1768x992 kaç p?

@Furkan GRFN Öyle bir şey yok. Hepsinde önce uzun kenar ve sonrasında kısa kenar belirtilir. Ekran ekrandır.

res.png
 
@Furkan GRFN Öyle piksek sayısının bir bölümünü alarak gerçek çözünürlük alınması diye bir şey yok. Zaten çözünürlük baştaki ve sondaki değerlerin çarpımıdır. Piksel sayısı böyle alınır. Cihaz ne olursa olsun, önce uzun kenar verilir ve sonra kısa kenar. Yani uzun kenar x kısa kenardan toplam piksel sayısı alınır. 1920X1080p bir çözünürlüğü telefonda kullandığınızda 1920p denilmez. Saçmalık olur, hiçbir yerde de öyle belirtilmez. Belirten varsa da ne yaptığını bilmiyordur.
 
@Furkan GRFN Öyle piksek sayısının bir bölümünü alarak gerçek çözünürlük alınması diye bir şey yok. Zaten çözünürlük baştaki ve sondaki değerlerin çarpımıdır. Piksel sayısı böyle alınır. Cihaz ne olursa olsun, önce uzun kenar verilir ve sonra kısa kenar. Yani uzun kenar x kısa kenardan toplam piksek sayısı alınır. 1920X1080p bir çözünürlüğü telefonda kullandığınızda 1920p denilmez. Saçmalık olur, hiçbir yerde de öyle belirtilmez. Belirten varsa da ne yaptığını bilmiyordur.
Hocam ben zaten demiyorum ki büyük olan gerçektir. Epey olsun, veya fotoğrafta attığım gibi olsun bazı siteler tam tersini yazıyor ve insanlar yanlış anlayabiliyor. O yüzden öyle bir örnek verdim.
 
@Furkan GRFN Tamam yerlerini değişik veriyorlar o görsellerde. Bunda bir sorun yok. Telefonlarda ekran oranı değişebildiği için zaten 720p, 1080p gibi takılar anlamını kaybediyor. 16:9 formatta bir monitör, telefon veya tablette 720p denildiğinde, karşının da 1280 olduğu bilinir. 900p denildiğinde bu oran karşılığı 1600 olur. 1080p denildiğinde ise 1920 çıkar diğer değer. Telefonlarda bu orantı olmadığı için iş karışıyor. Oran dışı olanlarda da "p" ile belirtilmiyor zaten.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı