- Makaleler
- 1
Benim bildigim 18 yas altinin sadece ameliyatlar icin aile izni gerekiyor. Siradan muayeneler ve tedaviler icin veli sikintisi cikartmiyordu eskiden hastaneler.

Gördüğün, karşılaştığın farklı olabilir ancak bu doğrusunun o olduğunu göstermez.18 yaş altı bireyi (hayati durumlar haricinde) veli izni olmadan bırak tıbbi işlem yapmayı muayene etmek dahi suçtur, çocuk istismarına girer.Yanlış bilgilendirme insanları17 yaşımdayken Hacettepe'de çocuk Hematoloji'de itp tedavisi gördüm, kontrollere tek başıma gidiyordum. Hatta bunun haricinde de defalarca diş tedavisi vs için sürekli tek başıma gittim bir sorunla da karşılaşmadım. Tıbbi ve riskli bir müdahale gerekmedikçe veli şartı istenmez, tıbbi müdahalenin aciliyeti var ise yine veli şartı aranmaz. 18 yaş altındaki birey zihinsel bir algı sorunu yaşamıyor ise genel olarak velisi olmadan gidebilir.
Doğrusunu resmi bir delil ile sunarsan memnun olurum.Yanlış bilgilendirme insanları
Basit görülen bir boğaz muayenesi ya da pansuman dahi tıbbi işlem dahilindedir.18 yaş altı bireyler kanuni olarak velisine bağlıdır, ondan habersiz olarak kendi kararı ile bir işlemi/tedaviyi kabul etme inisiyatifi yoktur (istisnai haller belirtilmiş).Doğrusunu resmi bir delil ile sunarsan memnun olurum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.