18 yaş altı vergi nasıl işler?

• Konuyu başlatan Henzy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 410

Henzy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus RTX 3060 TI Dual OC DUAL-RTX3060TI
AMD Ryzen 5 5600X
Asus PRIME B450M-K II
Cooler Master MasterLiquid ML120L V2
XPG Gammix D35 8GB x2
Asus ASUS TUF 24.5″ VG258QM 280Hz 0.5Ms
Asus TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 1 MS 165 Hz
Bir Minecraft sunucusu açıyorum; sunucu hazır, web sitesi tamam, ancak özel üyelikleri nasıl satacağım konusunda takıldım. Sanal POS için PayTR'ye başvuru yapmam gerekiyor, ama vergi levham yok. Bu durumda ne yapabilirim, nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergi levhan olması için şirketinin olması lazım. Yani şahıs şirketi açmalısın. 18 yaşından küçük olduğun için Noter onaylı izin belgesi (muvafakatname) yani ailenden alacağın izin belgesi ile şirket açabilirsin.

Şirket açmak için bir muhasebeci ile anlaşmalısın. Muhasbeciye gerekli evrakları (kimlik vb.) Temin etmen durumunda ortlama 5.000TL maliyetle basit bir şekilde şirket açabilirsin.

Vergi levhan olması için şirketinin olması lazım. Yani şahıs şirketi açmalısın. 18 yaşından küçük olduğun için noter onaylı izin belgesi (muvafakatname) yani ailenden alacağın izin belgesi ile şirket açabilirsin.

Şirket açmak için bir muhasebeci ile anlaşmalısın. Muhasbeciye gerekli evrakları temin etmen durumunda ortlama 5.000TL maliyetle basit bir şekilde şirket açabilirsin.

Ama hocam bir tanıdığımada sordum bu Minecraft sunucu işlerinden anlayan muhasebecide bulmak zormuş.

Ama hocam bir tanıdığımada sordum bu Minecraft sunucu işlerinden anlayan muhasebecide bulmak zormuş.

Muhasebecinin senin işinle alaksı yok. O sadece sana şirket açacak. Sen istediğini yapabilirsin. Muhasebeciye yaptığın işin faturasını falan atacaksın o hallediyor. Eğer muhasebeci arıyorsan tanıdık birilerini bul. Uygun fiyata anlaşabilirsin.

Önce bi sunucuyu aç. Bu sonranın işi. Başta bunları düşünürsen hiç başlamayabilirsin başlamana engel olabilir. Baktın sunucu belli bir seviyeye ye geldi belli bir kitlesi oluştu o zaman bakarsın bu konulara.

Muhasebeciyim konu ile alakalı soruların varsa yanıtlayabilirim

Yaşınız tam olarak kaç hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı