17 Yaş 161 cm boy?

Öncelikle merhaba.
17 yaşına girmeme bi kaç ay kaldı ve ben hala 161 boyundayım. Baba 175, anne ise 165 civarında. Boy için doktora gittiğimde kemiklerin kapanmasına az kaldığını söyledi.

Kendim boy yüzünden içime kapandım diyebilirim. Dışarı bile çıkasım gelmez oldu bu yüzden. Aşırı özgüvensiz ve mutsuz birisi haline geldim boy yüzünden.

Ben bu boyu uzatabilir miyim? Uzamak için neler yapmalıyım bi yardımcı olursanız sevinirim. 5-6 cm atsam bile yeter diye düşünüyorum. Gerçekten ileride bu boyda kalırsam çok sıkıntı çekeceğim. En azından 167-168 olmak için neler yapabilirim?
Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi eksik etmezseniz çok sevinirm.

Emin ol her zaman kendini kısa hissedeceksin. 18 yaş 1,65 boyum var. Arkadaşlarım 1,70 . Yanlarında kendimi kısa hissediyorum. Gece yatmadan yoğurt ye, süt iç. Fazla kilolu olma. Protein ağırlıklı beslen. İllaki boyun uzar. Evde asılma yeri yap kendine. Bende bu imkanlar yok. Olsa yapardım.

Etkisi olur mu, bilmiyorum ama sağlıklı beslen, gerekli vitaminleri al ve spor da yap. O zaman belki zamanla istediğin boya erişebilirsin. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Bu şekilde kabullenmek durumunda kalacaksın. Hedef noktanı değiştirmeye çalış, fikirlerini iyileştir ve seni zihnen geliştirecek bir şeylerle ilgilen, geleceğine hazırlan ama bu durumu pek takmamaya çalış. Zihniyetini değiştirirsen odak noktan da değişir, bazı şeyler ile barışık kalmayı kabul edebilirsin. Yoksa diğer türlü maalesef mutlu yaşamak pek mümkün değil. Umarım istediğin boya erişebilir ve mutlu olursun. İyi geceler.

Kısa olmak kadar uzun olmak da kötü bence. Benim boyum 1.83, neye yarıyor? Anca dikkat çekiyorum. Anlayın arkadaş, uzun boylu olmak iyi değil [emoji16]
Herkes uzun olacak değil ya, size de o haliniz yakışıyordur eminim. Kısa olmak sandığınız kadar kötü değil, inanın bana.
Okulda sıra oluyor, millet 1.70-1.75, ben sırık gibi kalıyorum ortada, utanıyorum vallahi [emoji846]
Kısacası diyeceğim, kendinizle barışık olun. Herkes olduğu gibi güzel bence.

Son düzenleme:
Protein ağırlıklı beslen. Süt ve yoğurt tüket ve bol bol barfiks çek. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok. Her insanın genetiği farklı. İnsanların senin hakkındaki düşüncelerini umursayıp kendini üzme lütfen. Sorun sende değil onların zihniyetlerinde. Yolun açık olsun, her zaman kendinle barışık ol.

İfadeler: GKD
Benim yaş 19. Boyum ise 1,98 neredeyse 2 metre adamım. Daha da uzayacağım diye baya korkuyorum şu an bu boyla uzun olmaktan mutluyum sadece daha da uzamak istemiyorum. Kalıplı iri bir insanım ama benim için psikolojik anlamda bazı sıkıntıları oluyor. Derste mesela projeksiyon kumandadan açılmadığında "uzun boylu bir arkadaşınız açabilir mi?" diye soruyor hoca o sıra benle de tam yeri gelmişken dalga geçen bazı arkadaşlar oluyor vb. bunun gibi bir sürü çok olay var ve bu durumlardan rahatsız olmuyor değilim. Olumlu bakacak olursak kızların hepsinden uzun olmak hoşuma gidiyor. Bir erkek veya kızdan kısa olmak istemezdim.

Ne bu bizim insanlarımızda ki boy korkusu? 21 yaşındayım 1.63 1.65 felan boyum var. Hayır yani ne olmuş boyumuz kısaysa? Babam hep boyun değil aklın büyük olsun oğlum der, çokta güzel bir cümle bence kardeşim. Hem daha yaşın 17 spor vs. yaparsan çok daha fazla uzayabilirsin he diyelim ki uzamadın ne olmuş sıkıntı etme kendine böyle şeyleri

15 yaşında 1.85 bir insan olarak şunu diyebilirimki,
Bol süt iç.

Sana motive amaçlı önemli ilim insanlarının boylarına bakıyordum olsa olsa en kısa Hawking olur dedim o bile 169 cm imiş.

Sağlam beslen ve basketbol, voleybol gibi sporlara yönel. Eklemlerle alakalı bir masaj vardı o da kişiden kişiye değişerek maksimum 6 cm uzatabiliyor.

Ergenliğe 12-13 yaşlarında girdiysen bu saatten sonra ne yaparsan yap en fazla 2-3 cm daha uzarsın. Çok takıntı yapıyorsan 21 yaşından sonra ameliyat olabilirsin. 1 yıl kolay yürüyemiyor bu ameliyatı olan ve kemik yapısına bağlı olarak en fazla 9-10 cm uzayabiliyor. Ortalama 7 cm. Boyunu kabullenmek çok daha kolay ve güzel bir çözüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…