1750 - 2250 TL'ye APU sistem önerisi

Stormys

Hectopat
Katılım
14 Ekim 2018
Mesajlar
25
Arkadaşlar merhaba.

Bir süre önce yaşadığım elektrik kesintisi sonucunda yaklaşık 5-6 senelik AMD sistemimde HDD ve SSD hariç tüm parçalar bozuldu.

İhtiyacım olan parçalar anakart, işlemci, RAM, güç kaynağı ve ekran kartı. Yine AMD düşünüyorum ve taksitli alacağım.

Oyun olarak arada LOL oynuyorum, onun dışında pek oyun ihtiyacım olmuyor. İleride de başka oyun yükleyeceğimi düşünmüyorum.

Yanlış mı anladım bilmiyorum ama sanırım Ryzen 5 2400G ve Ryzen 3 2200G içinde ekran kartı bulunduran işlemciler. Bu işlemcilerden birini tercih ederek ekran kartına bütçe ayırmamak daha mı mantıklı olur sizce?

Prime anakartlarda şöyle bir açıklama var : 5X Protection III: Parçaları güç veya elektrik dalgalanmalarından koruyan çoklu donanım güvenliği. Yaşadığım problem elektrik kesintisi sonucu voltaj dalgalanması kaynaklı olduğu için bu model bir anakart tercih etmem doğru olur mu?

Bütçeyi zorlayacak ama RAM'i 8 GB almak daha mantıklı olacaktır sanırım özellikle de APU'lu işlemci tercih edeceksek ve peki 2x4 GB mı yoksa 1x8 GB mı? Bir de MHz kaç olmalı?

Alternatif olarak, onboard ekran kartı bulunduran bir anakart almak mantıklı mı sizce? Yanan ekran kartım Radeon HD 7700'ın LOL performansından oldukça memnundum. 8 GB 4x2 GSkill RAM ve FX6300+ işlemcim vardı.

Ek olarak, 5+1 hoparlörlerim tamamıyla uyumlu olur mu bu anakartlara? Monitörüm DVI kullanıyor bu arada.

Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O bütçeye APU sistem toplanmaz, toplansasa verimli olmaz zira RAM en az 4x2 +3K MHz olması gerekiyor. R5 2400G'ye de R3 2200G'ye de o bütçe yetmez maalesef. Tavsiyem 750 Ti, Athlon işlemciler, Xeon işlemciler veya Quad işlemciler ile 2.el 0 karışık sistem toplamanızdır. Zaten 8 GB +3K MHz RAM 500-600 TL civarında. Bütçenizi APU sistem aşar.
 

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Öncelikle Cliff Burton hayranı olduğumu belirteyim :)

Kasa ihtiyacım yok, şu an olanı kullanabilirim diye düşünüyorum. Bunun haricinde parça tavsiyeleriniz çok iyi. Ryzen 3 2200G Apu'nun fazlasıyla yeterli olacağını düşünüyorum.

Bir tek yukarıda da bahsetmiş olduğum durumdan dolayı anakartı voltage protection özelliğinden dolayı Prime düşünebilirim. Bu konuda bir yorumunuz olur mu? Malum, bir voltaj dalgalanması tüm parçaları bozdu.

Bir de bazı fiyatlar yazdığınız linklerdekiler ile uyuşmuyor örneğin işlemciyi hiçbir sitede 600 TL'ye bulamadım, ram de aynı şekilde. Çok sorun oluşturmaz aslında 50-60 TL fazlasına satan yerler de var ancak daha uygun bir yer olursa orayı tercih etmek isterim.
O bütçeye APU sistem toplanmaz, toplansasa verimli olmaz zira RAM en az 4x2 +3K MHz olması gerekiyor. R5 2400G'ye de R3 2200G'ye de o bütçe yetmez maalesef. Tavsiyem 750 Ti, Athlon işlemciler, Xeon işlemciler veya Quad işlemciler ile 2.el 0 karışık sistem toplamanızdır. Zaten 8 GB +3K MHz RAM 500-600 TL civarında. Bütçenizi APU sistem aşar.

Oyun olarak sadece arada LoL oynuyorum onun da sistem gereksinimleri oldukça düşük. Başka bir oyun oynamayı ya da yüklemeyi düşünmüyorum :) R3 2200G sistem toplanabilir sanırım çünkü kasa, ssd, monitor vb. bu parçalar mevcut. İhtiyacım olan parçalar anakart, işlemci, ram, psu.
 
MSI anakartlarda da Military Class 4 var ama senin içine sinmeyeceği için Asus B450M-A Prime 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 mATX bu anakartı öneriyim. İşlemci ve RAM belirttiğim yerden alınabilir. Güç kaynağını isterseniz Sinerji'den alıp üç farklı kargo ile uğraşmak yerine iki kargoya düşürebilirsiniz. Son olarak kasanız neydi.

Teşekkür ederim. Anakart gayet güzel görünüyor. Sistem hazır sayılır o halde. Bu arada bir gelişme oldu. İlgili elektrik dağıtım şirketine yetkili servisten alınan hasar raporu ve dilekçe ile başvurup tanzim yoluna gidilebiliyormuş. Pazartesi günü bu süreci başlatmak için kendileri ile görüşeceğim. Çok umudum yok ama denemekten zarar gelmez :)

Kasa : XIGMATEK ASGARD PRO PURE BLACK EDITION
 
İlgili elektrik dağıtım şirketine yetkili servisten alınan hasar raporu ve dilekçe ile başvurup tanzim yoluna gidilebiliyormuş. Pazartesi günü bu süreci başlatmak için kendileri ile görüşeceğim.
Benim de ekran kartı çöp oldu elektrikler yüzünden:cry:
Sistem hazır sayılır o halde.
Siparişleri verip montajını yapmak kaldı. Şimdiden hayırlı olsun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı