17 yaşında futbola devam edilir mi?

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
10. sınıfta bölgenin dandik bir kulübüne gidiyordum. Orada insana değer vermiyordu ama 2 arkadaşımla başladığım antrenmanlara yeri geldi aylarca tek gittim. İşe başlamam sebebiyle bıraktım. Orada parayı veren oynuyordu. Bebelerle antrenmana çıkarıyorlardi bizi. Şimdi maaşım yatacak. Kardeşime telefon, kendime telefon artan parayla da güzel bir krampon çektikten sonra devam etmek istiyorum ama o kulübe gitmek istemiyorum. Soracağım, seçmeler falan ne zaman diye. Onun dışında biraz daha amatör liglerde falan bölge kulüplerinde 11 falan başlayacağım bir kulübe gitmek istiyorum sonrası Allah kerim.

• Boy 188.
  • Kilo 70.
  • Ayak sağ.
  • Çok sürat yapabiliyorum.
  • Baskı yapabiliyorum ama elim boş dönüyorum.
  • Bitirciligim orta.
  • Şut orta.
  • Kilit pas atabiliyorum.
  • Çok hızlı kosmamin yanına çok da yoruluyorum nefes problemlerim var kondisyon kasmam gerek.

Bakın arkadaşlar, kardeşlerim, abilerim bu foruma ya da herhangi bir foruma ya da herhangi bir insanın fikrini almadan başlamak istiyorum çünkü futbol hakkında bilgisi olmayan olan herkes yazıyor ama ben bu işi gönülden istiyorum. Bana faydası olabilecek şeyler deyin. Git TYT AYT calis falan demeyin. Konu dışına çıkmayın. Teşekkür ederim saygılarımı sunarım.

Futboldan anlamam. Ama şu an görüyorum, 17 yaşında ComeBack var, EMEA takımlarının birçoğunun isteyeceği oyuncu var Valorant'tan. 19 yaşında xeus örneği var, FNATIC'e muhtemelen transfer olacak. Yine 16 yaş yıldızlar var. Onlar TYT, AYT çalışsa daha mı iyiydi? Özellikle xeus için hayır tabii ki, EMEA maaşı demek en az 5000 dolar demek (tam olarak emin değilim öyle görmüştüm, takıma göre de değişebilir ama minimum tutar var). Eğer sende de bu yetenek olacaksa futboldan ilerle. Verdiğim örneklerin futbol ile alakası olmasa da yaşa değinmek istedim.

Son düzenleme:
Futboldan anlamam. Ama şu an görüyorum, 17 yaşında ComeBack var, EMEA takımlarının birçoğunun isteyeceği oyuncu var Valorant'tan. 19 yaşında xeus örneği var, FNATIC'e muhtemelen transfer olacak. Yine 16 yaş yıldızlar var. Onlar TYT, AYT çalışsa daha mı iyiydi? Özellikle xeus için hayır tabii ki, EMEA maaşı demek en az 5000 dolar demek. Eğer sende de bu yetenek olacaksa futboldan ilerle. Verdiğim örneklerin futbol ile alakası olmasa da yaşa değinmek istedim.
Hocam 3 ay çalıştım. Derslere çalışabilecek kapasitede bir insan değilim. Günde 10 saat kendimi bir işe baglayabiliyorsam 3-5 saatte antrenmanlara ayırabilecek vaktim olur diye düşünüyorum. Önce şu telefonu ortadan kaldırmak lazım. Zehir gibi elimi kolumu bağlıyor hiçbir işi yapamıyorum doğru düzgün bunun yüzünden. Ama inanirsam basaracagimi düşünüyorum. Çalışmadan da olmuyor tabiki hem inanıp.hem cabalayacagiz.

Kilo alman gerektiğini düşünüyorum. O boyla 70 kiloda profesyonel futbolcu olamazsın. Baskıdan boş dönmenin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çünkü kalıbını kullanamazsan ayağında top tutmayı bilen hiç kimseden top alamazsın.

Kilo alman gerektiğini düşünüyorum. O boyla 70 kiloda profesyonel futbolcu olamazsın. Baskıdan boş dönmenin sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum çünkü kalıbını kullanamazsan ayağında top tutmayı bilen hiç kimseden top alamazsın.
Hocam ne obezlerle oturdum masalarda onların 55 katını yiyorum ama benim düzenli olarak yemek yemiyorum. 1 gün günde 3 öğün yemek yiyorum. Bazen 1 öğün yemek yiyorum. Bazen 1 kilo almamamın sebebi de bu sanırım. 5 kuruş olmadığı zaman hiç yemiyorum. Ya da ölmeyecek kadar okul zamanı maddiyattan çok zora sokuyor beni. En başta bi kiloyu hallet diyorsun sen. Teşekkür derim.

Hocam 3 ay çalıştım. Derslere çalışabilecek kapasitede bir insan değilim. Günde 10 saat kendimi bir işe baglayabiliyorsam 3-5 saatte antrenmanlara ayırabilecek vaktim olur diye düşünüyorum. Önce şu telefonu ortadan kaldırmak lazım. Zehir gibi elimi kolumu bağlıyor hiçbir işi yapamıyorum doğru düzgün bunun yüzünden. Ama inanirsam basaracagimi düşünüyorum. Çalışmadan da olmuyor tabii ki hem inanıp. Hem cabalayacagiz.

Bak sana bir örnek daha; Wo0t. Bu çocuk daha 18 yaşında. 2021'de espora başladı. Bak TYT AYT çalışsa Valorant Champions 2024'te final yapabilecek miydi? Şu an o memur olmak için çok ders çalışanlardan daha çok, muazzam bir maaş alıyordur. Her şey üniversite değil. Futbol için de aynısı. Bek0 var, bu çocuk esporu bıraktı. Fen lisesi için sanırım. Şu an TYT'ye, AYT'ye hazırlanıyor olabilir de, olmayabilir de. Wo0t, yetujey, skylen, rose ile aynı takımdaydı. Bunların 4'ünün ikisi de şu an iyi maaş alıyor, diğerleri de asgari ücretten her türlü fazla maaş alıyordur (skylen için emin değilim, yedek idi bir ara) Bek0'nun ise ne yaptığını bilmiyorum. Halbuki takımın en iyisi deniliyordu.

Hocam ne obezlerle oturdum masalarda onların 55 katını yiyorum ama benim düzenli olarak yemek yemiyorum. 1 gün günde 3 öğün yemek yiyorum. Bazen 1 öğün yemek yiyorum. Bazen 1 kilo almamamın sebebi de bu sanırım. 5 kuruş olmadığı zaman hiç yemiyorum. Ya da ölmeyecek kadar okul zamanı maddiyattan çok zora sokuyor beni. En başta bir kiloyu hallet diyorsun sen. Teşekkür derim.

Hocam benim örnek verebileceğim en yakınım kuzenim, kendisi 2 sene önce Karagümrük'le Süper Lig'e çıktı 19 yaşında mevkisindeki oyuncu bolluğu yüzünden ayrılmak zorunda kaldı şu an. Ondan bahsetme sebebim kendisini tanıdığımdan beri vücuduna ve hayat kalitesine çok önem verir. Hani oynayışını görmeden vücudundan dolayı bile takımında olsun istersin. İkili mücadele kaybettiğini görmedim. O yüzden demek istediğim kilo almaya çalış ve bunu kas kütlesi koyarak yap. Futbol harici fitnessle uğraşmıyorsan üst vücut fazla olmamak üzere acilen başlamanı öneririm.

Kilo alamama konusundan ben de müzdaribim. Ergenlik döneminde metobolizma bazı insanlarda çok hızlı, istediğin kadar ye yine kilo alamıyorsun. Bununla ilgili de internette beslenme programları var işine yarayacağını düşünüyorum.

Bu arada ben de 13 yaşlarımda futbolu aynı senin gibi dandik bir klübe gittiğim için bırakmak zorunda kaldım. Hayatımın en büyük pişmanlıklarımdan biridir, gerçekten yaşıtlarıma göre o zaman çok iyi forvet arkası oynardım, oyun görüşüm iyiydi vs. ama Td'min küçükken bana bir maçta ettiği küfür yüzünden bırakmıştım. Geri dönmeyi düşünürken de hasta oldum 2 ay evden çıkamadım ve öyle kaldı. O yüzden eğer imkanın varsa ve seviyorsan asla futbolu bırakma ama bir B planın olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı