170mm CPU boşluğuna 240mm sıvı soğutucu takılabilir mi?

• Konuyu başlatan RowIinq
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 154

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
375x200x450mm boyutunda ve 170mm ebatında CPU soğutucu boşluğu olan kasaya 240mm sıvı soğutucu takılabilir mi? Hani engel olan şey kasanın boyutu değil de cam gibi etkenler ise camı kullanmıyorum zaten. Yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus TUF GT301 kasamın üst kısmı için de ya ne olacak kocaman alan var deyip almıştım. Hem arka fan hem de anakart soğutma blokları nedeniyle çapraz falan garip bir şekilde takmıştım. Ürün özelliklerinde de üstün desteklediği belirtilmiyordu. Çünkü burada bir de devreye anakartın güç girişine takılan kabloların yarattığı bir tümsek oluyor bir de soğutucu blok varsa onun. Hatta RAM'lerle arasında 1 mm mesafe kalmıştı. Yani resmiyette desteklemediği zaman gerisi risk teşkil ediyor. Benim tahminimce üste takmaya çalışırsa sıkıntı yaşar ama Ekran kartı uzunluğu kurtarıyorsa öne takarken hiç sorun yaşamaz.

Doğrudur lakin GT301 o kadar büyük bir kasa değil ki. Arkadaşın kasasına benzer yapıda kasam var sadece uzunluk olarak farklı. Üst tarafta 240mm sıvı soğutucum var boş alanım da çok. Bu tarz ucuz kasalarda kolay kolay destek kısmını tam belirtmezler marka bastıkları için üretici de tam bilgi vermez ama görüntüsüyle az çok bir şey oluşturulabilir.

Asus TUF GT301 kasamın üst kısmı için de ya ne olacak kocaman alan var deyip almıştım. Hem arka fan hem de anakart soğutma blokları nedeniyle çapraz falan garip bir şekilde takmıştım. Ürün özelliklerinde de üstün desteklediği belirtilmiyordu. Çünkü burada bir de devreye anakartın güç girişine takılan kabloların yarattığı bir tümsek oluyor bir de soğutucu blok varsa onun. Hatta Ram'lerle arasında 1 mm mesafe kalmıştı. Yani resmiyette desteklemediği zaman gerisi risk teşkil ediyor. Benim tahminimce üste takmaya çalışırsa sıkıntı yaşar ama Ekran kartı uzunluğu kurtarıyorsa öne takarken hiç sorun yaşamaz.
Ekran kartım https://www.hepsiburada.com/sapphir...kgelir&utm_source=influencer&wt_inf=affiliate
Uyar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı