waltmeisterrr
Megapat
50 bin lira diyelim hocam.Tamam bütçe nedir istersen hazır sistem ayarlayalım.
Benim aklımda ki sistem şu an R5 7600, TUF B650M (İleride 7950X düşündüğüm için sağlam MOSFET'li anakart alıyorum.), 32GB Bellek, Peerless Assassin 120SE, Renegade 1TB, CH560+850W ikilisi ve son olarak 2. el RTX 3090. VRAM miktarı benim için önemli o yüzden 4000 kart almayı ya da AMD almayı düşünmüyorum.
Açıklama için teşekkürler hocam siparişi geçeceğim birazdan.Tam da bu linki vermeye gelmiştim. Sorunun cevabını kısmen almışsın.
Kit halinde alınırsa üretici tarafından test edildiği için sorun çıkarması olası değil. Ayrı alınırsa düşük de olsa sorun çıkabilir. Aynı satıcıdan ve aynı parti numarası ile denk getirirsen sorun çıkarma olasılığı oldukça düşük olacaktır. Farklı parti, farklı satış kanalı veya farklı model numarası olması halinde -frekans ve gecikme değerleri aynı olsa bile- sorun çıkabilir. İçindeki DRAM çiplerinin değişmesi uyumluluk sorunu çıkarabilir. Hatta değerleri aynı gözüken ama rankı farklı olan RAM denk gelme ihtimali de var. Rankın ne olduğunu da artık izah edip laf kalabalığı yapmayalım. Sonuçta alacağın RAM ile uyum sorunu yok artık.