18.000₺ toplama bilgisayar önerisi

Khonnsou

Hectopat
Daha fazla  
THERMALTAKE TOUGHPOWER GF1 80PLUS GOLD 750W FULL MMODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar (Normalde Corsair RM750 almayı düşünüyordum)
Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Kingston 240GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - Vatan Bilgisayar
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
CORSAIR iCUE 220T 3x120mm RGB FANLI TEMPER CAMLI MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar (Kasa bu olmayacak, Corsair 4000D Airflow düşünüyorum. Fiyatı yakın diye bunu ekledim sadece. Mesh panel kasa istiyorum yani.)
ASUS PRIME B550M-K AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz (O.C) M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
AOC 23,8" 24G2U 144 Hz 1ms FreeSync Full HD Dp port HDMI IPS Oyuncu Monitörü - Vatan Bilgisayar
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 32MB 65W 7nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256Bit Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Hepinize merhabalar, üstte yazmış olduğum sistemi almak gibi bir planım var. Sistemdeki eksileri ve artıları söyleyebilir misiniz? Sizce değişmesi gereken bir parça var mı? Sistem genel olarak nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.
Technopat Sosyal'e de bugün katılmış bulunmaktayım. Umarım güzel vakit geçiririz.
Yardımlarınız için şimdiden çokça teşekkürler.

THERMALTAKE TOUGHPOWER GF1 80PLUS GOLD 750W FULL MMODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar (Normalde Corsair RM750 almayı düşünüyordum)
Seagate Barracuda 3.5" 2TB Sata 3.0 256MB Cache 7200Rpm Harddisk - Vatan Bilgisayar
Kingston 240GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0 (Okuma 500MB / Yazma 500MB) - Vatan Bilgisayar
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 1.35V Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar
CORSAIR iCUE 220T 3x120mm RGB FANLI TEMPER CAMLI MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar (Kasa bu olmayacak, Corsair 4000D Airflow düşünüyorum. Fiyatı yakın diye bunu ekledim sadece. Mesh panel kasa istiyorum yani.)
ASUS PRIME B550M-K AMD B550 Soket AM4 Ryzen DDR4 4600MHz (O.C) M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
AOC 23,8" 24G2U 144 Hz 1ms FreeSync Full HD Dp port HDMI IPS Oyuncu Monitörü - Vatan Bilgisayar
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6GHz-4.4GHz 32MB 65W 7nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
GIGABYTE GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6 256Bit Nvidia Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Hepinize merhabalar, üstte yazmış olduğum sistemi almak gibi bir planım var. Sistemdeki eksileri ve artıları söyleyebilir misiniz? Sizce değişmesi gereken bir parça var mı? Sistem genel olarak nasıl? Önerilerinizi bekliyorum.
Technopat Sosyal'e de bugün katılmış bulunmaktayım. Umarım güzel vakit geçiririz.
Yardımlarınız için şimdiden çokça teşekkürler.
Intel i9-9900K Sekiz Çekirdek 3.6 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe Oyun vs. tesleri daha iyi i9 9900K'nın bunu öneririm.
Kendi kararın ama 6800XT'de olabilir ekran kartı.
Eğer Ray Tracing senin için önemliyse kal 3070'de.
i9 alırsan Asus PRIME Z390-P Intel LGA1151 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
bu anakartı al.

Ben de hemen hemen aynı sistemi topladım. Öncelikle olarak 1080p monitör var ve Ryzen 5 5600X işlemciyi tavsiye ederim. Tek çekirdekte Ryzen 7 3700X'ten daha iyi olduğu gibi çoklu çekirdekte de hemen hemen aynıymış.

Ayrıca o ekran kartına 8 bin vermeyin. 7700 TL'ye Gigabyte Aorus 3070 var. Hem daha iyi hem de üstünde LCD ekran var harika bir kart. Ayrıca Vatan'da MSI RTX 3070 Gaming X Trio 7400 TL. Stokta mağazalarda var. İtopya Beylikdüzü mağazada 7200 TL. Bahsettiğim kartlar daha iyi. O karta 8 bin çok fazla. Alternatif olarak RX 6800 de alabilirsiniz.
Ayrıca aynı ekran kartı burada 7 bin lira

Vatan her zamanki gibi pahalı satıyor.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum, ancak ekran kartını amd ile değiştirmeyi düşünmüyorum, Nvidia'da sabit kalacağım. Fiyat olarak da uygun olan yerden alacağım zaten, yalnızca toplu bir yerden atayım diye söyledim. PSU konusuna değinmemişiz arkadaşlar, thermaltake'in bu PSU'su konusunda yorumunuz var mı? Corsair'in RM750'si ile arasında bir fark var mı? Hangisini tercih etmeliyim? İşlemci konusunda pek emin olamıyorum, tek çekirdek konusunda daha iyi sanırım ama çoklu çekirdek kullanımı artmaya başlamadı mı? 6 çekirdek yetersiz kalmaz mı? İşlemcide intel'e pek yakın olduğumu söyleyemem, fiyatı bilindik yerlerde daha pahalı. Anakart konusunda ise hiç emin değilim, yani hiçbir fikrim yok gerçekten, uygun gördüğüm, pci express 4.0 olduğu için ve ram frekansını yeterli gördüğüm için tercih ettim. Anakart konusunda çok detay bilmiyorum yani. Ancak hepinizin fikrini değerlendirdim dostlar çok teşekkür ederim. Farklı bir öneriniz varsa veya diğer dostlarımızdan öneri varsa her zaman açığım.

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum, ancak ekran kartını amd ile değiştirmeyi düşünmüyorum, Nvidia'da sabit kalacağım. Fiyat olarak da uygun olan yerden alacağım zaten, yalnızca toplu bir yerden atayım diye söyledim. PSU konusuna değinmemişiz arkadaşlar, thermaltake'in bu PSU'su konusunda yorumunuz var mı? Corsair'in RM750'si ile arasında bir fark var mı? Hangisini tercih etmeliyim? İşlemci konusunda pek emin olamıyorum, tek çekirdek konusunda daha iyi sanırım ama çoklu çekirdek kullanımı artmaya başlamadı mı? 6 çekirdek yetersiz kalmaz mı? İşlemcide intel'e pek yakın olduğumu söyleyemem, fiyatı bilindik yerlerde daha pahalı. Anakart konusunda ise hiç emin değilim, yani hiçbir fikrim yok gerçekten, uygun gördüğüm, pci express 4.0 olduğu için ve ram frekansını yeterli gördüğüm için tercih ettim. Anakart konusunda çok detay bilmiyorum yani. Ancak hepinizin fikrini değerlendirdim dostlar çok teşekkür ederim. Farklı bir öneriniz varsa veya diğer dostlarımızdan öneri varsa her zaman açığım.
Thermaltake bu işin ustası.

Kendim de araştırdım ve gördüm ki, işlemci için Ryzen 5 5600X akla yatar bir fikir. Ancak internette soğutmasıyla alakalı 1-2 yorum gördüm kötü olduğuna dair. Sizce 1080p oyun oynamak için soğutması yeterli olur mu?

Öncelikle herkese cevapları için teşekkür ediyorum. Biliyorum biraz geç kaldım ancak sistemimi topladım. Öncelikle şunları söylemeliyim ki ekran kartını Sinerji Bilgisayar'dan, SSD'yi vatan bilgisayardan ve geri kalan parçaların tamamını QP Bilişimden aldım. Hiçbirisini kargo ile değil, bizzat kendim gidip aldım. Parçaların hepsinden çok memnunum, şu ana kadar bana hiçbir problem yaşatmadı. Sistemim yaklaşık olarak 2 haftalık. Çekirdek parçaların yorumunu yapmıyorum, zira benchmark testlerini internette bulabilirsiniz.

Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3070 Gaming OC Edition
Anakart: Gigabyte B550 Aorus Pro 5200 Mhz OC
Ramler: (2x8) Corsair Vengeance RGB Pro 3200Mhz CL16 Ram
İşlemci: Ryzen 5 5600X
SSD: Kingston HyperX Fury RGB 240GB (Windows ve birkaç elzem program için aldım.)
HDD: Seagate Barracuda 2TB 256MB Cache 7200Rpm (Depo için aldım.)
Kasa: Corsair 4000D Airflow (Müthiş soğutuyor dostlar, ancak yanına iki tane daha fan almanızı öneririm. Zira kasanın içinden yalnızca 2 tane fan çıkıyor, birisi önde birisi arkada olmak üzere.)
Monitör: AOC 24G2U (Ölü piksel testini kesinlikle yaptırın.)
Klavye: Corsair K55 Mekanik Hisli RGB Klavye (Kafa ütülemiyor ve tatmin edici bir hissi va.r)
Mouse: Logitech G300S (Elimde vardı.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı