18.000₺ Oyun programlama için dizüstü önerisi

Bütçe
18000

lastruling

Megapat
Yer
UAE
Daha fazla  
Meslek
Co-Founder & General Manager & Lead Game Developer at Fround Interactive
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar alacağım elimde Monster vardı ve memnun kalmayıp iadeye gönderdim Monster önermez iseniz sevinirim.
Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım ve masaüstünden dizüstüne geçiş yapacağım bu zamana kadar oyun oynadım çoğunlukla fakat artık arada League of Legends oynuyorum.
Dolar arttığı için sürekli hemen alayım diyorum dizüstü bilgisayarı fakat çok kararsızım yazılım ve oyun programlama yapacağım acaba oyun programla için iyi bir ekran kartı gerekli mi?
Önereceğiniz bilgisayar oyun bilgisayarı olmaz ise sevinirim çünkü şarjı hızlı bitiyor ve fan sesi çok yüksek seviyede çalışıyor. Bunu göz önüne alarak maksimum 18.000 TL değerinde bilgisayar önerilerinizi bekliyorum.
Beni 4-5 yıl yarı yolda bırakmasın yeterli benim için ve arada LoL girdiğimde kasmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar dizüstü bilgisayar alacağım elimde Monster vardı ve memnun kalmayıp iadeye gönderdim Monster önermez iseniz sevinirim.
Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım ve masaüstünden dizüstüne geçiş yapacağım bu zamana kadar oyun oynadım çoğunlukla fakat artık arada League of Legends oynuyorum.
Dolar arttığı için sürekli hemen alayım diyorum dizüstü bilgisayarı fakat çok kararsızım yazılım ve oyun programlama yapacağım acaba oyun programla için iyi bir ekran kartı gerekli mi?
Önereceğiniz bilgisayar oyun bilgisayarı olmaz ise sevinirim çünkü şarjı hızlı bitiyor ve fan sesi çok yüksek seviyede çalışıyor. Bunu göz önüne alarak maksimum 18.000 TL değerinde bilgisayar önerilerinizi bekliyorum.
Beni 4-5 yıl yarı yolda bırakmasın yeterli benim için ve arada LoL girdiğimde kasmasın.
Yazılımdan çok oyun tasarlayacaksanız iyi grafik isleyen bir ekran kartına ihtiyacınız var. Size lazım olan şey, iyi bir ekran kartı , iyi bir işlemci (özellikle render konusunda amd ryzen) , iyi bir panel (renk doğruluğu konusunda RGB%100 paneller var).

Yazılımdan çok oyun tasarlayacaksanız iyi grafik isleyen bir ekran kartına ihtiyacınız var. Size lazım olan şey, iyi bir ekran kartı, iyi bir işlemci (özellikle render konusunda AMD Ryzen), iyi bir panel (renk doğruluğu konusunda RGB%100 paneller var).

Şöyle düşünüyorum aslında tamam Unity kullanacağım fakat modelleme işi benim olmayacak ben yazılım kısmı ile ilgilenirim daha çok o yüzden iyi bir ekran kartı alırsam pek kullanmaz gibiyim fakat bilmiyorum yine de.
Hocam dolar artmadan hemen almanı öneririm geçen hafta aldığım bilgisayara 400 TL zam geldi.

İade onaylanmasını bekliyorum direk alacağım 1 gecede 500-600 zam geliyor.
MacBook Pro'da özelleştirmeler yapabilirsiniz. Hem şarjı daha uzun gider hem de fan sesi daha az.

MacBook Pro biraz pahlı ya 18 bine bilmiyorum eski seriye o kadar para vermek.

MSI GL65 9SE - Google Alışveriş
Bence bunlardan birini seç. Pişman etmezler seni.

MSI GL65 9SE - Google Alışveriş
Bence bunlardan birini seç. Pişman etmezler seni.

Önerdikleriniz oyun bilgisayarı mesela RTX2070 çok yüksek benim için tek oynadığım oyun LoL onu da arada sırada oynuyorum yani gereksiz batarya yer bataryadan iş yaparken iade ettiğim üründede RTX 2070 vardı ve cidden bilgisayarı yoruyor.
İstediğim bilgisayarda 1 TB SSD i7 işlemci 16 GB RAM falan düşünüyorum bataryaya biraz önemli benim için en az 3-4 saat rahat götürmeli.
Dell Inspiron 7501 Intel Core i7 10750H 16GB 1TB SSD Fiyatı
Şu anda bunu düşünüyorum almayı eğer batarya süresi 4-5 saat falansa alabilirim fakat nereden bakabilirim bilmiyorum hiç.

Son düzenleme:
Önerdikleriniz oyun bilgisayarı mesela RTX2070 çok yüksek benim için tek oynadığım oyun LoL onu da arada sırada oynuyorum yani gereksiz batarya yer bataryadan iş yaparken iade ettiğim üründede RTX 2070 vardı ve cidden bilgisayarı yoruyor.
İstediğim bilgisayarda 1 TB SSD i7 işlemci 16 GB RAM falan düşünüyorum bataryaya biraz önemli benim için en az 3-4 saat rahat götürmeli.
Dell Inspiron 7501 Intel Core i7 10750H 16GB 1TB SSD Fiyatı
Şu anda bunu düşünüyorum almayı eğer batarya süresi 4-5 saat falansa alabilirim fakat nereden bakabilirim bilmiyorum hiç.
Almayı düşündüğünüz bilgisayarın 1650Ti olması kötü sadece. Çünkü 1650Ti'ler 1660Ti'ler kadar uzun süre dayanamayabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı