1700 TL ile Sistem Toplama

Aitachelik

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

1700 TL civarı bir sistem kurmak istiyorum. Monitör ve diğer cihazlarım mevcut. Tamamen bir oyun bilgisayarı oluşturmak ve youtube yayını yapmak istiyorum. PSU olarak Saga II 500 var bunu çöpe atmalı mıyım yoksa yeni sistemde kullanabilir miyim? PSU da yaramazsa bütün kasa kuracağım. Yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.

Adsız.png

Böyle bir sistem yaptım. Saga II özelliklerine baktım, FSP markası 80+ sertifika yerine kendi sözleşmesinde %80 verimliliğin üstünde çalışacağı konusunda taahhütte bulunuyor. Eğer baktığım güç kaynağı ile aynı ise benim koyduğum güç kaynağını almanıza gerek yok ama onu siz 3-4 sene kullandıysanız yeterli gelmeyebilir çünkü güç kaynakları her geçen zamanda gücünden kaybetmeye başlar.

Eğer o güç kaynağı yeterli geleceğini düşünüyorsanız bunu alabilirsiniz.
Adsız.png

@Alexandretta kullanıcısı gtx 750 Ti satıyor 350 liraya hani 35 lira fark edecek ama bu arkadaşın işi görülür diye söyleyeyim dedim tabi gtx 950 koymanız daha iyi olacaktır.
Satılık - 350 TL - MSI GTX 750 TI Twin Frozr OC Edition(Sıfır ayarında)

Öncelikle teşekkür ederim @Silinen üye düşünceniz için. Bu arada 385 tl olanı hangi siteden buldunuz zira 450 tl nin altında pek göremedim de. 350 tl ye satmayı sebebi ise 0 olması sadece kutusunu açmam dışında ve bana 510 tl gibi bi rakama mal olmasıdır. Sanırsam bu temizliğe de pek 350 ye satan yok. Daha çok 380-400 parametrelerin gördüm. Satmamın sebebi aciliyetten ve üst karta geçmek istediğimden dolayı parasal durumdur. @Aitachelik kartımın temizliğinden hiç şüphe duymayın. Arzu ederseniz bi masaüstü bulduğunuz vakit üzerinde testte edebiliriz.

Öncelikle teşekkür ederim @Silinen üye düşünceniz için. Bu arada 385 tl olanı hangi siteden buldunuz zira 450 tl nin altında pek göremedim de. 350 tl ye satmayı sebebi ise 0 olması sadece kutusunu açmam dışında ve bana 510 tl gibi bi rakama mal olmasıdır. Sanırsam bu temizliğe de pek 350 ye satan yok. Daha çok 380-400 parametrelerin gördüm. Satmamın sebebi aciliyetten ve üst karta geçmek istediğimden dolayı parasal durumdur. @Aitachelik kartımın temizliğinden hiç şüphe duymayın. Arzu ederseniz bi masaüstü bulduğunuz vakit üzerinde testte edebiliriz.
Teşekkür yerine beğenirsen daha iyi olur :). 510 liraya 950 alınabiliyor. Bilmeden bir şey almak çok kötü bir şey geri satması zor oluyor bunu yaşadığım için yardımda bulundum. Herhangi bir parçayı aratırken sonuna "ucuzu" yazarsan akakçe sitesi çıkacak ve hangi sitede daha ucuza satıldığı yazıyor. İndirimlere göre sıralamıyor onu site %50 indirime koyduğu zaman diyelim ki bunu algılamıyor onu gösteremiyor. Sinerji bilgisayardan topladım ama herhangi bir siteye pahalı diyemeyiz. Mesela başka yerde işlemci ucuzdur ki webdenal'da işlemciler çok ucuz diye biliyorum. Piyasayı bilmeden satın almak çok kötü bir şey şu an ben çok rahat 950 li bir sistem yapabilirdim fakat çok kötü bir sistem yaptım. Pişman değilim o kadar ama daha iyisi yapılabilirdi. Daha yeni yeni piyasayı öğrenmeye başladım.

Pardon yanlış bilgilendirme oldu. Ekran kartı kdv dahil olmadan 385 lira diyor kdv eklendiği zaman 450 lira. Kusura bakmayın.

Şimdi her ne kadar arkadaşların ateş açacağını bilsem de ben FX 8300 öneriyorum. Çünkü yayın yapacaksan iki çekirdekli i3 yetersiz kalabilir, ha i5'e yükseltsen tamam, ama i3 ile yayın yapmak çok canını sıkar. Üstüne anakart ve bellekler de daha ucuza gelecektir. Ayrıca dx12 ile tüm çekirdekleri kullanabiliyor artık oyunlar, bu da işine yarayacaktır. Yine de seçim senin.

Şimdi her ne kadar arkadaşların ateş açacağını bilsem de ben FX 8300 öneriyorum. Çünkü yayın yapacaksan iki çekirdekli i3 yetersiz kalabilir, ha i5'e yükseltsen tamam, ama i3 ile yayın yapmak çok canını sıkar. Üstüne anakart ve bellekler de daha ucuza gelecektir. Ayrıca dx12 ile tüm çekirdekleri kullanabiliyor artık oyunlar, bu da işine yarayacaktır. Yine de seçim senin.
Dediğin doğru benchmarkda i5 6600 ile aynı değerde. Şimdi DDR 3 yeni nesle geçtik, nm farkı var falan bunları geçelim zaten DDR4 ile H110 M ile anca 2400 frekans kullanacaksın o da XMP ile hani voltaj düşse ne olacak. Eğer aynı fiyata tekabül ediyorsa 8300 yapabilir hiç bir sıkıntısı yok.

Türkçe kurallarına uymayan mesaj sebebiyle aldığım cezadan dolayı geç yazıyorum kusura bakmayın. Konuyu açarken yazdığım mesajda Türkçe kurallarına uymadığım ne var onu da anlayamadım. Güç kaynağım eski dolayısıyla onunda yenisini alayım diyorum.

Dediğin doğru benchmarkda i5 6600 ile aynı değerde. Şimdi DDR 3 yeni nesle geçtik, nm farkı var falan bunları geçelim zaten DDR4 ile H110 M ile anca 2400 frekans kullanacaksın o da XMP ile hani voltaj düşse ne olacak. Eğer aynı fiyata tekabül ediyorsa 8300 yapabilir hiç bir sıkıntısı yok.

Bu duruma göre i5 bir sistem toplayabilir misiniz? Bir de sistemin güncel oyunlarda problem yaşatmaması gerekli.

Detaylı yardımları için herkese teşekkür ederim. Teknik bilgim hayli zayıf olduğu için bazı konuları anlayamayıp cevap vermedim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı