18 yaş altı yurt dışından alışveriş yapabilir mi?

508510

Decapat
Selamünaleyküm dostlar, yurt dışından lego parçası almak istiyorum 2 farklı siteden, Papara ile alınabilir mi bir de sıkıntı çıkar mı?

Vergi no gibi bir şey diyordu yani T.C. No falan mı istiyor? Sıkıntı çıkmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yapamazsın. En güveniliri aile bireylerden yardım alman. Pasaportu olan bir aile üyen varsa gümrükte sıkıntı çekmeden de alırsın eşyanı. Arkadaşlarım benden yardım alıyor bir şey satın almak istediklerinde. Haricen amazon gibi sitelerden satın alım yaparsan bir sorun söz konusu olmuyor. Bir başka konu ise yurt dışı alışverişte TL, USD'ye döndüğünden banka hesaplarını %85 reddediyorlar. Kur farkı yüzünden kredi kartı tavsiye ediliyor.

Hangi siteden yapacağına göre değişiyor. AliExpress'den yapacaksan T.C. no isteniyor.

Minifigs. Me bir de brickowl.

Hangi siteden yapacağına göre değişiyor. AliExpress'den yapacaksan T.C. No isteniyor.

Brickowl'daki parçalar Hollanda ve Almanya'dan geliyor o daha sıkıntı 2 farklı ülkeden olması.

Hangi siteden yapacağına göre değişiyor. AliExpress'den yapacaksan T.C. No isteniyor.

Diğer sitede sterlin üzerinden alıyor İngiltere'den geliyor olabilir. Bir de pasaport hakkında pek bilgim yok.

Hayır yapamazsın. En güveniliri aile bireylerden yardım alman. Pasaportu olan bir aile üyen varsa gümrükte sıkıntı çekmeden de alırsın eşyanı. Arkadaşlarım benden yardım alıyor bir şey satın almak istediklerinde. Haricen Amazon gibi sitelerden satın alım yaparsan bir sorun söz konusu olmuyor. Bir başka konu ise yurt dışı alışverişte TL, USD'ye döndüğünden banka hesaplarını %85 reddediyorlar. Kur farkı yüzünden kredi kartı tavsiye ediliyor.

Ustam daha detaylı yardım edebilir misin?

Son düzenleme:
Minifigs. Me bir de brickowl.

Brickowl'daki parçalar Hollanda ve Almanya'dan geliyor o daha sıkıntı 2 farklı ülkeden olması.

Diğer sitede sterlin üzerinden alıyor İngiltere'den geliyor olabilir. Bir de pasaport hakkında pek bilgim yok.

Ustam daha detaylı yardım edebilir misin?
Kısa öz diyeyim sana. Alışverişi kredi kartınla yap ki kur farkı yüzünden kartın reddedilmesin. +18 Bir büyüğün kartından faydalan. (Ziraat, QNB vb.) Banka değil bak kredi kart.

Kısa öz diyeyim sana. Alışverişi kredi kartınla yap ki kur farkı yüzünden kartın reddedilmesin. +18 bir büyüğün kartından faydalan. (ziraat, QNB vb.) Banka değil bak kredi kart.

Tamamdır, bazı mağazalar PayPal istiyor illa yani site içinde parça satan mağazalar, o durum sinir ediyor bu adamlar TR'de PayPal olduğunu bilmiyor sanırım. Bir de bazı parçalar farklı ülkelerden geliyor dediğim gibi sıkıntı çıkar mı o konuda?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı