17 yaşında motor ile kuryelik yapabilir miyim?

Açık liseden okuyorum vaktim çok boş geçiyor ve hayat pahalılığından ötürü dışarı çıkasım da pek gelmiyor açıkçası. İnsanlarla iletişim kurabiliyorum diksiyonum düzgün yerinde fakat insan içinde olmayı ve iletişim kurmamayı tercih ediyorum genel olarak. Vaktim boş geçtiğinden ötürü "vakit nakittir." sözünü hayatıma sürükleyebileceğim adımlar atmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde aklıma motorlu kuryelik işi aklıma yattı ve bir an düşündüm, ehliyet alıp kuryeliğe başlasam mı? Diye. Ne yapmam gerekiyor?

Şahsıma ait motorum yok ne yazık ki, ona göre öneride bulunursanız sevinirim.
Evet kurye olabilirsiniz en mantikli is bu olacaktir. Babanizin bir tanidiginin dükkani yoksa ya da tecrubeli degilseniz hem az para alirsiniz hem surunursunuz. Kuryelik tavsiyemdir.

Evet kurye olabilirsiniz en mantikli is bu olacaktir. Babanizin bir tanidiginin dükkani yoksa ya da tecrubeli degilseniz hem az para alirsiniz hem surunursunuz. Kuryelik tavsiyemdir.
Adam 17 yaşında okul okuyo hem ehliyete para vericek hemde motora vallaha güzel kafa daha hayata başlamdan borca girdin o da güzel kafa para kazanmak isteyen sürünücek

Peki şartlarıma uygun nasıl ilerleyebilirim? Sıfır'a sıfır elde var sıfırım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor kuryelik için? Araştırdıklarıma göre trendyol, yemeksepeti gibi firmalar 18 yaş şartı sunuyor.

Adam 17 yaşında okul okuyor hem ehliyete para verecek hem de motora vallaha güzel kafa daha hayata başlamdan borca girdin o da güzel kafa para kazanmak isteyen sürünücek

Peki şartlarıma uygun nasıl ilerleyebilirim? Sıfır'a sıfır elde var sıfırım. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor kuryelik için? Araştırdıklarıma göre Trendyol, Yemeksepeti gibi firmalar 18 yaş şartı sunuyor.

Bende 17 yasındayım motorum var. 1 ay calisirsan eger normal bir iste rahatlikla motor alabilirsin kuryelik icin. Ehliyeti ailen yardimci olursa cok iyi olur. 50'lik motor alırsan sigorta vesaireden muafsin.

Elinde 0 varsa sana tavsiyem iş veya para fark etmeksizin once bir yere girmek. Sürün ezil yeter ki para kazan. Ama hakkını yedirme altta asla kalma. Yaz bitmeseysi sana plajda çalışma tavsiyesi verirdim. Oto yıkama falan onermem tecruben yoksa. En basitinden bir kafede garsonluk veya lokanta da. Cunku bir yerlere gelmek icin bir yerden baslamak gerekli.

Bende 17 yasındayım motorum var. 1 ay calisirsan eger normal bir iste rahatlikla motor alabilirsin kuryelik icin. Ehliyeti ailen yardimci olursa cok iyi olur. 50'lik motor alırsan sigorta vesaireden muafsin.

Elinde 0 varsa sana tavsiyem iş veya para fark etmeksizin once bir yere girmek. Sürün ezil yeter ki para kazan. Ama hakkını yedirme altta asla kalma. Yaz bitmeseysi sana plajda çalışma tavsiyesi verirdim. Oto yıkama falan onermem tecruben yoksa. En basitinden bir kafede garsonluk veya lokanta da. Cunku bir yerlere gelmek icin bir yerden baslamak gerekli.
Bazı restaurantlar kuryeler için işyeri motoru sağlıyormuş ancak kesintisi varmış sanırım. Bilginiz var mı o konuda? Yani ehliyet alıp kuryelik arayışına girsem yetmez mi?

Bazı restaurantlar kuryeler için iş yeri motoru sağlıyormuş ancak kesintisi varmış sanırım. Bilginiz var mı o konuda? Yani ehliyet alıp kuryelik arayışına girsem yetmez mi?

Evet bazı yerler motor verir fakat kesinti saglar aşırı fazla kazanamazsiniz. Benim tercihim dedigim gibi 1.5 ay calisin 50'lik herhangi bir motor alin. Semtiniz bir de fazla buyuk degilse alin size kuryelik mis gibi. Önce firmalara sorun A1 ile alırlar mı diye. Bizim burada aliyorlar.

Kuryelik haricinde sizi a noktasindn b noktasina goturur cok yardimci olur

Garsonlar iyi para kazanıyor bizim garsonlar günlük 1200, 4 saatlik 500 falan alıyorlar. Aya vurunca iyi para. Hiçbir tecrüben yok, bir yeteneğin olmasa bile garsonluk yapabilirsin.

Kuryelik de yaparsın A1 ehliyet ile 125 CC motor, ruhsata işli çanta ile yaparsın. Veya sırtına kurye çantası takarsın yine yapılabilir.

Garsonlar iyi para kazanıyor bizim garsonlar günlük 1200, 4 saatlik 500 falan alıyorlar. Aya vurunca iyi para. Hiçbir tecrüben yok, bir yeteneğin olmasa bile garsonluk yapabilirsin.

Kuryelik de yaparsın A1 ehliyet ile 125 CC motor, ruhsata işli çanta ile yaparsın. Veya sırtına kurye çantası takarsın yine yapılabilir.
Hocam garsonlar iyi kazanıyor ama sabahtan aksama kadar ayaktasın telefona bakamıyorsun pek esnek degil gibi ya. Ben begenmiyorum fazla eziyet ettiriyorlar gibi mal tasımak bile var

Siz ne önerirsiniz?

Moto kuryeliğin maaşı iyi olabilir ama çekilecek çile değil bana kalırsa. Resmi bir yerde çalışmak için yaşınız da yetmiyor zaten. Yerel bir restoran için çalışayım deseniz yasal olmayacağı için risklerle beraber gelecek, ki resmi olmadığı için maaş pek yüksek olmayacak muhtemelen.

1 yıl dişinizi sıkıp farklı bir işe yönelin, sonra kuryeliği düşünün derim ben. Bu süreçte kendi motorunuzu alacak parayı da biriktirirsiniz muhtemelen.

Moto kuryeliğin maaşı iyi olabilir ama çekilecek çile değil bana kalırsa. Resmi bir yerde çalışmak için yaşınız da yetmiyor zaten. Yerel bir restoran için çalışayım deseniz yasal olmayacağı için risklerle beraber gelecek, ki resmi olmadığı için maaş pek yüksek olmayacak muhtemelen.

1 yıl dişinizi sıkıp farklı bir işe yönelin, sonra kuryeliği düşünün derim ben. Bu süreçte kendi motorunuzu alacak parayı da biriktirirsiniz muhtemelen.
Şuan herhangi bir giderim yok aile evindeyim her şeyim karşılanıyor. Sadece başlangıçlara ve kafa dağıtmaya ihtiyacım var. İlk aklıma gelen kuryelik mesleği oldu ve şansımı denemek istiyorum. Zamanında kafede çalıştım getir götür hadi tamam idare edilebilir ama iş dışkı ve böcek temizlemeye kadar girince nefret ettim soğudum. Hijyen konusunda çok titizim. O günden bu güne çok ilgili değilim. Ne yapacağıma şaşırdım açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı