1700X vs 1800X

• Konuyu başlatan Wero
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.814
Hocam size şöyle söyleyeyim : Ekran kartı idarelik olarak bulunduğundan 1700X koyarsam 5050₺. 1800X koyarsam 5200₺ yapıyor. Yani açıkçası aradaki farkı ödemeyi düşünüyorum. Ama mantıken düşününce de 1800X’e çok ihtiyacım yok diyorum, tek farkı fabrika çıkışlı daha fazla frekanslı diyorum. 1800X @4.2GHz’e OC ediliyor ama kendimi tanıdığım için @4GHz’in üstüne çıkacağımı düşünmüyorum. Çıksam bile @0.2GHz’den video editlemede taş çatlasın 15 saniye kazandırır. FPS’te 1 FPS ya artar ya artmaz. Böyle düşününce arta kalan 150₺’yi soğutucuya mı yatırsam?
Gerek yok o soğutucu iyi. Kalan para ile döner al. :D

Evet, 1700X OC ile 1800X’i yakalıyor. Aynı frekansta neredeyse ucu ucuna aynı performansı veriyor. Fakat 1700X @4GHz’de biraz ısınıyor gibi. H115i kullanmayı düşünüyorum. Siz daha önceden X62 önermiştiniz. Yabancı kaynaklarda H115i’nin performans olarak daha iyi olduğu yazılmış. Bir de X62 150₺ daha pahalı maalesef. Aklıma takılan “1800X için 150₺ fazladan vermek mantıklı olur mu?” sorusu. @CJack60 bir de konuya siz bakar mısınız hocam? @astigmat13 eğer vaktiniz varsa değerlendirmeye devam edebiliriz hocam. Vaktiniz yoksa da canınız sağolsun.

Ekran kartı alana kadar Ryzen 2. nesil çıkar. O zamana kadar 2400G APU ve üst seviye anakart alıp vakti geldiğinde hem işlemci hemde ekran kartını değiştirmek bence en mantıklı yöntem olur. Ryzen 2. nesillerin gelmesine ramak kala ilk nesil almakla belki üzülebilirsin. Soğutucu olarak H150i/H115i Pro modelleri yavaştan piyasalarda yerini alıyor zamanla düşünebilirsin.

Ekran kartı alana kadar Ryzen 2. nesil çıkar. O zamana kadar 2400G APU ve üst seviye anakart alıp vakti geldiğinde hem işlemci hemde ekran kartını değiştirmek bence en mantıklı yöntem olur. Ryzen 2. nesillerin gelmesine ramak kala ilk nesil almakla belki üzülebilirsin. Soğutucu olarak H150i/H115i Pro modelleri yavaştan piyasalarda yerini alıyor zamanla düşünebilirsin.

Evet de hocam benim ekran kartı almam biraz sürecek gibi. Şu anki Ryzenler’in de oyun performansı gayet iyi denebilir. Intel oyun konusunda biraz aşırıya kaçtı. Zaten Render’da AMD daha üst seviyede. İşlemciyi upgrade yaparsam Zen 2 yani 7nm’lik işlemcilerle upgrade yaparım diye düşünüyorum. Ekran kartını da yaz başında falan alırım heralde. H115i Pro Amazon.de üzerinde 660₺. Bunu bir düşünmem lazım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı