17 yaşında motor ile kuryelik yapabilir miyim?

Açık liseden okuyorum vaktim çok boş geçiyor ve hayat pahalılığından ötürü dışarı çıkasım da pek gelmiyor açıkçası. İnsanlarla iletişim kurabiliyorum diksiyonum düzgün yerinde fakat insan içinde olmayı ve iletişim kurmamayı tercih ediyorum genel olarak. Vaktim boş geçtiğinden ötürü "vakit nakittir." sözünü hayatıma sürükleyebileceğim adımlar atmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde aklıma motorlu kuryelik işi aklıma yattı ve bir an düşündüm, ehliyet alıp kuryeliğe başlasam mı? Diye. Ne yapmam gerekiyor?

Şahsıma ait motorum yok ne yazık ki, ona göre öneride bulunursanız sevinirim.

Sanayi daha iyi. Traktör ustası ol.

Sanayiden hiç anlamam, babam aslında İzmir'de sanayide çalışmam için çağırıyor tanıdığı olduğunu söyledi. Parası ne durumda? İlk başladığımda nelerle karşılaşırım onun hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız?

Sanayide 17 yaşındaki tecrübesiz birine para vermezler gibi bir şey, kalfa üstü olasıya kadar asgari ücretin üstü olur mu bilmiyorum.

Peki şartlarıma uygun nasıl ilerleyebilirim? Sıfır'a sıfır elde var sıfırım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor kuryelik için? Araştırdıklarıma göre trendyol, yemeksepeti gibi firmalar 18 yaş şartı sunuyor.
Sıfır olan biri için paket taxi en iyisi ama 18 yaş altı almıyorlardır büyük ihtimalle.

Açık liseden okuyorum vaktim çok boş geçiyor ve hayat pahalılığından ötürü dışarı çıkasım da pek gelmiyor açıkçası. İnsanlarla iletişim kurabiliyorum diksiyonum düzgün yerinde fakat insan içinde olmayı ve iletişim kurmamayı tercih ediyorum genel olarak. Vaktim boş geçtiğinden ötürü "vakit nakittir." sözünü hayatıma sürükleyebileceğim adımlar atmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde aklıma motorlu kuryelik işi aklıma yattı ve bir an düşündüm, ehliyet alıp kuryeliğe başlasam mı? Diye. Ne yapmam gerekiyor?

Kuryelik ısıne kesın bakıyorsanız hocam ve ehlıyetınız ile motorunuz yoksa cok sıkıntı muhtemelen A1 ehlıyet almayı dusunuyorsunuz kalmadıgınız surece ehlıyete 10000 ustu para harcayacaksınızdır hatta daha fazlası artı olarak motorda alacaksınız kuryelıkte ne kadar calısacagınıza baglı degısır bu ısler elbette ama baslamadan once zaten bayağı ekside oluyorsunuz uzun sürede para kazandırır kuryelık ısı he bir de aldıgınız motorun artık hiçbir onemı kalmaz kmden dolayı.

Ben zamanında oturduğum şehirde ki yerlere sorduğumda A1 ehliyetle kurye almadıklarını söylemişlerdi. Hatta ehliyeti 2 yılı dolduranlara öncelik veriyoruz tarzı bir konuşma geçmişti. Eğer başka bir meslek tavsiyesi istersen benim sana tavsiyem eczane kanalı olur. Yapabileceğin en temiz işlerden bir tanesi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı