TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

@Dejuf Hocam merhaba tekrardan dün tt ceo'ya mail attıydım, bugün aradılar 30 aralık 2025'e kadar altyapınızın tamamlanması/aktifleşmesi bekleniyor dediler.
Yani yapacakları şey basit bina içine kablo döşeyip sonra fiber kutuyu aktifleştirip sinyal vermek sinirim bozuldu bu süreyi duyunca.. Görende roket bilimi yapıyorlar sanarlar.
Superonline ya da türknet döşemiş olsaydı bu fiberi bu kadar süre bekletmezdi herhalde..

@Dejuf Hocam merhaba tekrardan dün tt ceo'ya mail attıydım, bugün aradılar 30 aralık 2025'e kadar altyapınızın tamamlanması/aktifleşmesi bekleniyor dediler.
Yani yapacakları şey basit bina içine kablo döşeyip sonra fiber kutuyu aktifleştirip sinyal vermek sinirim bozuldu bu süreyi duyunca.. Görende roket bilimi yapıyorlar sanarlar.
Superonline ya da türknet döşemiş olsaydı bu fiberi bu kadar süre bekletmezdi herhalde..
Türkiye diye bir gerçek var maalesef hocam. Önce iş ahlakı olacak ki bu ülke düzelsin yoksa böyle devam eder, maili nerden atmıştınız ve mail adresini buraya yazabiliyor musunuz sıkıntı oluyor mu?

Hayırlı olsun, bizim binada 100 Mbps VDSL2 altyapısı var ancak ona rağmen 60 Mbps alıyorum 100 Mbps paketimde alt sokağımıza giga fiber gelmişken bize de giga fiber kabloları çektiler ancak 5 ay oldu hala ses seda yok.

Bizede kutu kablo çektiler her şey tamam ama aktif etmiyorlar bekliyoruz her yolu denedim yok herkese aynı şeyi diyorlar yıl sonuna kadar ayar çekeceğiz diye.

Merhaba hocam,
Superonline veya Turknet de olsaydı aşağı yukarı aynı süreçleri yaşardınız hocam. Bahsettiğiniz işlemler görüldüğü kadar kolay değil. İşin arka planında birçok resmi prosedür ve teknik mühendislik dönüyor. Sabırla bekleyin az kalmış zaten.
Bu arada temsili bir süre olarak genelde yıl sonunu veya ay sonunu söylerler ama çoğunlukla o süreler tutmaz. Ya daha erken ya daha geç hallolur yani, bunu da göz önünde bulundurun derim.

Türkiye diye bir gerçek var maalesef hocam. Önce iş ahlakı olacak ki bu ülke düzelsin yoksa böyle devam eder, maili nerden atmıştınız ve mail adresini buraya yazabiliyor musunuz sıkıntı oluyor mu?
Hocam bence bu CEO'ya atılan maile, Twitterdaki gönderilere falan çok bel bağlamamakta fayda var. Ha elbette şansınızı deneyebilirsiniz ama pek umudunuz olmasın yani. Çünkü mail attığınız adres adamın kurumsal mail adresi. Yani düşen mailleri doğrudan kendisi okumuyordur muhtemelen. Ekibi, sekreteri vs. varsa onlar okuyup ilgili müdürlükten bilgi alıp sonra tekrar size yönlendiriyorlar. Zaten günde kaç tane mail gidiyordur kim bilir. Hangi birine yetişsin? Keza Twitter veya LinkedIn'de de bu şekilde ilerliyordur diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi pek umut bağlamadan bu mecralardan da ulaşabilirsiniz.

Hocam bence bu CEO'ya atılan maile, Twitterdaki gönderilere falan çok bel bağlamamakta fayda var. Ha elbette şansınızı deneyebilirsiniz ama pek umudunuz olmasın yani. Çünkü mail attığınız adres adamın kurumsal mail adresi. Yani düşen mailleri doğrudan kendisi okumuyordur muhtemelen. Ekibi, sekreteri vs. varsa onlar okuyup ilgili müdürlükten bilgi alıp sonra tekrar size yönlendiriyorlar. Zaten günde kaç tane mail gidiyordur kim bilir. Hangi birine yetişsin? Keza Twitter veya LinkedIn'de de bu şekilde ilerliyordur diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi pek umut bağlamadan bu mecralardan da ulaşabilirsiniz.
Haklısınız hocam, umut fakirin ekmeği diyelim biz buna.😂

Şimdi geldiler bizim eve ve diğer binalara bugün 2 3 saat çalışma oldu obk kablosu döşendi ilk adamlar 1 ay sonra kutu takılacak diyorlar kadın 31 Ekim başlayacak dedi ben şahsen bu sürelerin tuttuğu düşünmüyorum bir de bugün cumartesi normalde bu saatlerde çalışmıyorlar fakat bugün yaptılar şaşırıyorum bazen Türk Telekom yaptıklarına.

Dosya Ekleri

• IMG_20250927_190008.jpg
    IMG_20250927_190008.jpg
    230 KB · Görüntüleme: 11
Şimdi geldiler bizim eve ve diğer binalara bugün 2 3 saat çalışma oldu obk kablosu döşendi ilk adamlar 1 ay sonra kutu takılacak diyorlar kadın 31 Ekim başlayacak dedi ben şahsen bu sürelerin tuttuğu düşünmüyorum bir de bugün cumartesi normalde bu saatlerde çalışmıyorlar fakat bugün yaptılar şaşırıyorum bazen Türk Telekom yaptıklarına.
Hayırlı olsun şimdiden hocam. Ne güzel gelip yapmışlar sesinizi çıkarmayın.😂

Şey normalde ilk kata koymaları lazımdı bu obk kablosunu 2 kat koydular kabloyu bantladılar bana koymadılar kablo şimdi bu neden olabilir şimdi ben internet başvurusu yapsak aktif olduğunda geldiklerinde aynı şekilde koyarlar mı kabloyu bana da.

Merhaba hocam,
Superonline veya TurkNet de olsaydı aşağı yukarı aynı süreçleri yaşardınız hocam. Bahsettiğiniz işlemler görüldüğü kadar kolay değil. İşin arka planında birçok resmi prosedür ve teknik mühendislik dönüyor. Sabırla bekleyin az kalmış zaten.
Bu arada temsili bir süre olarak genelde yıl sonunu veya ay sonunu söylerler ama çoğunlukla o süreler tutmaz. Ya daha erken ya daha geç hallolur yani, bunu da göz önünde bulundurun derim.

Hocam bence bu CEO'ya atılan maile, Twitter'daki gönderilere falan çok bel bağlamamakta fayda var. Ha elbette şansınızı deneyebilirsiniz ama pek umudunuz olmasın yani. Çünkü mail attığınız adres adamın kurumsal mail adresi. Yani düşen mailleri doğrudan kendisi okumuyordur muhtemelen. Ekibi, sekreteri vs. varsa onlar okuyup ilgili müdürlükten bilgi alıp sonra tekrar size yönlendiriyorlar. Zaten günde kaç tane mail gidiyordur kim bilir. Hangi birine yetişsin? Keza Twitter veya LinkedIn'de de bu şekilde ilerliyordur diye tahmin ediyorum. Ama dediğim gibi pek umut bağlamadan bu mecralardan da ulaşabilirsiniz.

Şey normalde hocam ilk kata koymaları lazımdı bu obk kablosunu 2 kat koydular kabloyu bantladılar bana koymadılar kablo şimdi bu neden olabilir şimdi ben internet başvurusu yapsak aktif olduğunda geldiklerinde aynı şekilde koyarlar mı kabloyu bana da.

Şey normalde ilk kata koymaları lazımdı bu obk kablosunu 2 kat koydular kabloyu bantladılar bana koymadılar kablo şimdi bu neden olabilir şimdi ben internet başvurusu yapsak aktif olduğunda geldiklerinde aynı şekilde koyarlar mı kabloyu bana da.

Şey normalde hocam ilk kata koymaları lazımdı bu obk kablosunu 2 kat koydular kabloyu bantladılar bana koymadılar kablo şimdi bu neden olabilir şimdi ben internet başvurusu yapsak aktif olduğunda geldiklerinde aynı şekilde koyarlar mı kabloyu bana da.

Bir de bayağı bir kablo zarar gördü bir de kestikleri işe yaramaz obk kablolarını bana verdiler çamaşır ipi diye kullanırsınız diye mesela ben zarar gören yerleri kesip atsam kalan kabloyla internet için kullanılır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20250928_101525.jpg
    IMG_20250928_101525.jpg
    317,4 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Bu kısımda anlattığızdan pek bir şey anlayamadım hocam. Fotoğraf atarsanız belki kafamda daha net oturabilir.

Bir de bayağı bir kablo zarar gördü bir de kestikleri işe yaramaz obk kablolarını bana verdiler çamaşır ipi diye kullanırsınız diye mesela ben zarar gören yerleri kesip atsam kalan kabloyla internet için kullanılır mı?
Bu atıl kalan kabloların zarar gören yerlerini çıkarıp sağlam yerlerini kullanmak istiyorsunuz sanırım. Sağlam yerleri teorik olarak kullanılabilir de sizin yapabileceğiniz basit bir işlemle kullanılabilir hale getirilemez. Füzyon cihazıyla füzyonlanması (yani kaynatılması) lazım. Bu da teknik bilgi, tecrübe ve ekipman gerektiren bir işlem. Bakır kablo gibi bantlarak halledilebilecek bir şey değil yani. Teknik ekibe söyleseniz onların da bunun için uğraşacaklarını sanmıyorum. Yani bu kablolar artık atıl kalmış, pek işinize yaramaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı