18 yaş altı iş tavsiyesi

KompetaN

Hectopat
Daha fazla  
Selâmunaleyküm, hayırlı akşamlar. Ben 17 yaşındayım, iş arıyorum evden sürekli ama bulamıyorum. Yâni yakınımda bir seçenek var o da çorbacıda bir garson olmak. Ayrıca kalp rahatsızlığım var, çabuk yoruluyorum. Yâni gönül ister ki böyle araç sürmeli, şoförlük yapmalık bir iş olsa bana uygun şekilde ama sanırım o iş yaş. Eğer çorbacıda garsonluk yaparsam ne kadar maaş alırım? Asgari ücretin altında veremezler değil mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim, tavsiye verir misiniz?

Selâmunaleyküm, hayırlı akşamlar. Ben 17 yaşındayım, iş arıyorum evden sürekli ama bulamıyorum. Yâni yakınımda bir seçenek var o da çorbacıda bir garson olmak. Ayrıca kalp rahatsızlığım var, çabuk yoruluyorum. Yâni gönül ister ki böyle araç sürmeli, şoförlük yapmalık bir iş olsa bana uygun şekilde ama sanırım o iş yaş. Eğer çorbacıda garsonluk yaparsam ne kadar maaş alırım? Asgari ücretin altında veremezler değil mi? Bana yardımcı olursanız sevinirim, tavsiye verir misiniz?

2-3 garson arkadaşım var günlük 1000-1500 arası alıyorlar ama çalışma saatleri fazla diye biliyorum kolay veya zordur orasını bilemem şoförlük falan da öyle gördündüğü gibi kolay bir iş değildir yani iş öğrenme derdiniz falan yoksa garsonculuk olabilir ama araştırın bence parası iyi olan yere girin.

2-3 garson arkadaşım var günlük 1000-1500 arası alıyorlar ama çalışma saatleri fazla diye biliyorum kolay veya zordur orasını bilemem şoförlük falan da öyle gördündüğü gibi kolay bir iş değildir yani iş öğrenme derdiniz falan yoksa garsonculuk olabilir ama araştırın bence parası iyi olan yere girin.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Günlük 1000-1500 ise Aylık ne kadar oluyor asgari ücret eder mi ? Benim derdim onun altında almamak. Aileme de destek olurum hem böylelikle. ŞahinBey iyi maaş verir mi acabâ ? Burada çok yakınımda var Kartal'da.

Ayrıca;
1- Ehliyet yok,
2- Kuryelik vb. tehlikeli işler,
3- Yaş sınırı.
Bunlar hep engel bana.

Son düzenleme:
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Günlük 1000-1500 ise aylık ne kadar oluyor asgari ücret eder mi? Benim derdim onun altında almamak. Aileme de destek olurum hem böylelikle. Şahinbey iyi maaş verir mi acabâ? Burada çok yakınımda var Kartal'da.

Ayrıca;
1- ehliyet yok,
2- kuryelik vb. tehlikeli işler,
3- yaş sınırı.
Bunlar hep engel bana.

Dükkana bağlı en düşük 800 alsanız aylık 24 bin TL yapar yaşınıza göre gayet iyi bir ücret bence Gine'de siz bir sorun maaşları ama ilk önce çalışma saatlerini falan öğrenin ne zaman izin kullanacağınızı falan genelde hafta içi 1 gün izin yapma hakkınız var ama tabii her dükkana göre değişiklik olabilir gidin konuşun bence.

Dükkana bağlı en düşük 800 alsanız aylık 24 bin TL yapar yaşınıza göre gayet iyi bir ücret bence Gine'de siz bir sorun maaşları ama ilk önce çalışma saatlerini falan öğrenin ne zaman izin kullanacağınızı falan genelde hafta içi 1 gün izin yapma hakkınız var ama tabii her dükkana göre değişiklik olabilir gidin konuşun bence.
ŞahinBey çorbacısını biliyor musunuz hocam ? Sizce iyi maaş var mıdır ? Akşam 7'ye kadar çalışıyorlar diye biliyorum. Bir akrabam oraya gidiyor ara ara tanıyorlar onu o bi soracak yakın zamanda İnşallah.

Mesela bir ara kardeşim pizza diye tutturmuştu ayıptır söylemesi sipariş verdim onun için kapıyı açtığımda benim eski okulumdaki sınıftan çocuk çıktı karşıma kurye olarak çok şaşırmıştım. 16-17 yaşındaydı o zaman diye hatırlıyorum. Bu nasıl oluyor ? Tehlikeli midir mesela kuryelik hocam bilgi verirseniz sevinirim az çok.

Şahinbey çorbacısını biliyor musunuz hocam? Sizce iyi maaş var mıdır? Akşam 7'ye kadar çalışıyorlar diye biliyorum. Bir akrabam oraya gidiyor ara ara tanıyorlar onu o bir soracak yakın zamanda inşallah.

Mesela bir ara kardeşim pizza diye tutturmuştu ayıptır söylemesi sipariş verdim onun için kapıyı açtığımda benim eski okulumdaki sınıftan çocuk çıktı karşıma kurye olarak çok şaşırmıştım. 16-17 yaşındaydı o zaman diye hatırlıyorum. Bu nasıl oluyor? Tehlikeli midir mesela kuryelik hocam bilgi verirseniz sevinirim az çok.

Dükkanı bilmiyorum ama bir şartlarını öğrenin eğer iyiyse gidin bence pizza olayı da muhtemelen çalıştığı dükkan normal sokak arası esnaf dükkanıdır öyle büyük resmi yerler değildir motor ehliyeti varsa girer ama normalde yasak yani 18 yaş altı kuryecilik falan yapılamaz diye biliyorum.

Dükkanı bilmiyorum ama bir şartlarını öğrenin eğer iyiyse gidin bence pizza olayı da muhtemelen çalıştığı dükkan normal sokak arası esnaf dükkanıdır öyle büyük resmi yerler değildir motor ehliyeti varsa girer ama normalde yasak yani 18 yaş altı kuryecilik falan yapılamaz diye biliyorum.
Doğrudur hocam, kusura bakmayın yeni yanıt verebildim

Dükkanı bilmiyorum ama bir şartlarını öğrenin eğer iyiyse gidin bence pizza olayı da muhtemelen çalıştığı dükkan normal sokak arası esnaf dükkanıdır öyle büyük resmi yerler değildir motor ehliyeti varsa girer ama normalde yasak yani 18 yaş altı kuryecilik falan yapılamaz diye bibiliyorum.
Ayrıca dün birkaç yer'e uğradım iş için ve başta olmaz demişti ama tek başıma peynircibaba vardı oralarda oraya girip sordum bugün için arayacaklar ve müdür gibi yetkili bir abiyle görüşeceğim yâni bir nevi is görüşmesi. 17 yaş ve üzerini kabul ediyorlarmış bende 17 yaşındayım zaten demiştim bunu. Çalışma saatleri internette gördüğüm kadarıyla sabah 08:00, akşam 22:00. Maaş vs. bilmiyorum dün ayaküstü konuşuldu oradaki abi ile, bakalım yarın beni arayacak öğlene doğru herhalde gel diye. Hocam ne düşünüyorsunuz, bir yorumunuz var mıdır ?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı