Çözüldü 170 Hz monitörde HDMI ile 120 Hz alınabiliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Swindlerx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 144 Hz bir laptop kullanıyorum. 170 Hz MSI monitör aldım içinden DisplayPort kablosu çıktı fakat benim laptopta DP girişi yok. Evden uyduruk bir HDMI kablosu buldum taktım Max 120 Hz veriyor. En kötü ihtimal 144 en iyi 170 Hz nasıl alabilirim?
DisplayPort'u hdmia dönüştürecek cihaz mı almam gerekir? Type-C girişi de mevcut laptopumda yoksa oradan da mı yüksek Hz alabilirim.
Aşağıya da monitör ve laptopta yer alan bilgiyi bırakıyorum yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-30 172118.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-30 172118.png
    25,4 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2025-01-30 172147.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-30 172147.png
    72,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI G27C5 E2 monitor.

Sizin monitörün HDMI sürümü HDMI 1.4b 1080P'de normalde 144 Hz'e kadar alabilirsiniz ama laptop üreticileri sınır koyabiliyor bu yüzden 120 Hz alıyorsunuz. 170 Hz alabilmek için DisplayPort kullanmanız gerekiyor ama laptop Type-C üzerinden DP desteklemiyor.
Merhaba arkadaşlar 144 Hz bir laptop kullanıyorum. 170 Hz MSI monitör aldım içinden DisplayPort kablosu çıktı fakat benim laptopta DP girişi yok. Evden uyduruk bir HDMI kablosu buldum taktım Max 120 Hz veriyor. En kötü ihtimal 144 en iyi 170 Hz nasıl alabilirim?
DisplayPort'u hdmia dönüştürecek cihaz mı almam gerekir? Type-C girişi de mevcut laptopumda yoksa oradan da mı yüksek Hz alabilirim.
Aşağıya da monitör ve laptopta yer alan bilgiyi bırakıyorum yardımcı olabilir misiniz?

HDMI kablosundan kaynaklıdır. Laptopun HDMI portu HDMI 2.0 ise HDMI 2.0 ve üzeri kablo ile belirttiğiniz Hz değerlerini rahatlıkla alabilirsiniz. Ama yine de laptop modelini belirtin bakalım.

Ekran görüntüsü 2025-02-01 100136.png

Daha iyi bir HDMI kablosu alarak 170Hz değerlerini alabilirsiniz, dizüstünüzün HDMI girişi 2.0 destekliyor çünkü;

Tercihinize göre boyut seçimini yapıp alabilirsiniz.
Teşekkür ederim yani herhangi bir hdmi 2.0 kablosu aldığım zaman o hz değerlerini alacağım.Aslında msi sayfasının monitör özelliklerinde bu not yazdığı için kafam karışmıştı.

HDMI kablosundan kaynaklıdır. Laptopun HDMI portu HDMI 2.0 ise HDMI 2.0 ve üzeri kablo ile belirttiğiniz Hz değerlerini rahatlıkla alabilirsiniz. Ama yine de laptop modelini belirtin bakalım.
Asus Tuf F15 FX506HEB-HN148W-Gaming laptop hocam.

Teşekkür ederim yani herhangi bir HDMI 2.0 kablosu aldığım zaman o Hz değerlerini alacağım. Aslında MSI sayfasının monitör özelliklerinde bu not yazdığı için kafam karışmıştı.

ASUS TUF F15 FX506HEB-HN148W-Gaming laptop hocam.

Monitör modeli nedir?

MSI G27C5 E2 monitor.

Sizin monitörün HDMI sürümü HDMI 1.4b 1080P'de normalde 144 Hz'e kadar alabilirsiniz ama laptop üreticileri sınır koyabiliyor bu yüzden 120 Hz alıyorsunuz. 170 Hz alabilmek için DisplayPort kullanmanız gerekiyor ama laptop Type-C üzerinden DP desteklemiyor.

Çözüm
Sizin monitörün HDMI sürümü HDMI 1.4b 1080P'de normalde 144 Hz'e kadar alabilirsiniz ama laptop üreticileri sınır koyabiliyor bu yüzden 120 Hz alıyorsunuz. 170 Hz alabilmek için DisplayPort kullanmanız gerekiyor ama laptop Type-C üzerinden DP destekle
Dönüştürücü alsam hocam olmaz mı type c dönüştürcüsü. Veya başka bir giriş için dönüştürücü ile halledemezmiyim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı