1700 TL monitör önerisi

ePttAVM - Asus VP249QGR 23.8 144Hz 1ms (Analog+Display+HDMI) FreeSync Full HD IPS Monitör. Bu monitör hem IPS, hem 144 Hz, hem de diğer özelliklerinin diğerlerinin alta kalır bir yanı yok hatta ASUS'un sağladığı ekran özellikleri daha fazla. Panel açısından ise IPS renkleri en iyi gösteren paneldir, TN ise renkleri kötü gösterir fakat oyunlarda hareket ederken ghosting olmaz, VA panel bunların ortasıdır eğer CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunlar oynamıyorsan IPS daha iyidir. Monitör alırken en önemli özellikler panel türü, HZ sayısı, çözünürlük, MS sayısı, ppi oranı ve statik kontrast oranıdır. Ek olarak ergonomi (ekranın hareket edebilmesi vb.) ve ekran boyutu gibi özellikler çok önemli değildir. Fakat ekran ne kadar büyük olursa çözünürlük ve ppi o kadar düşer, yani bence küçük ekran daha iyidir.
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim şu anda Asus VP249QGR Monitör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor ile AOC 24G2U 23.8" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Full HD IPS Monitör Fiyatları ve Özellikleri modelleri arasında kaldım biraz daha inceleme yapacağım arasındaki fiyat farkına değer mi acaba.
AOC öneririm, fiyat farkına değecektir. Renk gamutu çok daha yüksek (sRGB %126 vs %99) ve monitörün pivot vs. olarak ergonimi avantajı var, Pivot vs.

Adobe RGB de var. Yani renk kalitesi olarak bayağı üstün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı