17. kural ne kadar gerekli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

En güzel örnek de MB/s ve Mb/s. Arada dağlar kadar fark var. Alıntıda “16 MB/s için 100 TL iyi mi?” yazarsa mesela ve diğerleri de buna evet derse, konu sahibi de ona göre bir şey yaparsa hoş olmaz. Kısmi alıntı yapabilirsiniz isterseniz. Hem öyle doğruluğundan da emin olursunuz. En ufak toleransta bile her yer yanlış alıntılarla dolar öteki türlü. Başta rapor edilirse bunlar önleniyor.

Ama düzeltilmesi bizden beklenilmemeli. Ya moderatör düzeltmeli ya da mesaj sahibi. Biz niye ceza çekiyoruz? Moderatörün tembelliğinden mi yoksa mesaj sahibinin Türkçe bilgisi eksikliğinden mi? Başkasının suçunu üstlenmek deniyor buna.

Biz niye ceza çekiyoruz?
Dediğim gibi başkalarını da yanlış yönlendirebileceği ve hata çoğaldığı için. Üstte yaptığım gibi tek cümleyi alıntılayabilirsiniz isterseniz. Etiket ile karışabiliyor. Tek cümleyi düzeltmesi destan gibi metinleri düzeltmekten çok daha kolay.

Bir de doğru yazımı yanlışa çevirenler var.
"Bu bütçe için 8GB RAM de tercih edebilirsiniz" yazmışım, adam mesajımı alıntılarken "de" den önce kesme işareti kullanmış, sınavlarda vs. hiç sorun yaşamamak için yazım kurallarına tuttuğum defterde bile dikkat ederim.
Hayır yanlışı düzeltin de, doğruyu niye eğip büküyorsunuz?

Otomatik düzeltme yapıyor bunu genellikle. Dikkat etmek gerek.

Dediğim gibi başkalarını da yanlış yönlendirebileceği ve hata çoğaldığı için. Üstte yaptığım gibi tek cümleyi alıntılayabilirsiniz isterseniz. Etiket ile karışabiliyor.
Hayır, bu mağduriyeti gidermez. Ben şu ana kadar etiketlemeyi çok sınırlı alanlarda kullandım, çoğu kullanıcı gibi. ''Cevapla'' seçeneğinin erişilebilirliği çok daha iyi.

Ya cevapla seçeneği ile kullanıcıyı etiketlemiş olmalıyız ya da kurala düzenleme gelmeli. Aynı şeyleri yazıyorum ama hala kafamdaki sorular cevaplanmadı.

Düzeltmekten kastım küçük bir not olabilir, ne bileyim benim ürettiğimden çok daha iyi çözümler üretilebilir, bilemiyorum.

Moderatörün gaddarlığına da kalmış bulunuyoruz aslında, isterse ceza veriyor isterse uyarıyor.

Ben daha da uzatmak istemiyorum açıkçası, istediğim cevapları alamadım. Yine de teşekkürler herkese, her şey için.

Cevapladıktan sonra içeriği silerseniz yine de mesaj etiketleniyor. Sizin dediğinize en yakın şimdilik bu. İçerisine üç nokta koyabilirsiniz.

Forumdaki gördüğümüz tüm yazım yanlışlarını düzenlemek de bizim görevlerimiz arasında. Yazım yanlışı olan mesajı alıntılarsanız hata çoğalmış, yönetime düşen yük artmış oluyor. Bu cezanın mantığı da bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…