17. kural ne kadar gerekli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben tam olarak soruma cevap alamadım. Yani demek istediğim tamam bir yazım hatası benim sayemde yayılmış oluyor, burada bir sıkıntı yok. Görsem düzeltmesini rica ederim ama görmüyorum. Burada da sıkıntı başlıyor eğer görmez isem ceza alıyorum. Mantıklı bulmadığım kısım burası 🙁

Etiketleme bir seçenek olarak sunulmuş ama bu hala mağduriyeti gidermiyor.

Hala bu kuralın ufak da olsa bir düzenlemeden geçmesi gerekiyor. En azından diğer kullanıcılar aynı cezayı almasın. Ya hemen yanında küçük bir not olarak etiketleme bir alternatif olarak sunulsun ya da kural dediğim gibi küçük bir düzenlemeden geçsin.

Hata çoğalıyor. Ondan daha önemlisi de sadece son sayfalardaki mesajlara bakıp cevap verenlerin olması. Yanlış yazılmış diye anlayamadan cevap verilirse hoş olmaz. Kritik yerlere bile gidebilir. Suça destek gibi de oluyor kısmen. :)

En güzel örnek de MB/s ve Mb/s. Arada dağlar kadar fark var. Alıntıda “16 MB/s için 100 TL iyi mi?” yazarsa mesela ve diğerleri de buna evet derse, konu sahibi de ona göre bir şey yaparsa hoş olmaz. Kısmi alıntı yapabilirsiniz isterseniz. Hem öyle doğruluğundan da emin olursunuz. En ufak toleransta bile her yer yanlış alıntılarla dolar öteki türlü. Başta rapor edilirse bunlar önleniyor.

En güzel örnek de MB/s ve Mb/s. Arada dağlar kadar fark var. Alıntıda “16 MB/s için 100 TL iyi mi?” yazarsa mesela ve diğerleri de buna evet derse, konu sahibi de ona göre bir şey yaparsa hoş olmaz. Kısmı alıntı yapabilirsiniz isterseniz. Hem öyle doğruluğundan da emin olursunuz. En ufak toleransta bile her yer yanlış alıntılarla dolar öteki türlü.
Ama düzeltilmesi bizden beklenilmemeli. Ya moderatör düzeltmeli ya da mesaj sahibi. Biz niye ceza çekiyoruz? Moderatörün tembelliğinden mi yoksa mesaj sahibinin Türkçe bilgisi eksikliğinden mi? Başkasının suçunu üstlenmek deniyor buna.

Biz niye ceza çekiyoruz?
Dediğim gibi başkalarını da yanlış yönlendirebileceği ve hata çoğaldığı için. Üstte yaptığım gibi tek cümleyi alıntılayabilirsiniz isterseniz. Etiket ile karışabiliyor. Tek cümleyi düzeltmesi destan gibi metinleri düzeltmekten çok daha kolay.

Bir de doğru yazımı yanlışa çevirenler var.
"Bu bütçe için 8GB RAM de tercih edebilirsiniz" yazmışım, adam mesajımı alıntılarken "de" den önce kesme işareti kullanmış, sınavlarda vs. hiç sorun yaşamamak için yazım kurallarına tuttuğum defterde bile dikkat ederim. :)
Hayır yanlışı düzeltin de, doğruyu niye eğip büküyorsunuz?

Bir de doğru yazımı yanlışa çevirenler var.
"Bu bütçe için 8GB RAM de tercih edebilirsiniz" yazmışım, adam mesajımı alıntılarken "de" den önce kesme işareti kullanmış, sınavlarda vs. hiç sorun yaşamamak için yazım kurallarına tuttuğum defterde bile dikkat ederim. :)
Hayır yanlışı düzeltin de, doğruyu niye eğip büküyorsunuz?
Otomatik düzeltme yapıyor bunu genellikle. Dikkat etmek gerek. :)

Dediğim gibi başkalarını da yanlış yönlendirebileceği ve hata çoğaldığı için. Üstte yaptığım gibi tek cümleyi alıntılayabilirsiniz isterseniz. Etiket ile karışabiliyor.
Hayır, bu mağduriyeti gidermez. Ben şu ana kadar etiketlemeyi çok sınırlı alanlarda kullandım, çoğu kullanıcı gibi. ''Cevapla'' seçeneğinin erişilebilirliği çok daha iyi.

Ya cevapla seçeneği ile kullanıcıyı etiketlemiş olmalıyız ya da kurala düzenleme gelmeli. Aynı şeyleri yazıyorum ama hala kafamdaki sorular cevaplanmadı.

Düzeltmekten kastım küçük bir not olabilir, ne bileyim benim ürettiğimden çok daha iyi çözümler üretilebilir, bilemiyorum.

Moderatörün gaddarlığına da kalmış bulunuyoruz aslında, isterse ceza veriyor isterse uyarıyor.

Ben daha da uzatmak istemiyorum açıkçası, istediğim cevapları alamadım. Yine de teşekkürler herkese, her şey için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı