Aslında ben de X870 istiyordum fakat Nebi hocanın da önerisini dikkate alarak ''kaliteli bir B850 almak'' daha mantıklı geldi çünkü X870 anakartların fiyatları malum. RTX 5080 Super'in fiyatı da belli olmadığından kesenin ağzını tam açamıyorum maalesef.Bu bütçe olunca birazcık daha fanteziye kaçılabilir. Depolama için yorum yapmayacağım tamamen tercih. Anakart içinde uçurum fark olmasa bile X870 alınabilir fiyat farkına bakınca, fantezi ürünü dediğim gibi sadece, STRIX B850 de gayet yeterli olur zaten.
Üreticisi CWT olduğu için aklım biraz NZXT'ye kaymıştı fakat sadece 600-700 TL'lik bir farkla Platinium PSU almak gerçekten daha mantıklı, FSP de zaten iyi bir üretici. Bu PSU önerilerde de vardı hatırladığım kadarıyla. NZXT'nin yerini bunla değiştiriyorum.PSU için ise aynı fiyata Platinum FPS daha mantıklı olur:
Soğutma olarak Phantom Spirit'e güveniyorum fakat 360mm bir sıvı soğutma kesinlikle alacağım eğer para suyunu çekmezse. Bu kadar para harcayıp bir sıvı soğutma almamak da şu sisteme ayıp olur zaten.Sıvı soğutucu öneriyorum. Geçici olacak kasa 360mm desteği sunuyor. Direkt şu demem ama 9800x3D aman aman serin çalışmıyor ve sistemin göze hitabı için beyaz bir 360mm hoş olur.
Epey güzeller ama RAM için ayırdığım bütçeyi aşıyorlar maalesef. Aslında normalde önerilen RAM F/P ürün olan normal Patriot Viper Venom 16 GB modüllerdi fakat ''biraz da cafcaflı olsun, o kadar para harcıyoruz sonuçta'' deyip Xtreme 5 RGB modüllere geçtim. Normal modüllerin ikisi 4000 küsür TL yapıyorken bu RAM'lere 2 katı fazla fiyat vermek biraz koyar şayet ikisi de SK Hynix bellekler kullanıyor.RAM olarak ileride sistem beyaz isteniyorsa bu daha mantıklı olur:
9000 serisi için 7200MHz çok stabil çalışmıyordu, önerilen 6000MHz idi bundan dolayı tercih bu olabilir yüksek frekans problemi hala varsa.
Aslında ben de X870 istiyordum fakat Nebi hocanın da önerisini dikkate alarak "kaliteli bir B850 almak" daha mantıklı geldi çünkü X870 anakartların fiyatları malum. RTX 5080 Super'in fiyatı da belli olmadığından kesenin ağzını tam açamıyorum maalesef.
Ama Eylül'de tanıdık biri Almanya'ya gidecek, sağ olsun arayıp istediğim birkaç şeyi getirebileceğini söyledi. Eğer o iş olursa X870 ve X870E aldırmayı düşünüyorum.
Yurt dışına gidecek olan tanıdık ile haberleşeceğim bu konuda, fiyatlara göre STRIX X870 gibi bir anakart olabilir. Gönül isterdi ki X870E-E olsun fakat yurt dışında bile fiyatlar vergi iadesine rağmen Euro'dan TL'ye vurunca çok pahalı oluyor.Dediğim gibi STRIX B850 oldukça yeterli, eğer imkan olursa STRIX X870 almak fiyat farkına göre mantıksız olmaz, amaç fanteziye yakınlaşmak için.
Aklımda illa beyaz tema sistem olacak diye bir düşünce yok, olsa güzel olur tabii ama işin maliyet kısmı biraz can sıkabiliyor bu konuda. O yüzden çekimserim.Attığın RAM alınabilir beyaz tema sistem olacak ise.
6000, 6600 ve 7600+ dışındaki frekanslarda stabilizasyon sorunları vardı diye hatırlıyorum. Bir bakacağım tekrardan. Teşekkür ettim çok.Aklımda başka model yok şu an. Güzel senin attığın modeller. Frekans işine bir net bakarsın yukarıda yazdığım o zaman daha F/P ürün çıkabilir belki.