1700 TL CS:GO İçin PC Toplama

Vallah sizi bilmem. Benim sistemim ortada ve 60 Hz mönitörüm var. 120 FPS ve altı bende kasıyor. Pek çok kişinin bunu belirttiğini gördüm. Dediğim gibi CS 1.6'dan beri Counter Strike oynarım. Pro oyuncuların ayarlarını denerim. Ne Pro arena ne Global Elite seviyesinde ne de içinde bulunduğum rankta ne alt ranklarda düşük FPS tercih edeni görmedim. Herkes yüksek FPS tercih ediyor. Hatta insalar dert yakınır düşük FPS'lerinden dolayı.

Ha siz buna psikolojik diyorsanız doğrudur. Sonuçta 60 Hz mönitörde 60000 FPS alsak göreceğimiz mönitörün yansıtacağı 60 FPS. Ama ben ilk defa bu forumda ve sizlerden duydum. Gözüm görmüyor, mönitör yansıtmıyor diye düşük FPS tercih edenleri. Size kolay gelsin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bunu gerçekten deneyip de hala bunu mu söylüyorsunuz? CS:GO'da 60Hz monitörde sabitle 60 FPS'ye oyna sonra bir de FPS max 300 yap oyna bakalım hangisi daha akıcı. Kendim bizzat denedim sabitleyince akıcılık gidiyor. He şöyle bir durum var FPS drop yemek istemiyorsan ortalama FPS ne göre sabitleyebilirsin. Mesela FPS 0 yaparsan FPS 400'e de çıkabilir 200'e de inebilir, bunu önlemek için mesela ortalama 130-140 FPS alıyorsan 140'a sabitleyebilirsin. (Şu an sadece CS:GO için konuşuyorum ). Mesela kendi bilgisayarım 250-400 FPS arası veriyor ben 300'e sabitliyorum.

Tam olarak psikolojik değil. Yani kişi bunu böyle algılıyor olabilir ama gerçekte olan bu değil. Yani sen 60 Hz panelde 60 FPS ile oynayıp, yine 60 Hz panelde 300 FPS oynarsan, 300 FPS'te oynadığın oyun daha akıcı gelir. Yani aradaki akıcılığı çok rahatlıkla anlayabilirsin. Fakat monitörün 60 FPS üstünü yansıtmaz. Zaten böyle bir şey olsaydı 144 Hz ve üstü yenileme hızlarına sahip monitörlere gerek kalmazdı.

Tam olarak psikolojik değil. Yani kişi bunu böyle algılıyor olabilir ama gerçekte olan bu değil. Yani sen 60 Hz panelde 60 FPS ile oynayıp, yine 60 Hz panelde 300 FPS oynarsan, 300 FPS'te oynadığın oyun daha akıcı gelir. Yani aradaki akıcılığı çok rahatlıkla anlayabilirsin. Fakat monitörün 60 FPS üstünü yansıtmaz. Zaten böyle bir şey olsaydı 144 Hz ve üstü yenileme hızlarına sahip monitörlere gerek kalmazdı.
Recep Baltaş'ın bu konuyla ilgili bir yorumu vardı. 60 Hz monitörde daha fazla FPS alıyorsanız akıcılığın yine daha iyi olacağı ile ilgili...

Hatırladığım cevap değil fakat bakarken böyle bir mesajını da buldum.

Gözümüz 60 ile 100 FPS arasındaki farkı algılayabilir mi?
Akıcılık olayı tamamen farklı bir olay. Biz şu anda FPS bağlamında konuşuyoruz.
Akıcılık olayını şurada da tartışmıştık;
Online Oyunlarda Yüksek FPS Alınmasına Rağmen Akıcılık Olmaması
Yani akıcılık bir nevi kişiden kişiye ve oyundan oyuna değişebilir.
FPS bağlamında fark olmayacaktır.

Şöyle bir durum var, Hz'den yüksek FPS'leri hissetmemiz mümkündür ancak çok küçük bir oran. Neredeyse yok denilecek kadar az. Demek istediğim 60 Hz'lik bir monitörde 30 FPS'den 60 FPS'deki farkı kesinlikle hissedersek 60 Hz'lik bir monitörde 60 FPS ile 90 FPS'deki farkı hissetmemiz güç.

CS:GO gibi oyunlarda fazla fark etmesek de Hz'den çok yüksek FPS değerlerindeki oyunlarda, (Örnek: 60 Hz - 300 FPS) 1 Hz'ye yaklaşık 5 FPS sıkıştırdığımız için grafiklerde kırılma görülebilir. Bu bazı kullanıcıların -mesela ben- dikkatini bozup rahatsız edebilir. Bu yüzden FPS sabitlemeyi (ismi ne olursa olsun sabit 60 FPS yapan işlemi) tercih edebilir.

Yanlış hatırlamıyorsam 2. seneryo için Nvidia, Go Experience uygulamasından kırılmalara karşı bir ayar vardı. (?)

Bu olayı ziyaret ettiğim Gaming İstanbul fuarında iki özdeş sistemde (monitörler de özdeş) farklı farklı oyunlarda gözlemledim.

Kullanıcıların insiyatifine kalmış bir durum. Bu kadar uzatmaya ve tartışmaya gerek. İki görüş de kendilerine göre haklı.

arkadaş güzel demiş o fiyata ryzen apu dizip ileriye dönük yapmak daha mantıklı kolay upradgelersin en azından ve apularda iş yapıyor

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı