1750TL Bütçe Oyun Sistemi

Ataberk Atan

Hectopat
Yer
Antalya
Arkadaşlar birkaç ay önce benzeri bir konu açmıştım ama fikirlerim değişti yaptığım araştırmalar doğtultusunda ve eski konuyu hortlatmak istemedim.
En fazla 1750TL bütçeyle en ucuz, ileri dönük bir sistem konfigürasyonu yapmak istiyorum.
AMD, Intel veya Nvidia hiç farketmez, hangi markanın parçası fiyatına göre daha iyi performansı veriyorsa o olsun.
Sadece kasa olacak ve HDD sisteme dahil değil.

Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler. :matrix:

Buna yakın bir sistem alabilirsiniz:

CPU:
107 $ ( 203,19 TL)
ANAKART:
105 $ ( 199,40 TL)
BELLEK - RAM:
76 $ ( 144,32 TL)
HARD DISK:
55 $ ( 104,45 TL)
EKRAN KARTI:
349 $ ( 662,75 TL)
KASA:
105 $ ( 199,40 TL)

TOPLAM :​
1.513,50 TL​
KDV (%18) :​
272,43​
NAKİT / HAVALE (TL) : 1.785,93 TL

Hard Disk'e gerek yokmuş. Diğer parçalardan artırırsınız. Ben olsam işlemciyi artırırım.

Ben HDD çıkarıp 7870xt'li şöyle bir sistem topladım malum sitenin yüzde 30 indirimiyle 1794 aşağısına geliyor hem de 7870xt 660ti'den ucuz olmakla beraber aynı ya da daha fazla performanslı (oyunlarda fps açısından). Sanırım ben aklımdan geçeni anlatamadım o yüzden bu taslak üzerinden gitsek daha iyi olur ve dediğim gibi marka vs benim için önemli değil işlemci intel de olabilir ama ileri dönüklük açısından AMD daha iyi diye düşünüyorum çünkü yeni çıkacak 1 ya da 2 seri daha aynı soketi kullanacakmış diye biliyorum.

İşlemci: AMD FX-8320
Anakart: ASUS M5A99X EVO R2.0
Ekran kartı: Sapphire HD7870XT
RAM: Corsair 2x4 GB Vengeance LP 1600Mhz
Kasa: Corsair 400R 80PLUS 750w
İşlemci soğutucu: Cooler Master Hyper 212X

Not: Elimdeki HDD Seagate Barracuda 1TB 32MB cache 7200rpm SATA II . Tek kötü yanı SATA II çıkışlı olması ama pek sorun olmaz herhalde. Seneye 128 ya da 256 GB ssd alıp sistemi ona kurmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ana kart M5A978 EVO R2.0 yapabilirsin yeterli olacaktır. 100₺ fark olacaktır ramlerini 1866Mhz modli seçmen daha sağlıklı olur.

970 chipset anakartlar 95w standardlı olduğu için 990 chipsetden düşük anakart düşünmüyorum ileriye dönük olması gerekli sistemin dediğim gibi. ram frekansının da performansa pek etki etmeyeceğini düşünürsek bütçeyi aşmamak için onu da arttırmayı düşünmüyorum, yazdığım taslak da bile az çok geçiyor bütçeyi.

Edit: 100"den ne kastettiğini anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
CF veya SLI yapmayacaksan pek bir önemi yok aslında. 100'den kastım 100₺ yani 100TL yani eski parayla 100 Milyon. :)

970 chipsetli anakartların 95w resmi destekli olmasından dolayı eğer fx8320 (125w) ile oc yapmaya kalkarsam sorun yaşayabilirim diye düşünüyorum ve dediğim gibi sistem ileri dönük olmalı ilerde çıkacak soket tiplerini desteklemesi önemli ve haliyle güç tüketimi vs konularını da.

Anladım. Peki tamamen sorunsuz ve uzun yıllar dayanacak parçalar seçilmesi suretiyle başka sistem önerileri olan var mı veya bu taslak da performans ve stabiliteden ödün vermeden daha ucuz parça önerileri olan ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı