17 yaşında saçta seyrelme

Saçım dökülüyor diye konu açma yeter :) sonra yok hint yağı yok yılan yağı kullan falan derler boşu boşuna uğraşırsın.

Boyumun kısa kalması, zayıflık ve libido düşüşü yerine kel kalmayı tercih ederim. Özellikle çocuklarımı kullandığım bir ilaç yüzünden etkilemek istemiyorum.

Boyumun kısa kalması, zayıflık ve libido düşüşü yerine kel kalmayı tercih ederim. Özellikle çocuklarımı kullandığım bir ilaç yüzünden etkilemek istemiyorum.
Boy artışı ve zayıflıka neden olmuyor da sen bilirsin :) O mantıkla gidersek neden ergenlik öncesi çocuklarda obezlik var.

Boy artışı ve zayıflıka neden olmuyor da sen bilirsin :) o mantıkla gidersek neden ergenlik öncesi çocuklarda obezlik var.

Abi testoyu düşürmeden çıkmaz demişsinde birazcık açıklar mısın testoyu nasıl düşürebilirim saçlarımın çıkması için benim de saçımın üst ön kısmında seyrelme var önerilerini bekliyorum.

Abi testoyu düşürmeden çıkmaz demişsinde birazcık açıklar mısın testoyu nasıl düşürebilirim saçlarımın çıkması için benim de saçımın üst ön kısmında seyrelme var önerilerini bekliyorum.
Spor yaptığın için testoyu azaltman mantıklı olmaz. Ama onun yerine DHT'yi azaltabilirsin Kas kazanımlarını azaltmayacağı için.

Teorik olarak topikal casodex kullanabilirsin ama kana karışma riski var.

Spor yaptığın için testoyu azaltman mantıklı olmaz. Ama onun yerine Dht'yi azaltabilirsin kas kazanımlarını azaltmayacağı için.

Teorik olarak topikal casodex kullanabilirsin ama kana karışma riski var.

Abim spor yapmıyorumda ben bunları azaltmayı nasıl yapacağım işte onu anlamadım ve testo ya da dht saçlarla ne alakası var açıklar mısın?

Abim spor yapmıyorumda ben bunları azaltmayı nasıl yapacağım işte onu anlamadım ve testo ya da dht saçlarla ne alakası var açıklar mısın?
Genetik saç dökülmesi androjenlere bağlıdır. Yani ortaya çıkabilmesi androjen varlığı gerekir. Bu yüzden kadınlarda bile genetik olarak "Saç Dökülme" genetiği olmasına rağmen saçları dökülmez androjen varlığı olmadığı için.

DHT "androjenik" olarak T'den daha "aktif" olduğu için (Özellikle saç dökülmesi ve kıllanmada) saç dökülmesinde daha fazla etkisi vardır. Tabii sen DHT'yi azaltırsan bu sefer saçları T dökecek o ayrı konu (Tabii ki daha az).

T'yi baskılamak ise vücuttaki androjenik etkiye sahip hormonları azaltıyor. Bu yüzden de saça etki edecek androjen kalmıyor ve dökülenler tekrar çıkıyor.

T ve DHT'yi baskılamak için ise çeşitli ilaçlar gerek.

Merhaba. 17 yaşımdayım. Tepede seyrelme var ve onlerden de sakaklar biraz açılmış vaziyette. Dökülen o saçlar yeniden çıkar mı? Sınav senem bir yandan onun stresi var. Bilgili kişiler yazarsa sevinirim.
Ailede varsa genetik olarak sizde de olabilir. Bir uzman hekime danışın bence bu konuda, en azından dökülme sebebi tespit edilir. Genetik veya strese bağlı olup olmaması bile çok şeyi değiştirir. Strese bağlı dökülmede saç sonradan tekrar çıkabiliyor. Fakat genetik erkek tipi dökülmelerde böyle bir durum yok ne yazık ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı