1700 TL ile Sistem Toplama

i5 bir sistem yapamayız bütçeyi aşarız yani. i3 de yeterli gelir ama aynı fiyata 8300 ile işlemci konusunda daha iyi bir sistem yapılabilir i5 6600 ile aynı işlemci fakat i5 770 lira 8300 440 lira falan.

i5 bir sistem yapamayız bütçeyi aşarız yani. i3 de yeterli gelir ama aynı fiyata 8300 ile işlemci konusunda daha iyi bir sistem yapılabilir i5 6600 ile aynı işlemci fakat i5 770 lira 8300 440 lira falan.

8300 ile kurabileceğimiz sistemi detaylı bir şekilde belirtebilir misin? Donanım konusunda hiç bilgim yok. Arkadaşların belirttiği gibi resimli bir şekilde fiyatlarında gözüktüğü haliyle yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

Bu sistem güncel olmaz bazı konularda o da sizi ilgilendirmeyecek konular benim de önemsediğim şeyler o yüzden sıkıntı yaşamayacaksınız.
Adsız.png

Türkçe kurallarına uymayan mesaj sebebiyle aldığım cezadan dolayı geç yazıyorum kusura bakmayın. Konuyu açarken yazdığım mesajda Türkçe kurallarına uymadığım ne var onu da anlayamadım. Güç kaynağım eski dolayısıyla onunda yenisini alayım diyorum.

Bu duruma göre i5 bir sistem toplayabilir misiniz? Bir de sistemin güncel oyunlarda problem yaşatmaması gerekli.

Detaylı yardımları için herkese teşekkür ederim. Teknik bilgim hayli zayıf olduğu için bazı konuları anlayamayıp cevap vermedim.
I5 yaparsan en azından 300 Tl daha katman gerek, anakart ve bellekler aynı kalsa bile. Ekran kartından kısılıp işlemciye yatırım yapılmaz. Eğer sadece oyun oynayacaksan i3, yayın da yapacaksan FX daha iyi bir seçim. FX de seni üzmez, ama i3'ün tek çekirdek performansı çok iyi o yüzden oyunlarda yüksek fps alırsın(tabi yayını açınca çekirdekler iyice zorlanmaya başlayacak o zaman sıkıntı yaşaman muhtemel).

Tam olarak aynı işlemci sayılmaz, birisinin 4 çekirdek performansı diğerinin 8 çekirdek performansına eşit ve oyunlar hala 4 çekirdekten fazla kullanamıyor(istisnalar kaideyi bozmaz)(umarım dx12 ile çekirdek optimizasyonu artar da fx serisinin gücünü görebiliriz).

Tam olarak aynı işlemci sayılmaz, birisinin 4 çekirdek performansı diğerinin 8 çekirdek performansına eşit ve oyunlar hala 4 çekirdekten fazla kullanamıyor(istisnalar kaideyi bozmaz)(umarım dx12 ile çekirdek optimizasyonu artar da fx serisinin gücünü görebiliriz).
Farkı o kadar da hissetmeyeceğimiz için aynı dedim. Tabi ki i5 daha iyi bazı mmo oyunları tek çekirdek kullanıyor oyunun grafikleri yapay zekası kötü olsa da oyun gereksiz bir şekilde kasıyor :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı