18 yaş altı döviz bozabilir mi?

EmreBey123

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 15 yaşındayım babamla birlikte ileride kullanmam gerekir diye aldığım döviz var, yaklaşık 900 euro. Kendime PC almak için kullanacağım. Babam çoğunlukla mesailere kaldığından babamla birlikte bozdurmaya gidemiyorum. Dövizcide bozdururken sorun yaşar mıyım yaşımdan dolayı veya bozacağım miktardan dolayı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar 15 yaşındayım babamla birlikte ileride kullanmam gerekir diye aldığım döviz var, yaklaşık 900 euro. Kendime PC almak için kullanacağım. Babam çoğunlukla mesailere kaldığından babamla birlikte bozdurmaya gidemiyorum. Dövizcide bozdururken sorun yaşar mıyım yaşımdan dolayı veya bozacağım miktardan dolayı?

Miktardan dolayı sıkıntı çıkabilir babanızla bozmaya gidin.

900 Euro olduğu için kimse o parayı senden almaz. Babanla veya annenle gitmen gerekebilir. Yaşına kimse bakmaz bende 18 yaş altı olmama rağmen 20-30 euro gibi paraları bozdurabildim. 900 euro çok yüksek miktar, yüksek ihtimalle kabul etmezler.

9. sınıf iken okul üniforması ile gidip öğle arası 200 dolar bozdurmuştum, ancak miktarın çok olmasından dolayı belki de kabul etmeyebilirler.

9. sınıf iken okul üniforması ile gidip öğle arası 200 dolar bozdurmuştum, ancak miktarın çok olmasından dolayı belki de kabul etmeyebilirler.
100 Dolar üstünde T.C kimlik numarası isteniyor ve işlem kayıt altına alınıyor. 100 Dolar üstü döviz bozdurmak istediğiniz taktide 18 yaşından büyük olmanız lazım.

31663 sayılı Resmi Gazete'de "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ
2021-32/64 Sayılı Tebliğin;

• 3 üncü maddesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığına Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğde işlem limitlerini belirleme yetkisi verilmiş, (18 Kasım 2021 tarihli ve 31663 sayılı 1. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile bu ibare "kimlik ibrazına yönelik işlem limitlerini belirlemeye" olarak değiştirilmiştir.)
  • 2 nci maddesi ile döviz bürolarının T.C. Kimlik Numarası temin ettikleri işlemlere, “100 ABD Doları ve/veya karşılığı Türk Lirası tutarını aşan işlemler” sınırı getirilmiştir.

Bu durumda 200 dolar bozdurduğunuz dövizci/kuyumcu suç işlemiş durumda. Ya da siz 200 dolar bozdurdum sanıyorsunuz.

100 dolar üstünde T.C kimlik numarası isteniyor ve işlem kayıt altına alınıyor. 100 dolar üstü döviz bozdurmak istediğiniz taktide 18 yaşından büyük olmanız lazım.

31663 sayılı Resmi Gazete'de "Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğ.
2021-32/64 sayılı tebliğin;

• 3 üncü maddesi ile hazine ve maliye bakanlığına Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğde işlem limitlerini belirleme yetkisi verilmiş, (18 Kasım 2021 tarihli ve 31663 sayılı 1. mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile bu ibare "kimlik ibrazına yönelik işlem limitlerini belirlemeye" olarak değiştirilmiştir.)
  • 2 nci maddesi ile döviz bürolarının T.C. Kimlik numarası temin ettikleri işlemlere, “100 ABD doları ve/veya karşılığı Türk lirası tutarını aşan işlemler” sınırı getirilmiştir.

Bu durumda 200 dolar bozdurduğunuz dövizci/kuyumcu suç işlemiş durumda. Ya da siz 200 dolar bozdurdum sanıyorsunuz.

Kanka herkes maalesef uymuyor o adam para kazanmak için arkadaşa çaldın demiyorum bu arada bir çocuk çalsa ya da yerden bulsa o parayı hemen bozacak küçük bir çocuk 200 doları nasıl bulur? Bunu düşünmüyor çünkü para kazanmak istiyor ya da iddia bayileri 18 yaşından küçük kişilere izin veren bayiler var ne için oynatıyor para kazanmak için.

Kanka herkes maalesef uymuyor o adam para kazanmak için arkadaşa çaldın demiyorum bu arada bir çocuk çalsa ya da yerden bulsa o parayı hemen bozacak küçük bir çocuk 200 doları nasıl bulur? Bunu düşünmüyor çünkü para kazanmak istiyor ya da iddia bayileri 18 yaşından küçük kişilere izin veren bayiler var ne için oynatıyor para kazanmak için.
Onu bende biliyorum dostum para kazanmak için neler dönüyor bu durumda işletme suç işlemiş durumda oluyor. Arkadaşlar geçen sene 6700Tl lik kupon tutturdu fakat parayı alamadı bayii kupona çökmüş. :D 3 kişi hepsi 16-17 yaşlarındaydı bayii kuponu alıp dışarı çıkartmış hepsini. 😂 Kuyumcu tabi böyle bir şey yapamaz fakat parayı bozup kendi işine bakar.

İstanbulda yaşadığını varsayarak konuşuyorum.Laleli merter gibi turistik yerlerde bence rahatlıkla bozabilirsin yinede garanti altına almak adına parça parça bozarsın.Ekstradan böyle yerlerde kur daha yüksek oluyor.

İstanbul'da yaşadığını varsayarak konuşuyorum. Laleli merter gibi turistik yerlerde bence rahatlıkla bozabilirsin yine de garanti altına almak adına parça parça bozarsın. Ekstradan böyle yerlerde kur daha yüksek oluyor.

Bende öyle yapmayı düşünüyorum ama kaçar kaçar bozcam bilmiyorum benim çevremde fazla dövizcide yok eğer küçük küçük bozarsam bayağı yere gitmem gerek ve burada çok fazla yer olmaıdğından uzak dövizcilere gitmem gerekecek fazla fazla olursa bu sefer sen git velinle gel derler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı