16X2 DDR5 RAM önerisi

Makaleler
13
Yer
Edirne
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-Anakart-
ASUS Prime B650M-R

-CPU-
AMD Ryzen 5 7500F

-Soğutma-
Thermalright Phantom Spirit 120 SE

-GPU-
Zotac RTX 4070 Super

-RAM-
Patriot Viper Venom DDR5 6000 Mhz CL30

-SSD-
Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 SSD
Kioxia Exceria Plus 500 GB M.2 SSD

-Kasa-
Corsair 3000D 650W

-Monitör-
Lenovo Legion Y27-30
Viewsonic VX2780J-2K 27”
Meslek
Öğretmen
Merhaba, sistemimdeki 8x2 RAM'leri zamlardan önce 16x2 yapmak istiyorum. İşlemcim R5 7500F. Hangi RAM'i önerebilirsiniz? Bütçem 3500-4500 arasında ama alt sınırda ne kadar kalırsam o kadar iyi. Patriot Viper Venom 6000 MT/S RAM'leri buldum. Nasıldır?

GOODRAM vb. markalar kesinlikle uzak durmanız gereken markalardır.(Memtest 86'da ağır stres anlarında hata yapıyorlar. En azından benimkiler böyleydi.)

GOODRAM vb. markalar kesinlikle uzak durmanız gereken markalardır.(Memtest 86'da ağır stres anlarında hata yapıyorlar. En azından benimkiler böyleydi.)
Böyle bir şeyi ilk defa senden duydum. Varsa bir kaynak paylaşır mısın ?

Merhaba, sistemimdeki 8x2 RAM'leri zamlardan önce 16x2 yapmak istiyorum. İşlemcim R5 7500F. Hangi RAM'i önerebilirsiniz? Bütçem 3500-4500 arasında ama alt sınırda ne kadar kalırsam o kadar iyi. Patriot Viper Venom 6000 MT/S RAM'leri buldum. Nasıldır?
Bu ürünü önerdiğim kişilerde alıp memnun kalmayan görmedim.

Böyle bir şeyi ilk defa senden duydum. Varsa bir kaynak paylaşır mısın ?
Kendi belleklerimin %70 tamamlanmış memtest skorunu paylaşabilirim. Sistemimde de zamansız resetler ve mavi ekranlar mevcut, mavi ekranlar RAM'de sorun olduğunu belirten bellek hatalarıdır.

Kendi belleklerimin %70 tamamlanmış memtest skorunu paylaşabilirim. Sistemimde de zamansız resetler ve mavi ekranlar mevcut, mavi ekranlar RAM'de sorun olduğunu belirten bellek hatalarıdır.
Mavi ekranın hata kodu önemli. Bir bölümü ramdan kaynaklanır. Mesela ben devamlı mavi ekran hatası alıyorum. Son 1-2 yıldır hiç almıyorum. Ramlarım aynı. O zamanlar hata kodundan pek anlamadığım için araştırmıyordum.

Mavi ekranın hata kodu önemli. Bir bölümü ramdan kaynaklanır. Mesela ben devamlı mavi ekran hatası alıyorum. Son 1-2 yıldır hiç almıyorum. Ramlarım aynı. O zamanlar hata kodundan pek anlamadığım için araştırmıyordum.
Yapay zeka araçlarına ve google de bir çok kaynağın dediğine göre sorun RAM kaynaklı idi. Bende Memtest 86 yaptım ve çok fazla miktarda hata mevcut. Sistem kullanımda saatlerce cyberpunk oynatabiliyor blender da yüksek çözünürlüklü render alabiliyor 1 kere XMP kapalı 40 GB bellek kullanımlı bir render almıştım. Bendeki belleklerin davranışı henüz tam belli değil ancak bir sorunu kesin var.

Zaten GOODRAM markalı aldığım bellekler diğer markalara kıyasla daha çok ısınıyor, yüksek voltaj ile çalışıyor ve yüksek güç tüketiyorlar. Bu bakımdan uzun vadede kendine zarar verebiliyor bu bellekler. Kesinlikle tavsiye etmem. A markası 1.350V ile 6800Mhz hız verirken GOODRAM 1.450V ile 6800 Mhz veriyor. Benim sistemimde şimdilik bellekler ısındığı zaman çökmesine sebep ciddi bir sorun mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı