1700₺ ASUS ROG STRIX GTX 1060 6GB alınır mı?

Ali Çelik

Megapat
Daha fazla  
Eski kartım Sapphire R9 390'dı bu kartı 1180₺ fiyata almıştım garantisi bittiği için mining yapan biri 1450₺ fiyat teklif edince ona sattım. Şu an ASUS STRIX 1050 Ti kullanıyorum. Yakın bir arkadaşım 1844 liraya Türkiye içindeki bir satıcıdan yurtdışı garantili 1060 6GB aldı. Fiyat piyasaya göre çok uygundu hatta stok bize mail ile bildirilmişti 10 dk içinde stok bitti bir kartı zor aldık. Kart bir aylık kendisi 1070 Ti almak istiyor. Elimdeki kartı 800₺ satabileceğimi düşünüyorum üzerine 900₺ ekleyip arkadaşımdaki kartı alacağım. Sizce aradaki performans farkı 900₺ fiyat farkına değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski kartım Sapphire R9 390'dı bu kartı 1180₺ fiyata almıştım garantisi bittiği için mining yapan biri 1450₺ fiyat teklif edince ona sattım. Şu an ASUS STRIX 1050 Ti kullanıyorum. Yakın bir arkadaşım 1844 liraya Türkiye içindeki bir satıcıdan yurtdışı garantili 1060 6GB aldı. Fiyat piyasaya göre çok uygundu hatta stok bize mail ile bildirilmişti 10 dk içinde stok bitti bir kartı zor aldık. Kart bir aylık kendisi 1070 Ti almak istiyor. Elimdeki kartı 800₺ satabileceğimi düşünüyorum üzerine 900₺ ekleyip arkadaşımdaki kartı alacağım. Sizce aradaki performans farkı 900₺ fiyat farkına değer mi?
GTX 1060, 1050Ti dan çok üstün bir kart. Gerek güç olarak, gerekse oyunlardaki önemli ölçüdeki performansı olarak. Dolayısıyla tabi ki değer. Fakat şöyle bir sorun var, arkadaşınızın elindeki GTX 1060 ne durumda ?
Kartı hor kullanmış olabilir, veya kronik bir sorunla karşılaşıp size söylemeyebilir. Ne kadar yakın arkadaşınız olursa olsun bunları göz önüne alarak, ince eleyip sık dokuyarak bu işi çözmeye çalışın. Yoksa tabi ki de alınabilir. Madem yakın arkadaşınız, ondan rica edin ve kartı bir hafta deneyin. Sonuçta o da sizi tanıyorsa ve niyetinizi biliyorsa, 1 hafta sonunda kartta her hangi bir problem çıkmadığında sizin o kartı satın alacağınızı bilir. Biraz sıkıntılı durumlar bunlar uğraşmak lazım.

Son düzenleme:
Aynı ekran kartını kullanıyorum, ısınma vb sıkıntı yaşamadım. Ayrıca istediğin şekilde overclock yapabiliyorsun. Performans olarakta güncel oyunlar için çok çok iyi diyebilirim. @TadiC arkadaşında dediği gibi hatasız ise ekran kartı alınabilir, fiyat konusunda bir fikrim yok.

Değer tabiki çok güçlü bir karttır kesinlikle almalısın. Zam gelmeden öncede fiyatı yüksek bir karttı zaten o fiyata alınır bence.

Aldım.Bu şekilde kullanıyorum. Afterburner 2050 GPU clock olarak gösteriyor. Memnunum.
gpu.PNG

Eski kartımı sattım. Arkadaşımda 1080ti aldı. İkinci el kart düşünüyorsanız aklınızdan çıkarın aldığınız riske gerçekten değmez.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı