18 yaşına girince tek başımıza yurt dışında yaşayabilir miyiz?

Ardaaa3

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, benim 18 yaşıma girmeme 6 ay kaldı ve yurt dışına kalıcı olarak tek başıma taşınmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Araştırma yaptığım halde kafam hala karışık. Gidebilir miyim? Tüm ayrıntılarıyla bilen biri anlatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle merhaba, benim 18 yaşıma girmeme 6 ay kaldı ve yurt dışına kalıcı olarak tek başıma taşınmak istiyorum. Bunun için ne yapmam gerekiyor? Araştırma yaptığım halde kafam hala karışık. Gidebilir miyim? Tüm ayrıntılarıyla bilen biri anlatabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam bazı kişiler olumsuz yorum atabilir veya Türkiye'de yaşarken sana "ne yapacaksın yurt dışını veya Amerika bizi kıskanıyor" gibi cümleler kurarsa sakın onları dinleme. Hedefin belli olsun bir ülke seçmeni tavsiye ederim kültürünü öğren. İnternetten veya sosyal medyada eğer arkadaş edinebilirsen o ülkenin hakkında sorular sor bilgi topla. Benim bildiğim kadarıyla Avrupa ülkelerinde vatandaşlık hakkı almanız için evlenmeniz gerekiyor diye biliyorum. Şahsen ben bile gitmek istiyorum insanın canını sıkacak çok kişiler var. Sen onları kafaya takma dediğim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite okuyacaksan ya burs alacaksın ya da eğitimin ücretsiz olduğu ülkelere bakacaksın. Bunun için C1 İngilizce ve gerekirse o ülkenin dilini bilmen lazım, atıyorum Almanca veya Fransızca. Bunun yanında orda yaşayabilmen için yine aşağı yukarı yıllık 10K euroya ihtiyacın var veya sena garantör olabilecek biri (bu almanya için diğer ülkeleri bilmiyorum). Ayrıca ülke hangi sınav türüyle kabul yapıyor bakman lazım. İngiltere, Hollanda, Belçika SAT AP ister ama burs almak zordur, Almanya'ya YKS denkliği yeter ama bu sefer YKS'ye çalışıp iyi skor alman lazım (en az 400 falan, denklik hesaplaması var tam hatırlamıyorum şimdi). Senin şu an yapman gereken gitmek istediğin ülkeye karar verip onun prosedürlerini öğrenmek, istediği sınavlara girmen ve istenilen dili öğrenmen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı