17 yaşındaki birinin özgürlüğü

Katılım
1 Temmuz 2020
Mesajlar
1.480
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar bazı tanıdıklarım var adam sırf babasıyla kavga ettiği için İstanbul'a gidiyor. Benimle de yaşıt herif 17 yaşında. Ama yan yana dursak o 20 yaşında ben 14 yaşında gösteriyorum. Çevremde bazı insanlar var ve bu insanlar bu tarz şeyleri daha serbest yapabiliyorlar. Ben ise kendi başıma bırak İstanbul'a gitmeyi ev - baba dükkanı akşama her gün aynı mesai. Ve bazı benim yaşımdaki insanlarda benden daha olgun ve daha özgür bazı işleri yapabildiklerini görüyorum. Bunun sebebi nedir? Yani benim kendimi geliştirmememle mi alakalıdır? Yoksa bu yaş civarlarında normal midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ailenizin tutumu ve yetiştirilme biçiminizle alakalı.

Herkesin ailesinin düşünce tarzı aynı değil hocam.

Ailenizle alakalı olabilir mi hocam?

Sizin ailenizin tutumuyla alakalı olabilir mi?

Hocam kusura bakmayin biraz gec gordum işime dalmişım. Yani tamamdırda o çocuk yurt disina cikmayi dusunebilen birisi ben desem buyuk ihtimal olmaz ve onu gectim yurt dışına cikma planini kendim bile oluşturamam. Yani kendim brcetemem bir şekilde sadece ailemi sizce?
 
Bunun farkındalığına sahip olmanız size bu konuda hareket etmek için imkan sunar. Peki hiç bunun için çabaladınız mı? Mesela yurt dışına çıkma planı oluşturdunuz mu hiç yapamam demek yerine. Çağımızda bu tarz şeyler o kadarda zor değil bilgi internette her yerde var. Bunun için sadece aile suçlanmaz çünkü onların da aileleri vardı bir gün. Burada ana karakter her daim sizsiniz. Bir şeyleri değiştirecek olan da sizsiniz. Yoksa oturup günlerce başkalarının ailelerinin yapıp sizin ailenizin yapmadığı bir sürü şey sıralayabilirsiniz.
 
Bunun farkındalığına sahip olmanız size bu konuda hareket etmek için imkan sunar. Peki hiç bunun için çabaladınız mı? Mesela yurt dışına çıkma planı oluşturdunuz mu hiç yapamam demek yerine. Çağımızda bu tarz şeyler o kadar da zor değil bilgi internette her yerde var. Bunun için sadece aile suçlanmaz çünkü onların da aileleri vardı bir gün. Burada ana karakter her daim sizsiniz. Bir şeyleri değiştirecek olan da sizsiniz. Yoksa oturup günlerce başkalarının ailelerinin yapıp sizin ailenizin yapmadığı bir sürü şey sıralayabilirsiniz.

Haklisiniz hocam dogrudur. Biraz da benim eşekliğim. Araştırıp sorgulamam gerek. Teşekkür edetim hocam biraz garip oldu ama.
 

Geri
Yukarı