18 yaşında biri yazın nerede çalışabilir?

Bana sorarsan sanayi.
Barista ya da garson olup bir ton değişik insanla uğraşmaktansa sanayi daha iyidir.
Ben öyle yerlee gelemem dersen de en iyisi internet kafedir.

Sanayi dediğin yer ölü ücretle çalışmaya başlayıp yavaş yavaş işi öğrenirsin. Arkadaş 3 ay para kazanmak maksadıyla çalışıp sonra üniversitesine gidecek. Ne sanayisi hocam?

Telefoncu bilgisayarcı ne kadar veriyor rastgele merak ettim? Bu arada kasiyer 18e giremediysen zor olur tak diye olmayacaksan çaycı yanında çırak telefoncuda bilgisayarcıda çalışabilirsin.

Öncelikle kendine şu soruyu sorman lazım;
Geçici iş mi arıyorsun, devamlı yapacağın iş mi?
Eğer üniversite okuyup çalışmak istiyorsan ve, okuyacağın bölümle ilgili meslek yapmak istiyorsan, cebine üç beş kuruş para girsin dersen,geçici olarak cafe tarzı mekanlarda garson olarak çalışabilirsin.
Ha diyorsan ki eğer, üniversiteyi diploma almak için okuyorum, okuyacağım mesleğide yapmayacağım diyorsan, sanayiye gir derim veya yapmak istediğin mesleği, çırak olarak başla.

Eğer üniversite okuyup çalışmak istiyorsan ve, okuyacağın bölümle ilgili meslek yapmak istiyorsan, cebine üç beş kuruş para girsin dersen, geçici olarak cafe tarzı mekanlarda garson olarak çalışabilirsin.
Ha diyorsan ki eğer, üniversiteyi diploma almak için okuyorum, okuyacağım mesleğide yapmayacağım diyorsan, sanayiye gir derim veya yapmak istediğin mesleği, çırak olarak başla.

Yapmak istediğim mesleği yapacağım kesinlikle.
Şehir dışına gitmeyi düşünüyorum bu yüzden yazıp cebime harçlık maksadıyla bir şeyler girsin istiyorum.

Eğer üniversite okuyup çalışmak istiyorsan ve, okuyacağın bölümle ilgili meslek yapmak istiyorsan, cebine üç beş kuruş para girsin dersen, geçici olarak cafe tarzı mekanlarda garson olarak çalışabilirsin.

Zaten yukarıda yazmış arkadaş üniversiteye gideceğini, 2 3 aylık iş aradığını.

Zaten yukarıda yazmış arkadaş üniversiteye gideceğini, 2 3 aylık iş aradığını.
Üniversiteyi ne için okuduğunu ve ne için çalışmak istediğini öğrenmek istedim.
Eğer cebine harçlık girsin, 2-3 ay ekonomik refahım olsun derse, garsonluk, kuryelik gibi meslekleri yapması,daha rahat olur.

Sanayi yazanlar yüksek ihtimal hayatında sanayiye gitmemiştir 😃 . Malum oradaki çalışan çıraklara nasıl davranıldığını bilseler yazmazlardı herhalde, ya da dalga geçiyorlar. Değil mi?
Nasıl davranacaklardı merak ettim?
Canım,gülüm ile mi?
Oraya çıraklığa gidiliyor, amacın usta olmaksa o yoldan geçmek zorundasın birkere.
Usta olmak keşke o kadar kolay olsa.
Sanayiye gitmesini zorlamadım zaten, hoşuna giden herhangi bir mesleğin çıraklığına başla dedim ben.Sanayi olur, otomatik kapıcı olur v.s.

Aynı şeyi ben de bu yaz yapacağım. Asgari ücret veren bir yer bulsak süper olur. Ben garsonluk için başvuracağım herhalde. 17k asgari ücret verseler 5 ay çalışsak 85k 😄 iyi bir sistem dizerdim hee o parayla 😄

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı