17000 TL'lik bilgisayar toplama

Bütçe
14000-17000 TL
Bu benim topladığım sistem, kasayı ve HDD'yi Türkiye'den alıp gerisini Amazon üzerinden alın, 16.800 TL gibi bir miktar yapıyor. Sistem için 3 gün boyunca tartışıldı hangisi daha iyidir filan diye, bence gayet güzel bir sistem oldu.

•AMD Ryzen 7 3700X

•MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO

•Asus ROG Strix X570-E Gaming

•SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus

•COOLER MASTER MasterCase H500M

•Nzxt Kraken X62

•Corsair RM750X 750W

•GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz

•SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm

Senin bu sistemi almayı düşünüyorum. Kasa olarak Cooler Master MCB-B511D-KGN65-RGB MasterBox MB511 650W 80+ RGB alıcam.. Bu kasanın güç kaynağı yeterlimi yoksa senin yazdığınımı alayım.

Senin bu sistemi almayı düşünüyorum. Kasa olarak Cooler Master MCB-B511D-KGN65-RGB MasterBox MB511 650W 80+ RGB alıcam.. Bu kasanın güç kaynağı yeterlimi yoksa senin yazdığınımı alayım.

Kasa hakkında tam bir bilgim yok ama güç kaynağı problem olabilir, benim yazdığım sistem için bu forumun en iyilerinden tavsiye alarak oluşturdum. Ayrıca benim eklediğim kasanın hava akışı çok güzel ve PSU'da bir o kadar kaliteli ama isterseniz Seasonic marka bir PSU da tercih edebilirsiniz, en az 750W olmak kaydıyla.

Kasa hakkında tam bir bilgim yok ama güç kaynağı problem olabilir, benim yazdığım sistem için bu forumun en iyilerinden tavsiye alarak oluşturdum. Ayrıca benim eklediğim kasanın hava akışı çok güzel ve PSU'da bir o kadar kaliteli ama isterseniz Seasonic marka bir PSU da tercih edebilirsiniz, en az 750W olmak kaydıyla.
Alıacağım güç kaynağı bu ( Corsair RM850 80+ Gold 850 Watt Full Modüler Güç Kaynağı ) bir de eğer oyun falan oynuyorsanız kullandığınız ekipmanları yazabilirmisiniz.

Alacağım güç kaynağı bu ( Corsair RM850 80+ Gold 850 Watt Full modüler güç kaynağı ) bir de eğer oyun falan oynuyorsanız kullandığınız ekipmanları yazabilir misiniz?

RM serisini tercih etmeyin, RMX serisi tercih edin. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi RM Corsair'in giriş seviyesi PSU'lara verdiği model ismidir, o yüzden RMX almanızı öneririm. Oyun oynuyorum, şimdilik kullandığım ekipmanları alt kısıma bıraktım.

SteelSeries Arctis 7
Logitech G403 Prodigy
Cooler Master Masterkeys Lite
AOC 24G2U

Yeni alacaklarımı öğrenmek isterseniz diye onları da bırakıyorum.

SteelSeries Apex Pro TKL

Logitech G Pro Hero

Logitech G Powerplay

SteelSeries Arctis Pro

Asus ROG Swift PG278QE

Son düzenleyen: Moderatör:
RM serisini tercih etmeyin, RMX serisi tercih edin. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi RM Corsair'in giriş seviyesi PSU'lara verdiği model ismidir, o yüzden RMX almanızı öneririm. Oyun oynuyorum, şimdilik kullandığım ekipmanları alt kısıma bıraktım.

SteelSeries Arctis 7
Logitech G403 Prodigy
Cooler Master Masterkeys Lite
AOC 24G2U

Yeni alacaklarımı öğrenmek isterseniz diye onları da bırakıyorum.

SteelSeries Apex Pro TKL

Logitech G Pro Hero

Logitech G Powerplay

SteelSeries Arctis Pro

Asus ROG Swift PG278QE

Hayatımda ilk defa bilgisayar toplıyacağım o yuzden çok soru soruyorum kusura bakmayın bir süprizle karşılaşmamak için çabalıyorum bu teknoloji konularında bilgi sahibi olmayınca birde kullanılan ekipmanların pahalı oluşu insanın aklını karıştırıyor. Sorum ise ( FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Full Modüler 750W Güç Kaynağı ) yoksa ileriye dönük olsun diye ( FSP Hydro G PRO 850 80+ Gold Full Modüler 850W Güç Kaynağı ) bunumu alayım. Asıl sorum ise forumda araştırma yaparken bu PSL ların sisteme bağlantısı açısından kabloların uyumuyla ile ilgiliydi. Neticede eğer bunlarda uygun değilse PSU konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Hayatımda ilk defa bilgisayar toplıyacağım o yuzden çok soru soruyorum kusura bakmayın bir süprizle karşılaşmamak için çabalıyorum bu teknoloji konularında bilgi sahibi olmayınca birde kullanılan ekipmanların pahalı oluşu insanın aklını karıştırıyor. Sorum ise ( FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Full Modüler 750W Güç Kaynağı ) yoksa ileriye dönük olsun diye ( FSP Hydro G PRO 850 80+ Gold Full Modüler 850W Güç Kaynağı ) bunumu alayım. Asıl sorum ise forumda araştırma yaparken bu PSL ların sisteme bağlantısı açısından kabloların uyumuyla ile ilgiliydi. Neticede eğer bunlarda uygun değilse PSU konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Her PSU'da kablolar standarttır, sadece bazıları modüler bazıları ise sabittir. Sana benden daha iyi yardımcı olacak birini etiketliyorum.

@Mithat Berhan

Bana topladığımız sistemi alacakmış arkadaş ama bir kaç sorusu var, @Mithat Berhan senden daha iyi yardımcı olacak biri aklıma gelmedi. :D
Sorum ise ( FSP Hydro G PRO 750 80+ Gold Full Modüler 750W Güç Kaynağı ) yoksa ileriye dönük olsun diye ( FSP Hydro G PRO 850 80+ Gold Full Modüler 850W Güç Kaynağı ) bunu mu alayım. Asıl sorum ise forumda araştırma yaparken bu PSU'ların sisteme bağlantısı açısından kabloların uyumuyla ile ilgiliydi. Neticede eğer bunlarda uygun değilse PSU konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı