18 yaş altı yurtdışına tek başına çıkabilir mi?

Öyledir zaten hocam da ben zaten ona karşı olarak bir şey yazmadım ki? Süreç hepsinde aynı. Tur ile gittikten sonra ister tek ülke gezsin ister 10, vize vs. işleri turlar hallediyor genellikle.

Yanlış anladınız turdan kastı balkan ülkelerini gezmek olabilir çünkü turla gidecek olsa tur rehberine sorardı diye düşünüyorum.

Yanlış anladınız turdan kastı balkan ülkelerini gezmek olabilir çünkü turla gidecek olsa tur rehberine sorardı diye düşünüyorum.
Bahsettiğim bir tura katılmak.

Hocam o anlamda demiş olsa katılmak istiyorum yazmazdı sanırım. Katılmak dediğine göre toplu olan turlardan bahsediyor diye anladım.

Hocam şimdi en kısa şekilde özetleyeyim sana kendi deneyimimi. İlk başta her şeyin başı dediğin gibi muvafakatname, bu kağıdı almak çok basit. Ailen ile birlikte notere gidiyorsun, yurtdışı gezisine katılmak istediğinden dolayı çıkartmak istediğini belirtiyorsun o kadar. Ben 2024 Haziran'da 500TL ödemiştim notere bu kağıt için şimdi kaç TL'dir bilmiyorum.

Ondan sonrası ise benim deneyimim seninki ile biraz farklı. Sen turla gitmeyi planladığın için vize alma, yurtdışında konaklama vb. şeyler ile uğraşmazsın onları her şeyi tur halleder. Benim kendi deneyimim olarak diyebileceğim şey, ben tur ile gitmedim normal şekilde o ülkenin vizesini alarak gittim (Bulgaristan'a). Ve vize alırken en önemli şey 18 yaş altı için, otel rezervasyonuydu. 18 altı olduğun için başta çoğu otel kabul etmiyor ama aralarında muvafakatname olunca kabul edenler illa çıkıyor ama dediğim gibi sen tur ile gideceğin için bunları düşünmene pek gerek yok. Aklıma gelenler bunlar açıkçası, daha fazla anlatabileceklerim de vardı deneyimimden ancak sen tur ile gideceğin için işin çoğu zahmetli kısımlarından kurtuluyorsun :D Ondan dolayı muvafaktnameyi aldıktan sonra sana pek bir iş kalmıyor. Yazarken benim unuttuğum kısımlarda olabilir, ekstra merak ettiğini sorabilirsin.
Açıkçası kararsızım eğer kendim ayarlarsam bu otel uçak ve ülke işini daha uyguna gelir mi turlara göre? Ayrıca kendim ayarlarsam 1 ülkeye giderim muhtemelen sadece o da Bulgaristan olur gibime geliyor. Bulgaristana gitmek istediğimde Schengene başvurmam mı gerekiyor, katıldılar Schengene diye biliyorum.

Açıkçası kararsızım eğer kendim ayarlarsam bu otel uçak ve ülke işini daha uyguna gelir mi turlara göre? Ayrıca kendim ayarlarsam 1 ülkeye giderim muhtemelen sadece o da Bulgaristan olur gibime geliyor. Bulgaristana gitmek istediğimde schengene başvurmam mı gerekiyor, katıldılar schengene diye biliyorum.

Bence tur ile gidin ne kadar yer gezerseniz o kadar iyidir.

Ayrıca iskandinav ülkelerini de tavsiye ederim gezmek için kışı seviyorsanız aşık olursunuz.

Açıkçası kararsızım eğer kendim ayarlarsam bu otel uçak ve ülke işini daha uyguna gelir mi turlara göre? Ayrıca kendim ayarlarsam 1 ülkeye giderim muhtemelen sadece o da Bulgaristan olur gibime geliyor. Bulgaristana gitmek istediğimde Schengene başvurmam mı gerekiyor, katıldılar Schengene diye biliyorum.
Evet Bulgaristan artık AB'ye tam üye, Bulgaristan vizesi almak için Schengen almanız lazım kısaca. Benim gittiğim dönemde Schengen değil hala kendi vizeleri ile gidiliyordu ondan solayı hem red ihtimali daha düşüktü hem de ücretler daha makuldü hocam ama artık Schengen'de oldukları için tur ile gitmek %80 %90 daha uyguna gelir. Ve açık konuşayım Bulgaristan öyle ahım şahım güzel değil, ben orada yaşayan kız arkadaşım var onunla buluşma sebebi ile gittim. Yoksa gerçekten %100 gezip görülmesi gereken bir ülke değil bence. Schengen alabildikten sonra çok çok daha iyi Balkan ülkeleri tercih edilebilir. Yani kısaca benim diyeceğim böyle bir durumda kesinlikle turları tercih edin ekonomik olarak.

yok hocam birlikte kimse umursamıyormuş
Hocam illa vardır farklı bir durumu. Vize istemeyen bir ülkeye falan gitmiş olabilir belki, illa bir detay vardır. Yoksa 18 yaşında olmadan tek başına muvafakatname de yoksa yurtdışına çıkmak imkansız, acentede ve konsoloslukta çalışan tanıdıklarım var ondan dolayı eminim, zamanında çok çok fazla kez araştırdım bunları :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı