18-30 yaş arasının unuttuğu GSS prim borcu faize binerek büyük rakamlara çıkmış olabilir.

Yer
İzmir
Daha fazla  
İlkte bende inanamamıştım ama devletin insanlara genel sağlık sigortası yani kısaltmasıyla GSS borcu dayattığına dair bilgiler gördüm. İnternetten araştırınca böyle bir şeyin olduğuna ve kesinlikle zorunlu olduğuna 170'i arayarak öğrendim.

E-devletimi açıp borcuma baktım gerçekten tarihi tarihine borç çıkmış. İşin kötü yanı o borcu ödemezsen baya bir faize binerek çığ gibi büyüyor. Technopat sosyal ailesinde birçok genç üye var. Sizin iyiliğiniz için açtığım bir konudur, rica ediyorum E-devletinizi açıp ''Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama'' aramaya gss yazınca çıkıyor.

Bakın ve burada yorumlarda GSS prim borcuyla ilgili toplu bir soru cevap ortamı oluşturalım. Çünkü birçok genç bu konumla bu yasadan haberdar olacak.

Not: Bu GSS primi bilen ve konuyu okuyan kişilere bir sorum olacak. Ben bu borcu ödeyeceğim ciddi ciddi... Peki ödemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2018 yılında hastaneye gitmiştim ve benim 18 yaşına girdikten sonra okulum bitince sigortamın bittiğine dair bilgilendirme yapıldı ve muayenenin ücretli olacağını belirtmişti. İlçe SGK'ya gittiğimde ise babamın üzerinden yararlanamayacağımı, bu sürece kadar da belli bir miktar borçlandığımı söylediler. Babam üzerinden sigortalama işini üniversite öğrenci belgemi verdiğimde yaptılar ve önceki borçlarım silindi. Okuduğunuz sürece babanızın sigortasından 25 yaşına kadar yararlanılabiliyor bildiğim kadarıyla. Dedikleriniz bir nevi doğru yani. Borçlandırıyorlar dikkat edin ona.

Hastanede sıkıntı yaşamamak için ödemek önemli fakat yüklü bir miktar konusunda bir tavsiye veremem. Şimdiye kadar nasıl haberiniz olmadı? Hastaneye gitmediniz mi bu süreçte?

İlkte bende inanamamıştım ama devletin insanlara genel sağlık sigortası yani kısaltmasıyla GSS borcu dayattığına dair bilgiler gördüm. İnternetten araştırınca böyle bir şeyin olduğuna ve kesinlikle zorunlu olduğuna 170'i arayarak öğrendim. Bakın ve burada yorumlarda GSS prim borcuyla ilgili toplu bir soru cevap ortamı oluşturalım. Çünkü birçok genç bu konumla bu yasadan haberdar olacak.
12. yılı doluyor bu uygulamanın, Türkiye'de yaşayıp da 2012'den beri bundan nasıl haberiniz olmuyor?

@Crucible Knight, hastaneye 1 kere bile gitmiş olsa haberi olurdu. Benimde anlamadığım konu bu.

Hastaneye gitmese bile sürekli GSS borçlarıyla ilgili sözlüklerde, forumlarda ve haberlerde bir şeyler çıkıyor. Tecrit hayatı yaşıyor olmak lazım. :D
Sizi anlıyorum haklılık payınız tabiki var ama bu dalga geçilecek bir durum değil. Ben 25 yaşındayım ilk defa öğrendim, hastaneye giden biri değilim. Hizmetini almadığım şeyin borcu çok saçma kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. Bir yerde görse bile inanmak istemez.

Ayrıca birçok genç var bundan habersiz. Ben insanlara yardımcı olmak istedim.

Şimdiye kadar nasıl haberiniz olmadı? Hastaneye gitmediniz mi bu süreçte?
Yok hocam hastanelik bir işim olmadı. Öyle ya da böyle insan bunu öğreniyor ama anlık bir bildiri asla olmuyor o borçlar faize binince öğreniyorsun ya da haciz gelince. Ya da sık sık her detayda hastaneye giden biri illa ki borcu çıktığı için hizmet alamadığında bilgilendiriliyor.

Son düzenleme:
@basimAC, 18 yaşını doldurduğunda SGK ile işinizin olduğunu bildirmelerine gerek yok, her yerde zaten yazıyor.

12. yılı doluyor bu uygulamanın, Türkiye'de yaşayıp da 2012'den beri bundan nasıl haberiniz olmuyor?
Hastaneye gidince gss borcunuz var demiyor ki. Ben sigortasız gidip veznede ücretimi ödeyip hizmet alıyorum, hiçbir veznedar böyle bir şeyden bahsetmiyor.
Ben ilk vezne ödememde sigortam bitmiş diye edevletten kontrol ederken rastladım.
Veznede ve sigortasız ilaç alımında zaten ücret ödüyoruz. Bir de gss borcu saçmalığı var, zaten ödeme yapmışken kimse böyle bir ödemenin daha olabileceğini düşünmez. resmen saçmalık

Sizi anlıyorum haklılık payınız tabiki var ama bu dalga geçilecek bir durum değil. Ben 25 yaşındayım ilk defa öğrendim, hastaneye giden biri değilim. Hizmetini almadığım şeyin borcu çok saçma kimsenin aklına böyle bir şey gelmez. Bir yerde görse bile inanmak istemez.

Ayrıca birçok genç var bundan habersiz. Ben insanlara yardımcı olmak istedim.

Yok hocam hastanelik bir işim olmadı. Öyle ya da böyle insan bunu öğreniyor ama anlık bir bildiri asla olmuyor o borçlar faize binince öğreniyorsun ya da haciz gelince. Ya da sık sık her detayda hastaneye giden biri illa ki borcu çıktığı için hizmet alamadığında bilgilendiriliyor.
son durumunuz nedir, borcu ödediniz mi?
bana da bugün tebligat geldi. gecikme zammı ve gecikme cezası alırsın demiş. gecikme cezası haciz mi oluyor acaba?
bir sürü ödemeyen kişi var, haciz kağıdı gelmesine rağmen ödemeyip problem yaşamayan var. ödemesem olur mu acaba

zaten ödeme yapmışken kimse böyle bir ödemenin daha olabileceğini düşünmez. resmen saçmalık

son durumunuz nedir, borcu ödediniz mi?
bana da bugün tebligat geldi. gecikme zammı ve gecikme cezası alırsın demiş. gecikme cezası haciz mi oluyor acaba?
bir sürü ödemeyen kişi var, haciz kağıdı gelmesine rağmen ödemeyip problem yaşamayan var. ödemesem olur mu acaba
Evet saçmalık.
Ne kadar bir ücret gss prim borcunuz var? Bunu da belirtmeliyidiniz. Tebligat geldiyse gecikmekten çok birikmiş artık. Detaylıca ne kadar birikmiş yazın buraya. Yaşınız kaçtır vesayre.

Valla ben bu gss prim hakkında sgk ile çok görüştüm. Ben şahsen ödüyorum, param hizmet almadığım saçma sapan bir yere gidiyor ama ödüyorum. Ömrü hayatımda bir devletin gss prim adı altında borç çıkartacağına hiç ihtimal vermezdim. Has Türk evlayım TC vatandaşıyım. Gerçekten çok üzücü, her ay 800tl yazık günah. Ödemezsen kar topu gibi döne döne faiz biniyor büyüyor.

Evet saçmalık.
Ne kadar bir ücret gss prim borcunuz var? Bunu da belirtmeliyidiniz. Tebligat geldiyse gecikmekten çok birikmiş artık. Detaylıca ne kadar birikmiş yazın buraya. Yaşınız kaçtır vesayre.

Valla ben bu gss prim hakkında sgk ile çok görüştüm. Ben şahsen ödüyorum, param hizmet almadığım saçma sapan bir yere gidiyor ama ödüyorum. Ömrü hayatımda bir devletin gss prim adı altında borç çıkartacağına hiç ihtimal vermezdim. Has Türk evlayım TC vatandaşıyım. Gerçekten çok üzücü, her ay 800tl yazık günah. Ödemezsen kar topu gibi döne döne faiz biniyor büyüyor.
12 bin birikmiş, yaş 21. Tebligatta ay sonuna kadar ödeyin yazıyor, aksi takdirde gecikme zammı ve cezası diyor. Ben ödemeyemeyecegim. Tebligat alıp da 1.5 yıldir ödemeyen bile var. Haciz tebligat falan hep korkutma. Daha bir problem yaşayana rastlamadım. Ekonomi kötü diye her yerden para koparma peşindeler, belki de problem yaşarız artık bilemiyorum ama ben ödemeyemeyecegim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı