17-21 bin TL RTX 4060'lı sistem önerisi

BlackVcard

Kilopat
Merhaba, bir arkadaşım bilgisayarcıdan çok kötü bir sistem aldı ve uzunca bir süre kullandı, yaptığı yanlış yatırımlar sonucu bilgisayardan çok çekmiş biri olarak NVIDIA ekran kartlı (RTX 4060) sistem önerebilir misiniz? Bütçe 17000 TL-20000 TL, 21 ila 23000 TL'ye de çıkabilir, ekran kartında AMD olsun ya da Intel olsun gibi işlere girişmek istemiyor, stabil çalışıp bilgisayarda mavi ekran ya da kopma yemek istemiyor. Temel amacı sadece League of Legends'da oynamak olacak, şimdiden teşekkür ederim.

Tek amacın League of Legends oynamaksa güçlü bir sisteme ihtiyacın yok bile, iGPU bile zorluk çekmez oynarken. https://support-leagueoflegends.rio...mmended-System-Requirements-League-of-Legends
Ve ne tarz "çok kötü" bir sistem alındı da kararınız NVIDIA oldu? (Birisi zaten hazır sistem atar, bi sorgulayım dedim.) AMD'de artık sorun yok. Tabi düz bilgisayarcıdan alırsa kötü sistem alma ihtimali çok yüksek.

Tek amacın League of Legends oynamaksa güçlü bir sisteme ihtiyacın yok bile, iGPU bile zorluk çekmez oynarken. https://support-leagueoflegends.rio...mmended-System-Requirements-League-of-Legends
Ve ne tarz "çok kötü" bir sistem alındı da kararınız NVIDIA oldu? (Birisi zaten hazır sistem atar, bi sorgulayım dedim.) AMD'de artık sorun yok. Tabi düz bilgisayarcıdan alırsa kötü sistem alma ihtimali çok yüksek.
Katılıyorum. AMD tarafında daha ucuza bulunur. Ki zaten sadece LoL oynamak için alacaksanız 2. ele 9000 TL'ye GTX 1650'li sistemler bulabilirsiniz. Sıfır alacağım derseniz Tebilon'da bulunan RX 6600'lü sistemi alabilirsiniz.

Katılıyorum. AMD tarafında daha ucuza bulunur. Ki zaten sadece LoL oynamak için alacaksanız 2. ele 9000 TL'ye GTX 1650'li sistemler bulabilirsiniz. Sıfır alacağım derseniz Tebilon'da bulunan RX 6600'lü sistemi alabilirsiniz.
Katılıyorum. Git Athlon'dur ya'da GT 1030'lü sistem bile al o bile sorun olmaz, oyun e-spor oyunu zaten minimum gereksimleri karşılıyorsa 60 fps veya üstü sorun yaşamaz.

Evet mantığın farkındayım yine de kendisi bu durumu istemiyor, işlemci ağırlık verilip ekran kartı zayıf tutulsa dahi bu sefer tekli satışta daha fazla zarara uğrar. Apu sisteme de bakmıştık toplama ile 13000-14000 TL fiyata geliyor, Ryzen 5 8600G'li yine de istemedi. Satışta kolaylık sağlayacağı için şu anki hazır sistemlerden birini alma düşüncesinde.

Evet mantığın farkındayım yine de kendisi bu durumu istemiyor, işlemci ağırlık verilip ekran kartı zayıf tutulsa dahi bu sefer tekli satışta daha fazla zarara uğrar. Apu sisteme de bakmıştık toplama ile 13000-14000 TL fiyata geliyor, Ryzen 5 8600G'li yine de istemedi. Satışta kolaylık sağlayacağı için şu anki hazır sistemlerden birini alma düşüncesinde.
Anlamadım demek şaşırtıcı olur benim için, nasıl arkadaş "durumu istemiyor" hocam? Koskoca nerdeyse 16 yıllık oyun oynuyor o nasıl 4060 band sistem gerektircek? Farklı oyunlar mı oynuyor'da (AAA örnek olarak.) "çalışsın yeter" denilmiycek doğru düzgün bir sistem almanız lazım?

Şöyle Apu sistem almaya kalksak 12-17000 TL arasında geliyor, toplasak 13-14K bandına geliyor. Önceden de APU sistem kullanıp kafası rahattı. Apu'ya bu parayı verirse satışta sorun yaşayacak, sonuçta temel öncelik ekran kartlı daha yüksek performanslı sistemi almak mantıken en mantıklısı, kararını APU sistemden ekran kartlı sisteme yöneltti bunun içinde stabil olan, kararsız ve sorun çıkarmayan ekran kartı olarak NVIDIA var. Farklı oyun oynamıyor lakin dediğim gibi satışta bunun olumlu bir geri dönüşü olacak. R9 280, RX 5700XT ve şu anda RX 6800 kullanan biri olarak, RX 6000 serisinde sorunların büyük oranda azaldığını bilerek yine de öneremiyorum. Çökme yada uyumsuzluk gibi bir sorunla karşılaşmak istemiyor, bunun için ekstradan ekran kartına para bayılma düşüncesinde yeter ki stabil çalışsın. Booster olarak çalıştığından ötürü 1 defa çökmesi onun kazanma skorunu etkileyip kariyerini etkiliyor. Ben AAA oyun oynayan bir birey olarak ona AMD yada Intel ekran kartlı sistem almasını öneremiyorum. Kendisi de durumun farkında ona detaylarıyla her şeyi anlattım, sonuç olarak adam sistemi bir gün bozulduğunda bilgisayarcıya götürmek yerine satın aldığı yere yollayıp sorununun çözülmesini istiyor, bundan ötürü 2. el ekran kartı, garantisi dahil olsa bile bulaşmak istemiyor. Kalkıp LoL için yüksek işlemci, düşük ekran kartlı sistem arasak böyle bir sistem bulamayız, çünkü daha yüksek fiyat olur yada satan kişi güven vermez. Toplamak en doğrusu olsa dahi yanaşmıyor dediğim gibi, onun için zaman kıymetli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı