17 yaşında tur ile yurt dışına gitmek sorun çıkarır mı?

Yani masraf konusu çok kişisel onu cevaplamam ne kadar işine yarar bilemem. Ben tur ile gitmedim, orada kız arkadaşım var zaten. Otel rezervasyonu yaparak orada kaldık, yani ondan diyeceklerim tur ile alakalı fiyatlar değil. Kaç TL tuttu sorusu ülkeden ülkeye çok değişir, ben Bulgaristan'da 13 gün kaldım otel, yolculuk biletleri, yeme içme her şeyi ile birlikte 15.000TL civarına mal oldu bana.

Anladım peki o zaman soruları sıralayıyım:
~Pasaport kontrolü nasıl oldu malum bizim pasaport iyice güçsüzleşti internette görüyorum pasaport memuru surat astı diye filan.
~Dil konusunda ne yaptın nasıl anlaştın insanlar ile?
~Ülke önerin var mı Bulgaristan gitmeye değer mi?

Anladım peki o zaman soruları sıralayıyım:
~Pasaport kontrolü nasıl oldu malum bizim pasaport iyice güçsüzleşti internette görüyorum pasaport memuru surat astı diye filan.
~Dil konusunda ne yaptın nasıl anlaştın insanlar ile?
~Ülke önerin var mı Bulgaristan gitmeye değer mi?
Pasaport kontrolü kısmı duyduklarınız bir tık doğru. Benim pasaport kontrolümde de sınır polisi pek hoş karşılamış gibi değildi. Bana 3 soru sormuştu diye hatırlıyorum; gelme amacın ne, nerede kalacaksın ve ne kadar süre duracaksın. Bunlara ingilizce olarak cevap verdim hepsine sonra damgayı bastı ve geçtim.

Dil konusu ise dediğim gibi benim kız arkadaşım zaten Bulgaristan'da yaşıyor. Genel olarak restoranlarda, gerekli yerlerde falan hep benim yerime o kurdu iletişimi ama o olmasa bile yine kendim de kurardım benim ingilizcem gayet yeterli seviyede. Ve Bulgaristan'da çok çok fazla Türkçe konuşan da gördüm, ondan gerçekten pek sıkıntı çekmezdim.

Ülke önerisi olarak Bulgaristan'ı önerebilirim çünkü Türkiye'ye hem en yakın Avrupa-Balkan ülkesi, hem ulaşımı gayet kolay, bizim ekonomimize göre ülkedeki fiyatlar gayet ucuz (1 leva = 19TL). Çoğu Avrupa ülkesine göre çok çok daha ucuza gezebilirsin Bulgaristan'ı. Ama böyle kesinlikle büyüleyici güzellikte bir yer değil onu söylemem lazım. Ülke güzelliği olarak en yakın komşusu Yunanistan çok daha fazla tatmin eder bence. Ama sende zaten yeşil pasaport olduğu için vize sıkıntısı da çekmeyeceğin için de benim sana ilk yurt dışı deneyimin için önerim Macaristan olur. Bende 1 kere gitme fırsatı bulmuştum gerçekten mükemmel bir ülke. İngilizcen iyiyse ve kendine güvenin varsa kesinlikle git.

Pasaport kontrolü kısmı duyduklarınız bir tık doğru. Benim pasaport kontrolümde de sınır polisi pek hoş karşılamış gibi değildi. Bana 3 soru sormuştu diye hatırlıyorum; gelme amacın ne, nerede kalacaksın ve ne kadar süre duracaksın. Bunlara İngilizce olarak cevap verdim hepsine sonra damgayı bastı ve geçtim.

Dil konusu ise dediğim gibi benim kız arkadaşım zaten Bulgaristan'da yaşıyor. Genel olarak restoranlarda, gerekli yerlerde falan hep benim yerime o kurdu iletişimi ama o olmasa bile yine kendim de kurardım benim İngilizcem gayet yeterli seviyede. Ve Bulgaristan'da çok çok fazla Türkçe konuşan da gördüm, ondan gerçekten pek sıkıntı çekmezdim.

Ülke önerisi olarak Bulgaristan'ı önerebilirim çünkü Türkiye'ye hem en yakın Avrupa-balkan ülkesi, hem ulaşımı gayet kolay, bizim ekonomimize göre ülkedeki fiyatlar gayet ucuz (1 leva = 19TL). Çoğu Avrupa ülkesine göre çok çok daha ucuza gezebilirsin Bulgaristan'ı. Ama böyle kesinlikle büyüleyici güzellikte bir yer değil onu söylemem lazım. Ülke güzelliği olarak en yakın komşusu Yunanistan çok daha fazla tatmin eder bence. Ama sende zaten yeşil pasaport olduğu için vize sıkıntısı da çekmeyeceğin için de benim sana ilk yurt dışı deneyimin için önerim Macaristan olur. Bende 1 kere gitme fırsatı bulmuştum gerçekten mükemmel bir ülke. İngilizcen iyiyse ve kendine güvenin varsa kesinlikle git.

Bütçem kısıtlı olduğu için yakın ve ucuz ülkeleri düşünüyorum. Macaristan ve balkan ülkelerine bir bakacağım. Kendime güvenime gelince özgüven eksikliğim var ve aslında bir nevi onu aşmak için bu seyahati planlıyorum.İlk mesajımda belirttiğim gibi yurt dışında üniversite okumayı düşünüyorum aynı zamanda onada bir hazırlık gibi bir şey olur diye düşünüyorum.Turla gitmek benim için daha mantıklı olur.

Bütçem kısıtlı olduğu için yakın ve ucuz ülkeleri düşünüyorum. Macaristan ve balkan ülkelerine bir bakacağım. Kendime güvenime gelince özgüven eksikliğim var ve aslında bir nevi onu aşmak için bu seyahati planlıyorum.İlk mesajımda belirttiğim gibi yurt dışında üniversite okumayı düşünüyorum aynı zamanda onada bir hazırlık gibi bir şey olur diye düşünüyorum.Turla gitmek benim için daha mantıklı olur.
Tur ile gitmen en mantıklı seçenek zaten, en uygun o şekilde gezersin. Bütçe olarak da diğer Avrupa ülkelerine göre uygun olduklarından en mantıklıları Balkan ülkeleri dediğim gibi. Başta Macaristan önerimdir, artık hangisi denk gelirse turlar ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı