18 yaş altı hangi kart alınmalı?

İş Bankası ilk imzam veya Akbank hangisi daha iyidir?
Akbank kullandım ve yeteri kadar memnun kaldım. Para transferi, yatırım işlemleri yaptım. Ama ciddi bir sıkıntısı var. Müşteri temsilcisinden işlem yapamıyorsunuz. Kimlik doğrulama yapamadığı için mecburen her işlemde veliniz ile beraber şubeye gitmeniz gerekiyor. Velinin akbankı olsa bile şubeye gitmek şart. Mesela şifre bloke ettiğiniz zaman bile şubeye gidiyorsunuz. Onun dışında çok sıkıntısı yok. Kampanya olarak da güzel kampanya veriyor. Hatta ben 2 aydır doğru düzgün kullanmadığım için sadece Juzdan uygulasına girdiğim için 75 TL değerinde chip para verecek.

Akbank kullandım ve yeteri kadar memnun kaldım. Para transferi, yatırım işlemleri yaptım. Ama ciddi bir sıkıntısı var. Müşteri temsilcisinden işlem yapamıyorsunuz. Kimlik doğrulama yapamadığı için mecburen her işlemde veliniz ile beraber şubeye gitmeniz gerekiyor. Velinin Akbank'ı olsa bile şubeye gitmek şart. Mesela şifre bloke ettiğiniz zaman bile şubeye gidiyorsunuz. Onun dışında çok sıkıntısı yok. Kampanya olarak da güzel kampanya veriyor. Hatta ben 2 aydır doğru düzgün kullanmadığım için sadece Juzdan uygulasına girdiğim için 75 TL değerinde chip para verecek.

18 yaş altı iseniz bankadan bireysel işlem yapamıyorsunuz maalesef.

18 yaş altı hesaplarda yaptığım gözlemler sonucunda:

Garanti Bankası
+ Tanımsız alıcıya EFT/Havale sınırı uygulamıyor.
+ QR ile ödeme özelliklerinde sınırlama bulunmuyor.
- Bazı şubeleri bankamatik kartı bile vermeyebiliyor. Ancak uygulamadan başvurabilirsiniz.
- Destek hizmeti yavaş çalışıyor. (gözlemlediğim kadarıyla)

İş Bankası
+ İlk imza kartınızı direkt veriyorlar.
+ 18 yaş altı için net bir prosedürleri var, şubeden şubeye değişkenlik yok.
+ Yatırım hesabı açılabiliyor ancak al/sat işlemleri hakkında fikrim yok.
- Tanımsız alıcıya EFT/Havale gönderemiyorsunuz.
- QR ile ödeme yapamıyorsunuz.

Akbank
+ Tanımsız alıcıya EFT/Havale sınırı uygulamıyor.
+ QR ile ödeme özelliklerinde sınırlama bulunmuyor.
+ Kart başvuruları hızlı sonuçlanıyor.
+ Birçok işlemi yapabiliyorsunuz. Pek fazla sınırlama yok.
- Şubeden şubeye farklılıklar fazla. Bazı şube mobil bankacılık açmayabiliyor (bilgi yetersizliğinden, aslında açılıyor)
- Mobil uygulaması her ne kadar kolay olsa da bazı hatalar barındırıyor (aktivasyon sorunu, doğrulama sorunu)
- Kendi telefon numaranızı ve e-posta adresinizi kaydettirmezseniz veli bilgilerini kullanıyorlar. Karışıklık meydana gelebiliyor.

Tavsiyem Garanti Bankası ile Akbank üzerinden hesap açtırmanız. Ancak daha basit ve kararlı prosedürlerle karşılaşmak istiyorsanız iş bankasını da tercih edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı