Yeni nesil hormonlu kısa boylusu yok ki en ufakları 1.80 arkadaş. Genetik bir şey deniliyor ama. 2000 sonrası doğan çocuklarda bir hormon artması var galiba Genetik olsa kardeşim gibi bende uzardım mesela. Beslenme olsa aynı yemeği yiyoruz. Olsa olsa uyku olur. Tek farklı yaptığımız uyku saatleri. 10 ile 2 arasında neredeyse hiç uyumadım o sıralarda büyüme hormonu salgılanıyormuş sanırım. O yüzden olabilir.
Yeni nesil hormonlu kısa boylusu yok ki en ufakları 1.80 arkadaş. Genetik bir şey deniliyor ama. 2000 sonrası doğan çocuklarda bir hormon artması var galiba Genetik olsa kardeşim gibi ben de uzardım mesela. Beslenme olsa aynı yemeği yiyoruz. Olsa olsa uyku olur. Tek farklı yaptığımız uyku saatleri. 10 ile 2 arasında neredeyse hiç uyumadım o sıralarda büyüme hormonu salgılanıyormuş sanırım. O yüzden olabilir.
Boy uzaması pek çok etken ile olur. Beslenme, uyku, kemik yapısı, genetik vb. Benim boyum 1.85 ve lise 2. sınıftan beri aynı yaklaşık 8 yıldır. Ayaklarının normale göre büyük olması tamamen genetik ile alakalı. Sen doğduğunda zaten boyunun ne kadar olacağı bellidir çevresel faktörler çok çok bir etki yapamaz. Ha giderde messi gibi iğne olursan 10 15 cm uzayabilirsin.
Genotip ve fenotip. Azami sınırın var. Bu sınır içinde çevresel etkenlere göre boyunun durumu belli olur. Gelgelelim gen kodlarında 188 cm senin sınırınsa daha fazla uzayamazsın. Sınırın 189 cm ise belki 1 cm uzarsın.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte boy uzaması lise mezuniyetinden sonra bile devam eder. Bakarsın 195 cm olursun. Benim fikrim şu dakikadan sonra çok fazla bir uzama bekleme.
Ben 182 cm'im ve 46 numara ayakkabı giyiyorum, senden farklı değilim. Çok takma bu kadar.
Konuda da yazdığım gibi boyum çok sorun değil ama ayaklarım boyuma oranla çok büyük 49.5 50.5 giyiyorum. En azından 195 olsam boyumla esitlenecek 190 bile olsam yeter
21 yaşındayım boyum 1.81 adam 17 boyu 1.88 uzar mı diyor, uzadıkça dert arkadaş boşver uzamasın bir şey alcaksın boyuna göre seçiyorsun fiyat farkı giriyor vs. hep dert hep .
Ayakkabı numaram 41 bir de sizinkiler fazlaymış.