Hocam şimdi en kısa şekilde özetleyeyim sana kendi deneyimimi. İlk başta her şeyin başı dediğin gibi muvafakatname, bu kağıdı almak çok basit. Ailen ile birlikte notere gidiyorsun, yurtdışı gezisine katılmak istediğinden dolayı çıkartmak istediğini belirtiyorsun o kadar. Ben 2024 Haziran'da 500TL ödemiştim notere bu kağıt için şimdi kaç TL'dir bilmiyorum.
Ondan sonrası ise benim deneyimim seninki ile biraz farklı. Sen turla gitmeyi planladığın için vize alma, yurtdışında konaklama vb. şeyler ile uğraşmazsın onları her şeyi tur halleder. Benim kendi deneyimim olarak diyebileceğim şey, ben tur ile gitmedim normal şekilde o ülkenin vizesini alarak gittim (Bulgaristan'a). Ve vize alırken en önemli şey 18 yaş altı için, otel rezervasyonuydu. 18 altı olduğun için başta çoğu otel kabul etmiyor ama aralarında muvafakatname olunca kabul edenler illa çıkıyor ama dediğim gibi sen tur ile gideceğin için bunları düşünmene pek gerek yok. Aklıma gelenler bunlar açıkçası, daha fazla anlatabileceklerim de vardı deneyimimden ancak sen tur ile gideceğin için işin çoğu zahmetli kısımlarından kurtuluyorsun

Ondan dolayı muvafaktnameyi aldıktan sonra sana pek bir iş kalmıyor. Yazarken benim unuttuğum kısımlarda olabilir, ekstra merak ettiğini sorabilirsin.