17,5 gün özürsüz devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

Bu kalmayacağı anlamına gelmiyor. Sarı ile çizili olan yeri okuyun lütfen. Ortaokulda da kalan öğrenci gördüm ben. Kaldı ki yönetmelikte de ŞÖK kararıyla geçebilir yazmış zaten. Sınıfı geçebileceğinin bir garantisini verebilir misiniz? Hayır dolayısıyla kesin de konuşamazsınız. Kaldı ki ben ilköğretim kurumları yönetmeliğine göre konuşuyorum, kafamdan konuşmuyorum. Buyurun bu da linki:

Müdürümün bizzat ağzından çıkan laflar doğrultusunda konuşabilirim. Dersleri ve kendisi iyi olsun devamsızlığı 40 da olsa geçer demişti.

Lise devamsızlığım ve sınıfta kalmadım.

Dosya Ekleri

• 1654285597335.png
    1654285597335.png
    68,3 KB · Görüntüleme: 48
@Denji okul idarenizin ne dediği açıkçası beni ilgilendirmiyor, ben MEB yönetmeliğini baz alırım. Senin okul idaresini değil.
@Emre Aydın 1452 özürsüz 10 gün, toplam 30 gün sınırını aşmamışsın çünkü. Kalmaman normal.

@Denji okul idarenizin ne dediği açıkçası beni ilgilendirmiyor, ben MEB yönetmeliğini baz alırım. Senin okul idaresini değil.
@Emre Aydın 1452 özürsüz 10 gün, toplam 30 gün sınırını aşmamışsın çünkü. Kalmaman normal.

Hocam daha fazlaydı veli gitmesi yetiyor neredeyse tüm derslere geç kalıyordum veli gidince azalttılar ki devlet okulunda Anadolu da hem de kolay kolay kalanı görmedim devamsızlıktan iti serserisi 3-4 ay gelmiyenine bile şans veriyorlar notlarda bırakırlar devamsızlıktan kalmak zor 2 kere idareye ağlasan adamlar zaten siliyor genelde her yıl devamsızlığımı doldurup annemle gidip siliriyordum yoksa bundan daha fazla devamsızlığım.

Anlıyorum da benim demek istediğim okullar yönetmelikte yazanı uygulamak zorundalar. Senin okulun bu konuda inisiyatif tanıyor olabilir, "B" okulu da bu konuda inisiyatif tanıyor olabilir ancak "C" okulu belki bu konuda inisiyatif tanımıyor olabilir. Dolayısıyla net konuşamayız, net kaynak olarak baz alabileceğimiz tek yer yönetmelik. Başka bir yer de yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı