17 yaşında üniversiteye girilir mi?

• Konuyu başlatan leo21
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 36.421

leo21

Hectopat
Yer
Motor City
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu an 16 yasimdayim yurt dışında bir İngiliz lisesinde okuyorum, bu sene gcse denen bir sinava gireceğim (YKS gibi)
Türkiye'deki universiteler gcse'den alacagim puana gore beni kabul ediyor.

Simdi asil sorum su. Türkiye'de universiteye girmek icin 18 olmak lazim fakat ben bu sinavin sonunda 17 olacağım yani benim universiteye girmem icin 1 sene daha beklemem mi lazim?

Cok teşekkürler.

Türkiye'de üniversiteye girmenin bir yaş sınırlaması yok. Üniversite sınavından yeterli puanı aldığın sürece her üniversiteye girebilirsin. Üniversite sınavına girebilmek için lise mezunu olmak gerekiyor sadece. O yüzden üniversiteyi kazananlar 18 yaşına girmiş oluyor genelde. 18 yaş sınırlaması gibi bir şey söz konusu değil. Okula bir sene erken yazıldığı için 17 yaşında üniversite kazananlar da var.

Türkiye'de üniversiteye girmenin bir yaş sınırlaması yok. Üniversite sınavından yeterli puanı aldığın sürece her üniversiteye girebilirsin. Üniversite sınavına girebilmek için lise mezunu olmak gerekiyor sadece. O yüzden üniversiteyi kazananlar 18 yaşına girmiş oluyor genelde. 18 yaş sınırlaması gibi bir şey söz konusu değil. Okula bir sene erken yazıldığı için 17 yaşında üniversite kazananlar da var.
GCSE sinavini 11. sinifta aliyorum fakat okul 12. seneye kadar suruyor yani lise diplomasi icin ekstra bir sene daha okumam lazim galiba

Technopat Haberler

Geri
Yukarı