete sahip olan bir kişinin 13-14 MBPS alması normal bir durum.

@cagriisik ADSL altyapısı ile alınan 16 Mbps pakette elde edilen 13 Mbps normaldir. 11 bile normal kabul edilebilir. Santrale yakınlık, kabloların yaşı, zamanla uğradıkları aşınma gibi bir sürü etken var.
Ben 13 Mbps tüm düyaya yeter demedim.
Arkadaşım sen neyi anlamak istemiyorsun çözemedim. Ben hala daha bu hızları neden kullanıyoruz? Neden her yerde VDSL veya fiber altyapı yok diyorum sen bana gelmişsin başka bişey anlatıyorsun.
Firmalar insanlara interneti satarken mesela ''24 MBPS'' internet diye değil de ''24 MBPS'ye kadar internet'' diye satıyorlar. Yani 16 MBPS internete sahip olan bir kişinin 13-14 MBPS alması normal bir durum.
Ya ben neyi anlatamadım acaba, tekrar anlatıyorum ben 16mbps olan bir internetten 16 alacaksın yok ötesi falan demiyorum. Bunun nesini anlamadınız ki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı