18 yaşından küçük biri Script satmak için vergi vermeli mi?

ERBiiilgi

Femtopat
Daha fazla  
Kendi çapımda skript plugin ve web site tasarımları yapıp satmayı düşünüyorum. 18 yaşından küçüğüm. Vergi vermem gerekiyor mu?

Gerekmiyor diyenler tamamen bilgisiz kişilerdir internet üzerinden 1 ₺ dahi kazansanız vergisini vermek zorundasınız.
1636116653801.png

Hocam şirket kurmayacağım zaten 18 yaş altı kuramıyor diye biliyorum kendi çapımda sitelerde satış yapacağım, dedikleri gibi zaten komisyon + vergi alınıyor.

Merhaba, dediğiniz gibi komisyon + vergi alınsa dahi sizin bankanıza bir ücret yatıcak. Ücret sizin adınıza gelir olarak gösterilmektedir bu yüzden de vergisini vermek zorundasınız. Evet, bunun kaçakçılığını yapan çok var ne olacak görmezler diyen var 5 yıl görmez bir şekilde vergi levhası çıkartmak zorunda kalırsınız bir bakarsınız önünüze borç birikmiş sizin kararınız.

Merhaba, dediğiniz gibi komisyon + vergi alınsa dahi sizin bankanıza bir ücret yatıcak. Ücret sizin adınıza gelir olarak gösterilmektedir bu yüzden de vergisini vermek zorundasınız. Evet, bunun kaçakçılığını yapan çok var ne olacak görmezler diyen var 5 yıl görmez bir şekilde vergi levhası çıkartmak zorunda kalırsınız bir bakarsınız önünüze borç birikmiş sizin kararınız.

Satış yapacağım sitelere baktım 18 yaş altı bir sürü çoluk çocuk satış yapıyor ayrıca ücret direk hesaba yatmıyor transfer olarak gözüküyor.

Kendi çapında işi büyütene kadar ilerleyebilirsin. Ama örnek veriyorum efehakancetinkaya.online kendine satış için site hazırlarsan o sorun teşkil edebilir. Banka hesabı olayı olarak da efe 1000TL göndericek açıklama olarak script sattigin kisilere fatura kesemiceğin için bunu belirtirsin kabul eden alır. Kabul edene de açıklamaya harc olarak not düsmesini rica edersin. Fazla da abartmamak lazım kendi çapında ilerle takılma. Daha askerlik olayı da olur sende. Gelince de iş ilerliyor ona göre bir sistem alt yapısı hazirlarsın kendine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı