18 yaşında birinin yazın asgari ücret kazanabileceği en basit işler

Her yer eleman arıyor zaten yaz aylarında, bana kalırsa baristalık yapman en mantıklısı olur. Getir götürle uğraşmadan, kahveyi yapıp gerisini garsonlara bırakıyorsun. Mado tarzı işletmelerde keyifli olur diye düşünüyorum.

Zincir marketlere girebilirsin, fakat insanlarla uğraşmak gerçekten zor.

Bütün yazı bir PS5 için mi harcamak istiyorsun?

Hayır. 3 ayda elime 25500 TL geçse ilk olarak bilgisayar taksidini bitireceğim ki ailemi soktuğum yükten çıkarayım. Kalan paraya da PS5 almayı düşünüyorum çünkü güzel? Neden öyle düşündün ki?

Zincir marketler şuanda asgari ücretten fazla maaş veriyor 11K ya yakın maaş alıyorlar, Sadece asgari ücret verecek bir yerde çalışma.

A101 vs yerlere girebilirsin ama yorucu diye duydum.

Yukarıda asgari ücret vermez diyen arkadaşın neden öyle dediğini anlıyor ve biliyorum. Bence bir şey bilmiyor diyen arkadaşlar bazı şeyleri görmüyor. Zincir restoran, giyim ya da marketlerde çalışmadığı taktirde (ki onlar bile olabilir) işverenler maaşını asgari ücret gösterip hatta hesabına aktarıp işçiden yatırdığı paranın bir kısmını geri istiyor. Hayatın bir de öteki yüzü var arkadaşlar. Hakta, hukukta olması gereken adı üstünde asgari fakat onu dahi göremeyenler var.

İş hayatında olduğum için biliyorum, hatta şunu söyleyeyim kurumsal yerler hariç düzenli 8500 TL asgari ücret veren yeri ben duymadım. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde olabilir ama ülkenin diğer tarafı böyle değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…