18 yaşında asgari ücrette çalışabilir miyim?

Triumphal

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 11 Ocak 2007 doğumluyum. Yarın reşit olacağım ve okula erken başlama zamanları ( detaylı hatırlamıyorum sadece anaokuluna gitmeden ilkokula gittiğimi biliyorum ) yüzünden son 5 aydır herhangi bir şey ile uğraşmıyorum. Yani lise bitti, üniversite planlarını da düşünmüyorum ve bu konuda fazla nasihatler aldım. Aile evindeyim, babam şükür ortalama kazanıyor. Fakat ben artık babama yük olmak istemiyorum son yarım senedir bu vardı aklımda. Fakat geçtiğimiz hafta rutin halinde ben şoka gidip geliyorum artık kasiyer abiyle yakınız falan sohbetim oldu. İşte durumu falan anlattım fakat o bana kasiyerliğe falan girişebilmem için askerlik belgesi bulundurmam gerektiğini falan anlattı. Ama şüpheci bir şekilde anlattı, oda zaten sen yine de bir araştır yanlışım da olabilir dedi. Bende buraya döküleyim dedim. Asgari ücrette herhangi bir iş yerine girebilmem için bu belge şart mı?

Marketlerde çalışabilirsin 18 yaşında isen askerlik ile bir alakası yok.
18 yaşında asgari ücreti eleman alan çoğu yer verir.

Maalesef dediğiniz şey genelde İstanbul'a yakın iller için geçerli. Doğu tarafında kadrolar nadiren değiştiği için askerlik şartı koşuyorlar, okumak için gittiğimde bizzat söylediler askerlik gerektiğini.

Maalesef dediğiniz şey genelde İstanbul'a yakın iller için geçerli. Doğu tarafında kadrolar nadiren değiştiği için askerlik şartı koşuyorlar, okumak için gittiğimde bizzat söylediler askerlik gerektiğini.
İstanbul'a yakın değilim. Amasya Merzifon'da yaşıyorum zaten kalabalık bir ilçede değil.

İstanbul'a yakın değilim. Amasya Merzifon'da yaşıyorum zaten kalabalık bir ilçede değil.

Bende tokatta girmeyi denemiştim A101'e. Kesin olarak askerlik şartı koşmuşlardı. Oralarda sigortalı olarak çalışmak biraz zor eğer tanıdık varsa belki sigortasız çalışabilirisinz ama önermem. Şahsen 18 ime girdikten 15 gün sonra bende şokta çalışıp sigorta girişimi yaptırmıştım. Mümkünse sigortalı bir yerde çalışın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı