Hepinize selamlar arkadaşlar, yaklaşık 175 bin TL gibi bir bütçeyle 4K oyun oynama amaçlı sistem topluyorum. Bu konuyu açmadan önce Nebi Akgün hocamın kanalındaki detaylı rehberler aracılığıyla etraflıca bir ekipman araştırması yaptım ve bir sistem meydana getirdim fakat sizlerin de fikirlerini önemsiyor ve almak istiyorum.
Ekran Kartı: RTX 5080 SUPER (Sızıntılara göre Super modelinde 24 GB VRAM olacağı söyleniyor, bekleyeceğim.)
-
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: ASUS ROG Strix B850-A
RAM: Patriot Viper Xtreme 5 2x16
SSD: Crucial P5 Plus 500 GB (Mevcut sistemimde kullandığım SSD, şimdilik ek bir şey almayacağım.)
HDD: Western Digital Blue WD20EZBX 2TB (Mevcut sistemimde kullandığım HDD, başka ek depolama birimi düşünmüyorum)
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (Mevcut sistemimde kullandığım kule tipi soğutucu, yeteceğini biliyorum fakat yine de sıvı soğutmaya geçeceğim ilerleyen zamanda.)
Kasa: Phanteks Eclipse G360A (Mevcut sistemimde kullandığım kasa, geçici olarak kullanacağım.)
PSU: NZXT C1200 Gold PA-2G2BB
Topladığım sistem bu şekilde. Tekrardan belirteyim, bu sistemi bilgisine güvendiğim Nebi Akgün hocamın öneri ve rehberleri doğrultusunda topladım. Yani acemice toplanmış bir sistem değil. Buna göre yorum ve önerilerinizi yaparsanız sevinirim, teşekkürler.
NOT: Yeşil renkli olanlar şu anda halihazırda kullandığım ve şimdilik satın almayacağım bileşenler.
Sistem:
Ekran Kartı: RTX 5080 SUPER (Sızıntılara göre Super modelinde 24 GB VRAM olacağı söyleniyor, bekleyeceğim.)
-
İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
Anakart: ASUS ROG Strix B850-A
RAM: Patriot Viper Xtreme 5 2x16
SSD: Crucial P5 Plus 500 GB (Mevcut sistemimde kullandığım SSD, şimdilik ek bir şey almayacağım.)
HDD: Western Digital Blue WD20EZBX 2TB (Mevcut sistemimde kullandığım HDD, başka ek depolama birimi düşünmüyorum)
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB (Mevcut sistemimde kullandığım kule tipi soğutucu, yeteceğini biliyorum fakat yine de sıvı soğutmaya geçeceğim ilerleyen zamanda.)
Kasa: Phanteks Eclipse G360A (Mevcut sistemimde kullandığım kasa, geçici olarak kullanacağım.)
PSU: NZXT C1200 Gold PA-2G2BB
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1200-gold-pa-2g2bb-eu-1200-w-fiyati,795055923.html
Monitör: Dell Alienware AW3225QF 32'' 4K 240Hz QD-OLEDTopladığım sistem bu şekilde. Tekrardan belirteyim, bu sistemi bilgisine güvendiğim Nebi Akgün hocamın öneri ve rehberleri doğrultusunda topladım. Yani acemice toplanmış bir sistem değil. Buna göre yorum ve önerilerinizi yaparsanız sevinirim, teşekkürler.
NOT: Yeşil renkli olanlar şu anda halihazırda kullandığım ve şimdilik satın almayacağım bileşenler.