18 yaşında boyum kısaldı

Hocam az önce amcam ölçtü 167 çıktım 8. sınıfta bizi başka bir okula fiziksel teste götürdüler. Orada verdikleri rapora göre 169 ve önceden ölçtüğümüzdede 169 çıkıyordu. Son zamanlarda fazla kilo aldım ondan olabilir mi?

Hocam yanlış girmişlerdir. Kısalmanız mümkün değil gibi hem de uzama çağında.

Sabah uyandığınızda boyunuz normalden daha uzun olur, gün içerisinde ise 1-3 cm civarında kısalırsınız. Bunun nedeni insan yürüdükçe omurgamızdaki ve dizlerimizdeki kıkırdağın sıkışması ve genellikle gün boyunca yerçekiminin etkilerini yaşamamızdır.

Hocam duruş, oturuş tarzınızdan dolayı vücut yapınız değişmiş olabilir. Boy kısalmaz tahminimce belli olmayan bir kamburluk yada o tarz birşey olabilir. Spor yapın, dik oturun, yüzmeye gidin.

Kilodan duruştan omurga eğriliğinden boyunu önceden ölçen kişinin yanlış ölçmesinden olacak şeyler bunlar. Boy sağlık vs. gibi kontroller yapılıyor bazı hastanelerde araştırıp onlardan birisine kontrole gidebilirsin. Artık çocuk değilsin fakat belki işe yarayabilir boyum kısa diyorsan.

Eğer yanlış ölçüm yapmıyorsan doktora git.

Yanlış ölçüm yapmadığımı düşünerek doktora gittim sadece uzaktan bakıp sağlıklı görün. Üyorsun dedi çıkardı.

Hocam yanlış ölçüm yapmışlardır muhtemelen öncesinde. Bende mesela okulda 1.42 çıkmıştım. Emindim o kadar kısa olmadığıma. Öyle de çıktı. Evde ölçtüğümde 1.53 çıktı.
Olabilir kendimi 169 a şartlamış olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı