17 yaşında kilo vermek için ne yapılmalı?

2c2n

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar efendim adım umutcan 17 yaşında ve 127 kiloyum. Uzun zamandan beridir korona dönemine girdiğimiz günden itibaren hep yemek yiyorum. Aslında fazla yemiyorum arada fazla yerim, onun haricinde herkesle eşit yerim. Şu an bir işte çalışıyorum 6 saat biraz zorlanıyorum çalışırken bacaklarım falan ağrıyor, arada pişik oluyorum. Her neyse neredeyse 4 senedir evde yemek yiyorum hareketlilik yoktu şimdi sizlerden desteğim bana yardım etmeniz olacaktır. Gören kim var kim yok yardımcı olsunlar saygılarımla.

İlk iş gidiyorsunuz bir hastanede dahiliye bölümüne, tam kan testi veriyorsunuz, doktora durumu anlatıyorsunuz. Zaten iyi bir doktorsa kendisi kan testi lazım diye söyler. Ondan sonra değerlerinize bakılıyor varsa bozukluk tedavi yoluna gidiliyor. Benim doktorum bana histamin(alerji) diyeti verdi başta ne yiyebiliriz diye. 120'den 100'e kadar düştüm sonra geri aldım(diyeti bıraktım aniden nedeni o). Şimdi yine başladım. Yani doktor şart.

Az yiyin, bol su için, bol hareket edin. Direkt çok fazla su içip bisiklet sürebilirsiniz. En iyi kardiyordur bisiklet sürmek. Muhteşem bir şey. Hele bir de yeşillik ile beslenirseniz var ya off. 2 aya zımba gibi olursunuz.

Hocam metabolizmanız çok yavaşlamıştır büyük ihtimalle bir spora başlayıp düzenli yapmanız iyi olur. Ama başlasanız da başlamasanız da bence ilk iş internetten hassas mutfak tartısı sipariş verip internetten bulduğunuz bir diyeti uygulayın size kilo verdiriyorsa uygulamaya devam edin durana kadar, verdirmiyorsa karbonhidrattan biraz kısıp 1 hafta da öyle deneyin verdirene kadar bu şekilde yapın spora başlayamazsanız bile bir koşu, bisiklet haftada 3 4 gün yapın en azından 1 saat civarı.

Selamlar efendim adım umutcan 17 yaşında ve 127 kiloyum. Uzun zamandan beridir korona dönemine girdiğimiz günden itibaren hep yemek yiyorum. Aslında fazla yemiyorum arada fazla yerim, onun haricinde herkesle eşit yerim. Şu an bir işte çalışıyorum 6 saat biraz zorlanıyorum çalışırken bacaklarım falan ağrıyor, arada pişik oluyorum. Her neyse neredeyse 4 senedir evde yemek yiyorum hareketlilik yoktu şimdi sizlerden desteğim bana yardım etmeniz olacaktır. Gören kim var kim yok yardımcı olsunlar saygılarımla.
Ağırlık yeleği önerebilirim. Hedef ağırlığınız örneğin 100kg olsun. Siz ağırlık yeleğine 27kg ağırlık takıyorsunuz. Kemik üzerinde bulunduğu düşünülen kilo kontrol mekanizmasını manipüle ediyorsunuz kısacası. Direkt 27 kilo koymanıza gerek yok. Düşük ağırlıklarla başlayıp deneyebilirsiniz. Tabii beslenmenize dikkat etmeden de olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı