18 yaşında Work and Travel yapmak mantıklı mı?

Arkadaşlıklar gelip geçici şeylerdir eğer aradan uzun süreler geçmesine rağmen hala arkadaş olarak kalıyorlarsa ömür boyu arkadaşların olurlar zaten. Sırf bir süreliğine ortalıkta değilsin diye arkadaşlıklarını bitireceklerse zaten arkadaşın olmasınlar daha iyi.
Bitirmek değil de hani onların storylerini görüp bi keşke orda olsaydım diye pişmanlık hissi gelmesinden korkuyorum.

Bitirmek değil de hani onların storylerini görüp bir keşke orada olsaydım diye pişmanlık hissi gelmesinden korkuyorum.

Onlar eğlenirken sen geleceğin için orada olacaksın. Sen eğlenirken onlar çalışıyor olacak.

Arkadaşlar ocak 5'te 18'e giriyorum ve şu an turizm rehberliği hazırlık bölümü öğrencisiyim, İngilizce hazırlık görüyorum ve bu yaz work and travel yapmak istiyorum. Üniversite üzerinden bağlantı sağladım ve birkaç şirket önerildi ancak yaşımın genç olması ve aklımın arkadaşlarımda kalacağını düşünmemden dolayı yapıp yapmama konusunda ikilimde kaldım. Ailem her türlü desteği sağlayıp gönderme konusunda hazırlar İngilizce seviyem B1 ve hazırlık notu ortalamam ilk sınavlarla 91 fakat bu yaz tatilimi arkadaşlarımla gezip tozmak ve yiyip içmek yerine bu tarz bir büyük bir adım atmak mantıklı olur mu sizce?

Hocam merhaba,

Gidin çalışın bileğinize zümrüt bilezik takın. Burada kalıp arkadaşlarınla vakit geçirirsin geçirmesine de eline ne geçecek önemli olan o. Dediğim gibi gidin gezin, dolaşın, çalışın emin olun Türkiye'de geçireceğiniz zamandan daha verimli ve kim bilir çok daha eğlenceli geçecektir. Yeni yerler görmek hocam çoğu kişinin yapamadığını yapmış olacaksınız çoğu kişinin görmediği yerleri görmüş olacaksınız. Oraya sadece çalışmak için değil aynı zamanda gezeceksiniz.

Bitirmek değil de hani onların storylerini görüp bir keşke orada olsaydım diye pişmanlık hissi gelmesinden korkuyorum.

Hocam şahsen ben öyle bir hisse kapılacağınızı düşünmüyorum. Sadece işte o ortama alışmış olduğun için o ortamı özlersin o kadar sanki yeni ortamında arkadaşlık kurmayacak mısın? Kuracaksın elbet. Korkulacak bir şey değil tadını çıkarın. Üstelik geliriniz dahi olacak.

Kendimden örnek vermek istiyorum;

Evet bazen arkadaş ortamımı gerçektende çok özlüyorum ama gitmiş olduğum gezmiş olduğum ve aynı anda çalışmam bir gelir kaynağımın olması benim için çok daha iyi hissettiriyor. (kendi adıma konuşuyorum birkaç günlük hasret sonrası asıl ülkeme, yerime, evime geliyorum o zaman tekrardan hasret gideriyoruz.) Tabii benimki biraz günlük hasretler ama okur iken dahi ailem dahil sevdiğim, ortamına alıştığım hiçbir arkadaşım/ arkadaşlarım yoktu ne yalan söyleyeyim evet bir özlem içinde geçebilir ama asla unutma eğer arkadaşların gerçekten gerçek arkadaş ise emin ol çok mutlu zamanların olacak. Ben arkadaş açısından şanslıydım ve gerçektende birbirimize sahip çıktığımız bir arkadaş ortamı olduk ve zaman zaman aramıza ülkeler dahi girse hiçbir zaman kimse birbirinden ayrı kalmadı (hala da öyle) hatta arkadaşların bile bu konuda senin arkanda olacaktır. Dediğim gibi oturup kalmaktansa gidin gezin, çalışın bileğinize zümrüt bilezik takın.

İyi akşamlar.

Hocam merhaba,

Gidin çalışın bileğinize zümrüt bilezik takın. Burada kalıp arkadaşlarınla vakit geçirirsin geçirmesine de eline ne geçecek önemli olan o. Dediğim gibi gidin gezin, dolaşın, çalışın emin olun Türkiye'de geçireceğiniz zamandan daha verimli ve kim bilir çok daha eğlenceli geçecektir. Yeni yerler görmek hocam çoğu kişinin yapamadığını yapmış olacaksınız çoğu kişinin görmediği yerleri görmüş olacaksınız. Oraya sadece çalışmak için değil aynı zamanda gezeceksiniz.

Hocam şahsen ben öyle bir hisse kapılacağınızı düşünmüyorum. Sadece işte o ortama alışmış olduğun için o ortamı özlersin o kadar sanki yeni ortamında arkadaşlık kurmayacak mısın? Kuracaksın elbet. Korkulacak bir şey değil tadını çıkarın. Üstelik geliriniz dahi olacak.

Kendimden örnek vermek istiyorum;

Evet bazen arkadaş ortamımı gerçektende çok özlüyorum ama gitmiş olduğum gezmiş olduğum ve aynı anda çalışmam bir gelir kaynağımın olması benim için çok daha iyi hissettiriyor. (kendi adıma konuşuyorum birkaç günlük hasret sonrası asıl ülkeme, yerime, evime geliyorum o zaman tekrardan hasret gideriyoruz.) Tabii benimki biraz günlük hasretler ama okur iken dahi ailem dahil sevdiğim, ortamına alıştığım hiçbir arkadaşım/ arkadaşlarım yoktu ne yalan söyleyeyim evet bir özlem içinde geçebilir ama asla unutma eğer arkadaşların gerçekten gerçek arkadaş ise emin ol çok mutlu zamanların olacak. Ben arkadaş açısından şanslıydım ve gerçektende birbirimize sahip çıktığımız bir arkadaş ortamı olduk ve zaman zaman aramıza ülkeler dahi girse hiçbir zaman kimse birbirinden ayrı kalmadı (hala da öyle) hatta arkadaşların bile bu konuda senin arkanda olacaktır. Dediğim gibi oturup kalmaktansa gidin gezin, çalışın bileğinize zümrüt bilezik takın.

İyi akşamlar.
Çok teşekkürler hocam. Bu gün biraz daha cesurlaştım bu konu hakkında😊. İnşallah bir sıkıntı çıkmazsa Amerika’yı bir ziyaret edelim.

Hocam bir danışman şirketle anlaştım önkayıt ücretini yatırdım ve şu an işlere bakıyorum. Eğer düzgün bir iş bulabilirsem o eksiğimde kalkacak ancak süreç şu an bu şekilde.
Ben daha şirket bile seçmedim, bu ayın sonuna kadar başlarsam bu işlere geç kalmış olur muyum sence? Ve şirket ile görüştüğünde toplam olarak ne kadar masraf edeceğin söylendi? Ve söyleyebiliyorsan şirket belirtirsen sevinirim.

Eğer kendinize güvenmiyorsanız gitmeyin. Ben de Almanya'da okuyorum ve yaşıyorum fakat 2 yıldır bir türlü alışamadım. Sürekli kendimi eksik hissediyorum.

Hocam work and travel için yardımlaşma gruplarımız var eğer katılmadıysanız size yollayabilirim.

Bende şuan work and travel sürecindeyim yarın iş mülakatım var hatta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı