1700 TL'ye AMD Tabanlı Sistem Tavsiyesi

Shappy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Ben bu güne kadar hep Intel kullandım. Yakın zamanda yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Aklımda hep i5 4460 ya da 4590 vardı fakat fiyatlara baktığımda AMD'nin Intel den çok daha ucuz olduğunu gördüm. Eğer AMD alırsam ısınma sorunu gibi sıkıntılar yaşar mıyım? İzmir'de okuduğum için genellikle İzmir sıcağında kullanacağım bilgisayarı. Şu an yurt dışında olduğum için ekran kartı ve işlemciyi buradan alıp Haziran ayı gibi Türkiye'ye dönmeyi düşünüyorum. 600 Euro civarı bir bakiyem var yani, 1700 küsur TL. Bana bir AMD işlemcisi ve ona uygun bir ekran kartı önerebilir misiniz? ATI - NVIDIA fark etmez. Genelde oyun için kullanacağım bilgisayarı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif.
1764.png

AMD alma bence. AMD ucuz fakat çok güç çekiyor, çok ısınıyor ve daha az performans veriyor. İntel i5 4460 almanı öneririm.

İşlemci AMD FX X8 8350
Ekran Kartı Sapphire R9 280X

Konuyu Tam okusaydın iyiydi. :D
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz işlemcinin fiyatı burada 180 euro civarı yani geriye yaklaşık bir 400 euro kalıyor. Kalan parayla GTX 970 almak mantıklı olur mu sizce? İşlemcinin darboğaz yapma gibi bir ihtimali yok gibi gözüküyor. :D Performansında sorun yaşama ihtimalim var mıdır sizce? :)

AMD alma bence. AMD ucuz fakat çok güç çekiyor, çok ısınıyor ve daha az performans veriyor. İntel i5 4460 almanı öneririm.
Ben de öyle düşünüyordum açıkçası ama fiyat farkı çok cazip geldi. :D Oradan kısacağım parayla belki ekran kartını güçlendirebilirim diye düşündüm.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Önerdiğiniz işlemcinin fiyatı burada 180 euro civarı yani geriye yaklaşık bir 400 euro kalıyor. Kalan parayla GTX970 almak mantıklı olur mu sizce? İşlemcinin darboğaz yapma gibi bir ihtimali yok gibi gözüküyor :D Performansında sorun yaşama ihtimalim var mıdır sizce? :)

Ben de öyle düşünüyordum açıkçası ama fiyat farkı çok cazip geldi :D Oradan kısacağım parayla belki ekran kartını güçlendirebilirim diye düşündüm.
AMD işlemcilerde stock sogutucu genellikle kullanılmaz çok ısındığı için birde ona para vereceksin. Birde böyle düşün :D

AMD işlemcilerde stock sogutucu genellikle kullanılmaz çok ısındığı için birde ona para vereceksin. Birde böyle düşün :D
Hahah, evet haklısın o konuda. Fiyatlar aynı oluyor o zaman ama CPU Benchmark testlerine baktığımda 4460 ile arkadaşın önerdiği FX 8350 arasında bayağı bir fark var. :/

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı